icon

Môžu si čašníci brať tringelty?

luckaaaaaa__
20. sep 2022

Dobrý deň, prosím Vás o radu.. pracujem ako čašníčka už približne rok v nemenovanej reštaurácii a za celý ten čas som nedostala ani jeden príplatok za sobotu/nedeľu/sviatok. Rozhodla som sa teda, že si budem brať tringelty s celého dňa a nechám v kase len pár eur. Môže ma zamestnávateľ podozrievať z krádeže? Poprípade ak sú tu nejakí čašníci, beriete si tringelty alebo ich nechávate zamestnávateľovi? + dodám ešte, že k výplate mi nikdy nedali toľko tringeltov ako mali. Ďakujem

Strana
z2
danieladeley
20. sep 2022

@jaskolka no teoreticky....ked nemala zmluvu, na zaklade coho by jej platila odvody?
Ach jaj, dievca zlate, radsej zbehni do poistovne pozistovat, ake mas dlhy :/

janai1
Odpoveď bola odstránená
alex49
20. sep 2022

tringelty sú tvoj najmenší problém, zajtra chod do poisťovne zistiť či za teba niečo platí a hladaj si normálnu robotu

daniela1911
20. sep 2022

@luckaaaaaa__ tringelt je jedna vec, druha je, že nemáš zaplatené sviatky a víkendy… čiže pochybujem, že máš HPP, možno dohodu na 1-2 hod denne.
Ja si myslím, že keby si šla k najbližšej konkurencii máš lepšiu výplatu a hlavne poriadnu zmluvu, a možno aj tringelty. A ďalšia vec, ak nemáš poriadnu zmluvu, určite nemáš podpísanú ani hmotnú zodpovednosť - nezodpovedáš ani za peniaze…. Keby si bola “mrcha” tringelt si môžeš z kasy vypočítať akýkoľvek 😀

matogato16661
Odpoveď bola odstránená
luckaaaaaa__
autor
20. sep 2022

@simca06022011 Výplatnú pásku som za celý čas nedostala ani jednu. ďakujem za radu, zajtra idem hneď vypýtať

luckaaaaaa__
autor
20. sep 2022

@maranta_leuconeura som študentka, Ďakujem za radu, zajtra zavolám na sociálnu poisťovňu, tam vraj sme prihlásený všetci zamestnanci

simca06022011
20. sep 2022

Tak študentka mozes mat brigádnicku zmluvu, ale tam je obmedzeny cas atd. Netuším na com ste sa dohodli. V kazdom pripade drzim palce ☺️

daniela1911
20. sep 2022

@luckaaaaaa__ ak si študentka máš dohodu o brigádnickej práci študenta, čo je 20hod týždenne

nataly420
20. sep 2022

@luckaaaaaa__ toto je to slovenské podnikanie potom sa gastro po korone čudovalo ze nemá kto robiť .. ľudia nenechajte zo seba robiť otroka !!!!! Tringelty patria personálu !!!! Pošli tu nenazratu kravu rovno do riti

mariska1989
20. sep 2022

@luckaaaaaa__ tringelt sa dáva čašníkovi nie majiteľovi firmy. Tringelt dávam navyše lebo som spokojná s čašníkom .do kasy dávaj len čo má byť a je a tringelt úplne inde a ak si sama ako čašníčka je celý za ten deň tvoj .inde to robia aj tak že tringelt hodia do fľaše a za týždeň či mesiac to rozdelia pre všetkých čašníkov

nika1971
21. sep 2022

https://www.pokladna.sk/data/pokladna.sk/docume...

v pokladni by nemala byt vyssia hotovost, ako je zauctovane v pokladni

spagetka66
21. sep 2022

@luckaaaaaa__ su to tvoje peniaze vsetky tringelty tak by som mu to povedala. Plus ak by zacal hrotit konfrontuj ho, ze ti nedava priplatky, ktore mas mat zakonom garantovane predpokladam, ze ani nemas vsetky peniaze na papieri pretoze takto to v gastre tolerujeme dlhodobo. Treba sa za seba postavit si v prave ty nie on. Zamestnavatel je ten co ta vykoristuje ty sa nemas preco citit ako zlodejka on ti kradne tringelty a este ta ani nevie adektvatne ohodnotit.

Strana
z2