Musím mať pracovnú aplikáciu v súkromnom mobile?
V práci zavádzame aplikáciu na prihlasovanie a potvrdzovanie prístupov. Firemný telefón nemám, takže odo mňa chcú, aby som ju mala v súkromnom. Nejde mi ani o miesto v mobile, skôr o princíp. Máte to takto nastavené tiež?
Akože Authenticator? Áno mám ho v súkromnom mobile. Keď ukončím pracovný pomer, tak ju odinštalujem.
@brrunetkaa Áno, presne Authenticator. Mne ide skôr o to, či je bežné, že zamestnávateľ automaticky ráta s tým, že ho budem mať v súkromnom mobile. Po skončení práce by som ho samozrejme odinštalovala.
@anonym_autor ak ti zamestnavatel neloskytuje firemny telefon, tak si to neinstaluj. Nemoze sa na to spoliehat. Co keby niekto nemal telefon alebo nemal smartphone?... nechapem, ako mozu mat pripravene taketo riesenie ako proces a pocktat s tym, ze si to ludia nainstaluju do sukromnych mobilov. Technicky aj hocako ide o nic, ale o princip ide riadne...
@anonym_autor nám dali firemný a do neho authentifikátor, na súkromný nemôžu, nemôžeš s tým súhlasiť, to má byť na firemný mobil, ide o prihlasovanie do siete, na server...tam sú povolenia na t.č. a to ti majú dať oni, potom by mohli cez tvoj súkromný mobil ujsť dáke informácie o práci čo vykonávaš, nerozumiem ako toto môžu žiadať!
@anonym_autor nám dali firemný a do neho authentifikátor, na súkromný nemôžu, nemôžeš s tým súhlasiť, to má byť na firemný mobil, ide o prihlasovanie do siete, na server...tam sú povolenia na t.č. a to ti majú dať oni, potom by mohli cez tvoj súkromný mobil ujsť dáke informácie o práci čo vykonávaš, nerozumiem ako toto môžu žiadať!
@carrot_apple presne tak súhlasím s vami ! My sme to mali len vo firemnom mobile .
Ani by mi nenapadlo pouzivat sukromny telefon v praci. Sa vobec cudujem, ze si dovolia nieco take od teba ziadat. Teda u nas v praci sa mozes rozhodnut, ze si mobil nevezmes a dostavas prispevok 30 eur mesacne. Ale aj tak sa oplati viac zobrat si firemny iphone doplatit si 200 eur. Po 3 rokoch ti ostava.
ucitelia tiez pouzivaju sukromne mobily a musia mat nainstalovany edupage v sukromnom mobile
Prinutit ta nemoze. Okrem toho pouzivanie sukromnych telefonov na firemne ucely je bezpecnostne riziko.
ucitelia tiez pouzivaju sukromne mobily a musia mat nainstalovany edupage v sukromnom mobile
@zuzana76 to by si zaslúžilo celoslovenskú vzburu učiteľov aby odinštalovali edupage zo svojich mobilov, používali ho len na PC v škole a prestali odpovedať na správy rodičov mimo pracovnej doby
@zuzana76 to by si zaslúžilo celoslovenskú vzburu učiteľov aby odinštalovali edupage zo svojich mobilov, používali ho len na PC v škole a prestali odpovedať na správy rodičov mimo pracovnej doby
@anonym_8f16e5 suhlasim, ucitelia vzdy len sklopia oci a posluchnu a este sa nad tym ani nepozastavuju, beru to ako samozrejmost. A rodicia beru ako samozrejmost, ze ucitelka im kedykolvek odpise.
@anonym_8f16e5 suhlasim, ucitelia vzdy len sklopia oci a posluchnu a este sa nad tym ani nepozastavuju, beru to ako samozrejmost. A rodicia beru ako samozrejmost, ze ucitelka im kedykolvek odpise.
@zuzana76 ked si niekto nevie nastavit svoje hranice, nemoze sa cudovat, ze niekto iny to potom berie ako samozrejmost
@zuzana76 ked si niekto nevie nastavit svoje hranice, nemoze sa cudovat, ze niekto iny to potom berie ako samozrejmost
@emjee to je celkovo problem ucitelov a nasej spolocnosti, tak je to brane, ked aj tu citas, co vsetko by ludia od ucitelov nechceli a ked to robit nechces, si automaticky zla ucitelka, ale to je jedno, nie o tomto je tema, len teda neviem o uciteloch so sukromnymi mobilmi, vsetko riesia cez vlastne, ci uz mobily alebo doma cez vlastne pocitace
Ani ja som to nedovolila aby mi do súkromneho mobilu nainštalovali Authenticator. Najprv že musím, hovorím, nemusím 🙂 a dali mi ho normálne do PC. Takže, dalo sa to aj bez mobilu.
Len este jedno k tomu napisem, aj viem ako by to dopadlo, rodicia by sa stazovali, ze neboli dostatocne a vcas informovani, napr o zhorsenom prospechu vcas, o vylete atd... proste cokolvek a sud by dal za pravdu rodicom, nie ucitelom, preto su ucitelia casto uz predposrati a radsej splnia aj to, co nie je treba, len aby dobre bolo.
Len este jedno k tomu napisem, aj viem ako by to dopadlo, rodicia by sa stazovali, ze neboli dostatocne a vcas informovani, napr o zhorsenom prospechu vcas, o vylete atd... proste cokolvek a sud by dal za pravdu rodicom, nie ucitelom, preto su ucitelia casto uz predposrati a radsej splnia aj to, co nie je treba, len aby dobre bolo.
@zuzana76 ako by si vyriešila tieto situácie
mám dať zamestnávateľovi, alebo rodičovi svoje súkromné telefónne číslo?
keď vidím že mi volá šéf/vedúca a som doma mám jej zdvihnúť alebo ignorovať hovor?
ak mi pošlú na email/sms upravený/nový rozpis služieb mám si ho otvoriť a prečítať doma na svojom mobile a svojom internete, alebo mám prísť do práce, zapísať sa do dochádzky a tam si prečítať že dnes nerobím, že nastala zmena?
keď v práci žiadajú dať si návleky na topánky, ale topánky sú moje súkromné nemajú mi potom dať aj pracovné topánky? prečo mám na svoje súkromné topánky niečo navliekať čo chce zamestnávateľ?
keď vidím že mi volá šéf/vedúca a som doma mám jej zdvihnúť alebo ignorovať hovor?
ak mi pošlú na email/sms upravený/nový rozpis služieb mám si ho otvoriť a prečítať doma na svojom mobile a svojom internete, alebo mám prísť do práce, zapísať sa do dochádzky a tam si prečítať že dnes nerobím, že nastala zmena?
keď v práci žiadajú dať si návleky na topánky, ale topánky sú moje súkromné nemajú mi potom dať aj pracovné topánky? prečo mám na svoje súkromné topánky niečo navliekať čo chce zamestnávateľ?
@anonym_8f16e5 ja som to vyriesila tak, ze pracujem sama na seba, nemam sefku, co si zabezpecim to mam.
@anonym_8f16e5 rodicom by som cislo nedavala. Edupage pouzivala od 7:30 do 16:00, ak treba v praci navleky, tak ano, zamestnavatel by mal zakupit pracovnu obuv, netusim, kde sa pouzivaju v praci navleky, ako dlho ich ma dotycny na nohe, zvacsa su z nepriedusneho materialu.
@anonym_8f16e5 vybavovanie telefonatov mimo pracovnej doby - zavisi od pozicie a platu. Ako lekarka by som zdvihala a reagovala, ako nejaky radovy zamestnanec, robotnik atd.. co ma minimalnu mzdu, alebo bliziacu sa minimalnej nie.
Ani bohovi! Síce tiež využívam svoj súkromný mobil na firemné účely, ale len telefonáty dodávateľom a spolupracovníkom. Kedysi si v našej firme vrcholoví "manyžeri "honili ego firemným mobilom, tak už pár rokov predtým som si kúpila vlastný, v tej dobe nekresťansky drahý mobil a môžete mi 🖕A nie som povinná po pracovnej dobe odpovedať na firemné čísla. Áno, je to do mňa hnusné, ale ako vy, tak aj ja.😉
@anonym_8f16e5
je to jednoduche:
zamestnavatelovi - ano, mozes, hlavne HR, aby mali kontakt "keby daco" (nie na otravovanie"... rodicovi (ak myslis ako ucitelka), sukromne nie...
Ked ti vola sefka na sukromny - nezdvihat (nedal by som cislo... max na HR)...
Rozpisy nech si riesia bud na firemny mobil / mail v pracovnom case, alebo smola...
Navleky na topanky - velmi nerozumiem problemu... ked u masiara "ziadaju" dat si zasteru na oblecenie alebo ciapku na tvoje vlasy, je to problem? Alebo chirurgovi rukavice na jeho ruky... to mi pride, ze to je spravne a ok... ochranne pomocky, bozp a pod...
@anonym_8f16e5
je to jednoduche:
zamestnavatelovi - ano, mozes, hlavne HR, aby mali kontakt "keby daco" (nie na otravovanie"... rodicovi (ak myslis ako ucitelka), sukromne nie...
Ked ti vola sefka na sukromny - nezdvihat (nedal by som cislo... max na HR)...
Rozpisy nech si riesia bud na firemny mobil / mail v pracovnom case, alebo smola...
Navleky na topanky - velmi nerozumiem problemu... ked u masiara "ziadaju" dat si zasteru na oblecenie alebo ciapku na tvoje vlasy, je to problem? Alebo chirurgovi rukavice na jeho ruky... to mi pride, ze to je spravne a ok... ochranne pomocky, bozp a pod...
@anonym_8a0237 návleky na súkromné topánky pre vstup na pracovisko sú v dnešnej dobe podobné ako OTP aplikácia vo vlastnom mobile na vstup do pracovnej aplikácie na počítači zamestnávateľa
obe slúžia na ochranu a obe sa navliekajú/používajú na súkromnej veci zamestnanca
Ani by mi nenapadlo pouzivat sukromny telefon v praci. Sa vobec cudujem, ze si dovolia nieco take od teba ziadat. Teda u nas v praci sa mozes rozhodnut, ze si mobil nevezmes a dostavas prispevok 30 eur mesacne. Ale aj tak sa oplati viac zobrat si firemny iphone doplatit si 200 eur. Po 3 rokoch ti ostava.
@anonym_520128 ja po 2 rokoch mobil vraciam a dostávam nový, nedalo sa ani odkúpiť, napríklad my to máme tak v práci
@anonym_8a0237 návleky na súkromné topánky pre vstup na pracovisko sú v dnešnej dobe podobné ako OTP aplikácia vo vlastnom mobile na vstup do pracovnej aplikácie na počítači zamestnávateľa
obe slúžia na ochranu a obe sa navliekajú/používajú na súkromnej veci zamestnanca
@anonym_8f16e5 to nie je pravda... lebo tie topanky (spinave) ma asi kazdy kto ma nohy, mobil nemusi mat kazdy... mozes sa vyzut alebo prezut...
@anonym_8f16e5 to nie je pravda... lebo tie topanky (spinave) ma asi kazdy kto ma nohy, mobil nemusi mat kazdy... mozes sa vyzut alebo prezut...
@anonym_8a0237 v dnešnej dobe má mobil asi už každý, poznáš pracujúceho človeka bez mobilu?
v každom prípade to zamestnávateľ vie vyriešiť hardvérovým OTP kľúčom ktorý budeš nosiť ako prívesok na pracovných kľúčoch
Neexistuje aby do môjho súkromného mobilu sa niečo firemné inštalovalo
@anonym_autor nie, povedala by som, ze nechcem mat sukromny mobil nijako prepojeny s pracou. Nech najdu ine riesenie.
Neexistuje aby do môjho súkromného mobilu sa niečo firemné inštalovalo
@anonym_dcf5e8 MS Authenticator nie je firemná aplikácia ale normálna Microsoft aplikácia.
@zuzana76 a preco? Sukromie je pre mna sukromie. My sme v zahranici a tiez mame nieco podobne ako edupage a ucitelia sa prihlasuju normalne cez PC. Mimo pracovnej doby nikdy nic nepride.

Akože Authenticator? Áno mám ho v súkromnom mobile. Keď ukončím pracovný pomer, tak ju odinštalujem.