icon

Máte skúsenosti s pohovorom do okresnej knižnice?

21. sep 2026

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, či tu niekto nemá skúsenosť s pohovorom do knižnice? Ide o okresnú knižnicu.
Ďakujem

barbarelle
Včera o 07:31

v roku 2001 ešte na škole som sa hlásila na brigádu poprosi škole,žila som knižkami. po škole 2004 som sa hlásila na prácu. vtedy tam však boli samé staršie kolegyne a bolo vidieť, že chcú do kolektívu rovnako starú.Ani predtým ani vtedy to nevyšlo. Nedávno som v tej knižnici znova bola. Celý kolektív sú mladé ženy, dievčatá, vidieť nadšenie. žiadne šedé oblečenie, prísne pohľady, okuliare. žije to tam farbami. Opäť som mala pocit, že je to svet kam patrím. neviem ktorý okres myslíte, ale ak niekde v končinách stredného Slovenska, možno sme budete mať podobné pozorovania. Nepíšete otázku, čo Vás zaujíma. Moja skúsenosť z roku 2004 nebola príjemná, ale nepochybujem že teraz sa to nedá ani porovnať. Dnes keď má človek prehľad o nových aj starších autoroch, alebo sa orientuje v knihách, pojmoch, vie robiť v katalógovom systéme, hľadať, pracovať s počítačom, "zalistovávať prírastky do fondu" a rozumie ISBN, tak potom máte plusy oproti iným študijným odborom a praxam mimo knižnú oblasť.