Môže ma zamestnávateľ prepustiť pred uplynutím zmluvy?
V zmluve nemám uvedenú žiadnu výpovednú lehotu, takže predpokladám, že platí jednomesačná výpovedná lehota podľa ZP. Kolegyňa stresuje, že nás majiteľ môže prepustiť zo dňa na deň, čo je podľa mňa blbosť, lebo je viazaný zákonníkom práce, aj keď ide o zmluvu na dobu určitú. Tiež si myslí, že nájdu za nás rýchlo náhradu, lebo študenti majú prázdniny, ale neviem, či sú jej obavy opodstatnené.
Mám z tejto práce celkovo dobrý pocit, vlastne až na jeden kritický email, ale ten bol skôr o tom, že nám nebol poskytnutý poriadny tréning. Chcem si však pripraviť aj plán B, keby to predsa len nevyšlo. Niektoré dni totiž máme menej objednávok a s kolegyňou sa o ne doslova "bijeme", ktorá ich skôr spracuje.
Chodím ešte cez víkend vykladať tovar do jedného supermarketu a rozmýšľam, že v najhoršom prípade ich požiadam, či tam môžem zostať na plný úväzok. Lebo mi môže trvať dlhšie, kým si nájdem inú kancelársku prácu.
@anonym_autor Nie su opodstatnene. Zo dna na den ta nemoze prepustit, pokial nie si v skusobnej. Iba za hrube porusenie. Mas normalne vypovednu lehotu
@anonym_autor Nie su opodstatnene. Zo dna na den ta nemoze prepustit, pokial nie si v skusobnej. Iba za hrube porusenie. Mas normalne vypovednu lehotu
@beata_k Nie som v skúšobnej dobe.
To je dobre. Za mesiac alebo dva, stihnem niečo poriešiť.
pokial by ta nevyhodil na hodinu za hrube porusenie pracovnej discipliny, tak by si mala vypovednu lehotu.
pokial by si samozrejme sama nesuhlasila a ukoncili by ste to dohodou.
@anonym_137eb5 ok
@beata_k Nie som v skúšobnej dobe.
To je dobre. Za mesiac alebo dva, stihnem niečo poriešiť.
@anonym_autor a kedy ti konci zmluva??
@anonym_autor a kedy ti konci zmluva??
@anonym_44483a Koncom októbra
@anonym_44483a Koncom októbra
@anonym_autor tak to mas casu a casu,ak by ta prepustali tak vypovednu lehotu by si mala za ten cas by si si isto nasla novu pracu.
mozu s tebou nepredlzit zmluvu, potom nie je ziadna vypovedna lehota.. inak je jeden mesiac.

pokial by ta nevyhodil na hodinu za hrube porusenie pracovnej discipliny, tak by si mala vypovednu lehotu.
pokial by si samozrejme sama nesuhlasila a ukoncili by ste to dohodou.