Musím mať pracovnú aplikáciu v súkromnom mobile?
V práci zavádzame aplikáciu na prihlasovanie a potvrdzovanie prístupov. Firemný telefón nemám, takže odo mňa chcú, aby som ju mala v súkromnom. Nejde mi ani o miesto v mobile, skôr o princíp. Máte to takto nastavené tiež?
@anonym_dcf5e8 MS Authenticator nie je firemná aplikácia ale normálna Microsoft aplikácia.
@hiro je ale nie je dôvod v sukromnom zariadeni si ju inštalovať
ucitelia tiez pouzivaju sukromne mobily a musia mat nainstalovany edupage v sukromnom mobile
@zuzana76 Miesas hrušky s jablkami, aplikácia o ktorej je reč sa týka prístupov na firemné servre. Žiaľ niektoré firmy radi aplikácie zneužívajú na spehovanie zamestnancov. Preto si nikto normálny takú aplikáciu do skromného mobilu nedá.
Autorka povedz že máš tlačidlovy mobil keď chcú apku nech ti dajú firemný.
K tomu edupage, je to najotravnejsia aplikácia ktorú poznám hlavne keď pani riaditeľka sústavne odosiela správy určené 2 triedam alebo 1 učiteľke a 5 žiakom celej škole.
Otravné sú tiež domáce úlohy zadané v systéme o 8mej večer. Pochopenie zo strany školy že digitalizácia neznamená správy a úlohy 24/7 by tiež nezaškodilo.
@zuzana76 Miesas hrušky s jablkami, aplikácia o ktorej je reč sa týka prístupov na firemné servre. Žiaľ niektoré firmy radi aplikácie zneužívajú na spehovanie zamestnancov. Preto si nikto normálny takú aplikáciu do skromného mobilu nedá.
Autorka povedz že máš tlačidlovy mobil keď chcú apku nech ti dajú firemný.
K tomu edupage, je to najotravnejsia aplikácia ktorú poznám hlavne keď pani riaditeľka sústavne odosiela správy určené 2 triedam alebo 1 učiteľke a 5 žiakom celej škole.
Otravné sú tiež domáce úlohy zadané v systéme o 8mej večer. Pochopenie zo strany školy že digitalizácia neznamená správy a úlohy 24/7 by tiež nezaškodilo.
@anonym_9008db Miešaš hrušky s jablkami
aplikácia na OTP prihlasovanie sa nedá použiť na špehovanie ani zamestnávateľ nemusí vôbec vedieť ktorú z mnohých OTP aplikácií používaš napríklad Google Authenticator, Microsoft Authenticator.
vieš ju rovnako použiť na ochránenie svojich účtov a využívať pri prihlasovaní napríklad do Google účtu, FB, booking a rôznych ehopov napríklad Allegro
funguje na princípe že k menu a heslu ktoré máš uložené v hlave máš navyše jednorázové číselné "heslo/kód" z aplikácie ktoré platí len 30 sekúnd
okrem hlavy musíš mať pri sebe mobil, alebo hardvérové OTP zariadenie
ak ti útočník vykradne uložené heslá z prehliadača, nedostane sa k jednorázovým heslám z OTP aplikácie a nedokáže sa prihlásiť
Znázorniť sa to dá či na kľúčenku kde máš kľúče od domu, auta, garáže si zavesíš aj kľúč od dverí z práce, alebo chceš nosiť 2 samostatné kľúčenky a požaduješ od zamestnávateľa ti dať krúžok a šnúrku na jeho kľúč. To akú kľúčenku používaš je zamestnávateľovi jedno, len potrebuje aby si mala kam zavesiť jeho kľúč od dverí.
@hiro je ale nie je dôvod v sukromnom zariadeni si ju inštalovať
@anonym_dcf5e8 Prečo nie? Ak máš aj obyčajný Windows na svojom súkromnom počítači s MS kontom tak je to ďalšia možnosť autentifikácie. To že tam pribudne okrem tvojho súkromného konta a/alebo rôznych iných ešte autentifikácia pre firemné konto tak to už je šumafuk.
@anonym_dcf5e8 Prečo nie? Ak máš aj obyčajný Windows na svojom súkromnom počítači s MS kontom tak je to ďalšia možnosť autentifikácie. To že tam pribudne okrem tvojho súkromného konta a/alebo rôznych iných ešte autentifikácia pre firemné konto tak to už je šumafuk.
Pre pracovne ucely mam pracovne google konto - ak by som nemala pracovny mobil, authentificator by som vyuzivala webovy. Nie kvoli strachu zo sledovania - ale z pricnipu. Ak si zamestnavatel mysli, ze nema pre mna firemny mobil opodstatnenie - tak ozaj nema... to je cele
Pre pracovne ucely mam pracovne google konto - ak by som nemala pracovny mobil, authentificator by som vyuzivala webovy. Nie kvoli strachu zo sledovania - ale z pricnipu. Ak si zamestnavatel mysli, ze nema pre mna firemny mobil opodstatnenie - tak ozaj nema... to je cele
@anonym_520128 "pracovne google konto - ak by som nemala pracovny mobil, authentificator by som vyuzivala webovy"?
Až na to ze neexistuje Google Authenticator pre web. Ani napríklad pre Windows. Len pre Android a iOS.
@zuzana76 to by si zaslúžilo celoslovenskú vzburu učiteľov aby odinštalovali edupage zo svojich mobilov, používali ho len na PC v škole a prestali odpovedať na správy rodičov mimo pracovnej doby
@anonym_8f16e5 A hlavne aby niektori ucitelia prestali vypisovat o desiatej vecer.
Autorka, odmietla by som.
@anonym_autor ak ti zamestnavatel neloskytuje firemny telefon, tak si to neinstaluj. Nemoze sa na to spoliehat. Co keby niekto nemal telefon alebo nemal smartphone?... nechapem, ako mozu mat pripravene taketo riesenie ako proces a pocktat s tym, ze si to ludia nainstaluju do sukromnych mobilov. Technicky aj hocako ide o nic, ale o princip ide riadne...
@anonym_8a0237 No veru, ja žiadny "smartphone" nemám, používam tlačidlový telefón, takže neviem, ako by som si nejakú "aplikáciu" vôbec nainštalovala. Ani neviem, čo to vlastne tie aplikácie sú. Našťastie môj zamestnávateľ takéto somariny nežiada.
@anonym_autor preco nie? Mas zlého zamestanavatela? Zle pracovne podmienky? Neplati vcas mzdu? Neplati za teba odvody? Pytam sa iba pre zaujímavosť. Lebo ak nie som spokojna so zamestnávateľom, tak ho vymenim. Ak som spokojna a jediny problem je, ze mam pouzivat svoj sukromny telefon, tak preco nie.
ucitelia tiez pouzivaju sukromne mobily a musia mat nainstalovany edupage v sukromnom mobile
@zuzana76 ako ucitelka nemusim mat edupage v mobile, nik to odo mna nevyzaduje. Celu komunikaciu s rodicmi riesim cez pocitac. Ano, da sa to. Rano sa prihlasim v skole do svojho PC, v kazdej triede je pocitac, poobede pred 3 ked odchadzam z roboty vybavim co treba. Su dni, kedy som v skole dlhsie, rodicia maju moznost prist osobne.
@anonym_520128 "pracovne google konto - ak by som nemala pracovny mobil, authentificator by som vyuzivala webovy"?
Až na to ze neexistuje Google Authenticator pre web. Ani napríklad pre Windows. Len pre Android a iOS.
@hiro mozes si nainstalovat extenstion pre chrome https://chromewebstore.google.com/detail/authen...
@hiro mozes si nainstalovat extenstion pre chrome https://chromewebstore.google.com/detail/authen...
@anonym_520128 nestráca sa potom zmysel ochrany ak všetko sústredím na jedno miesto do prehliadača (uloží človek heslo + extenstion na OTP kód) a prehliadač napadne útočník?
@anonym_520128 asi ano, preto kto chce riesit 2FA - mal by svojim zamestnancom zabezpecit firemny mobil. Nie je to taka polozka.
@anonym_520128 To ale nie je oficiálna aplikácia Google ale od nejakého iného vývojára. Takže by som s tým mal rôzne problémy - bezpečnosti a kde by boli uložené moje údaje, dávať autorizácie neznámemu rozšíreniu, otázka podpory tých štandardov ktoré potrebujem a nakoniec mať túto aplikáciu v počítači kde sa prihlasujem s jej pomocou úplne stráca zmysel bezpečnostného prihlasovania 2FA, to je ako mať 2 rôzne kľúče od trezora ktoré musia byť oba použité pre otvorenie a dám ich do rovnakej poštovej obálky...

@anonym_autor nie, povedala by som, ze nechcem mat sukromny mobil nijako prepojeny s pracou. Nech najdu ine riesenie.
@tykat my mame napr. Stick.