Môže zamestnávateľ nariadiť čerpanie dovolenky počas výpovednej doby?
Ahojte, dala som výpoveď a zamestnávateľ mi oznámil, že počas výpovednej doby mám vyčerpať všetku zostávajúcu dovolenku. Ja by som si ju radšej nechala preplatiť. Môže mi zamestnávateľ jednostranne nariadiť čerpanie dovolenky?
Zamestnávateľ má pravdu
@anonym_autor v tomto ma zamestanavatel pravdu a moze ti nariadit vycerpanie dovolenky
Samozrejme, môže ti nariadiť čerpanie v dostatočnom predstihu vopred, podľa zákona.
ked mas moznost si zobrat dovolenku, beries dovolenku,, preplacal by ti ju len vtedy, keby si nedostala moznost si ju zobrat...
Podla Zakonnika prace ma na to pravo, kedze moze manipulovat celou tvojou dovolenkou a urcovat Ti jej cerpanie. Co chces ty je irelevantne. Pokial je dost casu na jej cerpanie, tak ju cerpas, ak by nebolo, tak vtedy by Ti bola preplatena.
Buď rada, že si ju môžeš čerpať. Ak by ti ju mali preplatiť, tak by ti ju zdanili, že by si bola v mínuse 😵💫🫣
Jasné, že môže a pre neho aj výhodnejšie dobre spravil, ty si chcela zrejme plat a ako bonus mať peniažky navyše nevyšlo
Jasne ze ano a vzdy sa to tak robi, musela by si byt naozaj klucova nenahraditelna osoba aby ti ju preplatil a nechali ta robit
Buď rada, že si ju môžeš čerpať. Ak by ti ju mali preplatiť, tak by ti ju zdanili, že by si bola v mínuse 😵💫🫣
@anonym_8c32cf blbost, zdania ju tak ci tak. Akurat ak by jej ju preplatili tak to ma k dobru lebo do konca vypovednej doby dostane aj plat aj za preplatenu dovolenku.
Jasne ze ano a vzdy sa to tak robi, musela by si byt naozaj klucova nenahraditelna osoba aby ti ju preplatil a nechali ta robit
@bg92 nemusí byt zrovna klucova nenahraditeľna osoba. Stačí, že potrebujú, aby zaucila svojho nastupcu napr.
O koľko dní sa jedná? Ak máš nejaké zdravotné problémy, ktoré si dlho neriešila máš možnosť ísť na PN, hneď v prvý deň dovolenky. Vtedy sa ti dovolenka preplatí. Alebo aj ti ochorie dieťa tak na OČR
@anonym_8c32cf Každá dovolenka je zdanená.
Môže, ja som skončila minulý mesiac v práci a teraz si ešte čerpám polku mesiaca dovolenku a nemala som s tým problém.
@anonym_autor dôležitá informácia tu chyba. Koľko dni dopredu ti nariadil čerpať dovolenku? Pretože áno, môže nariadiť, dokonca aj má povinnosť ti ju nariadi čerpať, ale podlieha to určitým podmienkam. Jednou z nich je nariadenie 14 dní vopred (ak sa nebavíme o výnimkách), inak len so súhlasom zamestnanca. Zároveň má prihliadať na tvoje oprávnené záujmy. Nemôže ti ju nariadiť čerpať cez PN alebo OČR. Ale ak by si mala povedzme lekára počas dovolenky, tak v prípade, že nie je ohlásený vopred ešte pred vyčerpaním, náhrada mzdy na jeho návštevu sa ti neuplatní.
O koľko dní sa jedná? Ak máš nejaké zdravotné problémy, ktoré si dlho neriešila máš možnosť ísť na PN, hneď v prvý deň dovolenky. Vtedy sa ti dovolenka preplatí. Alebo aj ti ochorie dieťa tak na OČR
@ovaaa hej s polepší si s peniazmi. Veď človek dá výpoveď preto,že asi v tej práci nechce byt.Bola by som spokojná na dovolenke doma

môže