Môžu mi dať výpoveď?
potrebovala by som radu,končí mi rodičovská dovolenka,na mojom mieste ma zastupuje iná osoba,ja som vvšak bola len v skúšobnej dobe.môžu mi dať vypoveed ?ak by ma tam už nechceli?ako to vlastne je?dakujem za rady
@maznacik007 ahoj a aj mne skoncola RD a som teraz na tom prispevku je to rok co som doma, som zamestnana na dobu neurcitu, zastupuje ma kolegina ., nevies ako budu ostupovat u mna, mne mozu dat vypoved? dat ma na povodne miesto nemusia ale musia mi dat plat ktorý som brala dovtedy, som tam zamestnana 5 r dííííky
@kytykenka rozviazat pracovny pomer mozu ale ty si ziadaj aby to bolo tak aby si dostala odstupne..... kedze ty nie si v skusobnej dobe..... a dala by som si preplatit zvysnu dovolenku aby ti vysla co najvyssia podpora
@maznacik007 nie nedala som si mam tak okolo 22 dni dovolenky ale riaditel povedal ze mi ju nepreplati ze si ju mam vybrat

skusobna doba sa predlzuje o dobu trvania prekazok v praci na strane zamestnanca... takze po navrate do prace po skonceni RD ti mozu dat vypoved aj bez udania dovodu kedze si v skusobnej dobe.... a je to aj dost pravdepodobne .... kedze si asi v tej firme nejako dlho nepracovala...
ta nova osoba ta vobec nemusi zastupovat ... nevies isto ako ma ona formulovanu zmluvu....
radsej sa v tejto situacii priprav na vypoved ...