Musím nastúpiť do práce po ukončení zmluvy?
Keď mi končí pracovná zmluva 30.9 musím 1.10 nastúpiť do práce ak nechcem ?
A kam chceš nastúpiť?
Ak nenastupis 01.10. PP skonci. Ak by si vsak bola na dobu urcitu a chcela by si pokracovat a zamestnavatel ti dalej prideloval pracu aj toho 01.10., potom by sa z doby urcitej stala doba neurcita za rovnakych podmienok. Dodatok by potrebny nebol.
A uz si podpisala predlzenie zmluvy??Lebo ak nepredlzia,nemas kde nastupit.
@anonym_ec652d nie nepodpísala
@anonym_ec652d nie nepodpísala
@patty1411 a davali ti ju podpisat?
Ona sa vyhraza, ze nepride, a oni ju pritom ani nechcu. KrasTne🤣
Ona sa vyhraza, ze nepride, a oni ju pritom ani nechcu. KrasTne🤣
@anonym_1b1e84 nikto sa nevyhráža len preverujem možnosti
@anonym_1b1e84 nikto sa nevyhráža len preverujem možnosti
@patty1411 to sa mas pytat v praci,mne konci zmluva 30.10 a uz v septembri budem podpisovat dodatok na dobu neurcitu.Minuly rok takto zenam hned oznamili,ze predlzovat im nebudu,pracovali do konca zmluvy.
Takze aj tvoj zamestnavatel si dava dost na cas,aspon s oznamenim,ze ti ju predlzovat nemieni a mas si hladat novu pracu.
@natalka13 viem že aj pri dobe určitej je výpovedná lehota tak som bola zvedavá ako je to s ukončením zo dňa na deň
@patty1411 pozor to sa mylis,tebe proste skonci pra.pomer,to je vsetko.Od 1.10 si bez prace,bodka.Tam nemas uz viac co riesit.A hlavne aj ked prides do prace,ta obratom poslu prec,ziadne,ze daju pracu a prac.zmluva pokracuje bez podpisaneho dodatku.To sa riesi o dost skor,ale aj oznamenie,ze ti zmluvu nepredlzia,aby si mala cas si najst novu pracu.
@natalka13 viem že aj pri dobe určitej je výpovedná lehota tak som bola zvedavá ako je to s ukončením zo dňa na deň
@patty1411 ine je,keby chceli s tebou rozviazat prac.pomer napr.uz v januari tohto roka a zmluvu mas do 30.9 ano vtedy je vypovedna lehota,alebo mesacne odstupne,alebo ako by ste sa dohodli.
@patty1411 pri dobe určitej ti skonči pp dňom v zmluve uvedeným.
Ak ti chce dať zamestnavateľ výpoveď pred týmto darumom t.j. skôr tak zo zákona dodrži vyp.lehotu.(Aj ty ako zamestnanec).
skus sa na to spytat, u nas to riesi mzdove.. a mne koncila 31.8.2026, vedela som, ze v praci pokracujem.. ale pytala som sa nadriadenej, ze ci mi budu zo mzdoveho volat.. alebo? a ona hned v panike, ze asi zabudli, kedze ma nikto nekontaktoval.. a veru zabudli.. stihli to nakoniec, ale keby sa nespytam bolo by zas vyberko.. atd.
skus sa na to spytat, u nas to riesi mzdove.. a mne koncila 31.8.2026, vedela som, ze v praci pokracujem.. ale pytala som sa nadriadenej, ze ci mi budu zo mzdoveho volat.. alebo? a ona hned v panike, ze asi zabudli, kedze ma nikto nekontaktoval.. a veru zabudli.. stihli to nakoniec, ale keby sa nespytam bolo by zas vyberko.. atd.
@anonym_bbf99e vôbec nemusí byť vyberko ak ti dá vedúca rozpis zmien, akurát by mali problém ak by im prišla kontrola z up
@patty1411 Ty už nastúp na liečebný pobyt. Lebo nikto príčetný takúto otázku nepoloží.
@anonym_bbf99e u nás sa to tiež necháva na úplne poslednú možnú chvíľu 😅
@anonym_bbf99e vôbec nemusí byť vyberko ak ti dá vedúca rozpis zmien, akurát by mali problém ak by im prišla kontrola z up
@anonym_3b406d u nas musi.. ak sa skonci pracovny pomer.. nemoze sa zacat znova bez oficialneho vyberoveho konania kvoli transparentnosti.
@patty1411 ak nechces 1.10. nastupit do prace, tak ani ziadny dodatok nepodpisuj. Pekne by bolo, aby si to svojim nadriadenym oznamila vopred, ze neplanujes predlzovat pracovny pomer. Avsak nie je to Tvoja povinnost zo zakona.
To, ze si podpisanie dodatku nechavaju na poslednu moznu chvilu sa im moze vypomstit, mozu zostat zo dna na den bez zamestnanca.
Ak nenastupis 01.10. PP skonci. Ak by si vsak bola na dobu urcitu a chcela by si pokracovat a zamestnavatel ti dalej prideloval pracu aj toho 01.10., potom by sa z doby urcitej stala doba neurcita za rovnakych podmienok. Dodatok by potrebny nebol.
@dilverium bozinku, aspoň jedna normálna odpoveď 👍👏
@anonym_834702 ďakujem
@patty1411 nie, nekončí ti pracovný pomer automaticky, prosim ta neriad sa týmito laikmi. 🫣MK žiaľ nie je miesto na odbornú právnu pomoc (mimo poradne).
Pracovný pomer na dobu neurčitú skončí až vtedy, ak ty neprídeš do prace/nebudeš pokračovať v pracovnej činnosti alebo ti zamestnávateľ nepridelí prácu, nebude suhlasit, aby si tam bola.
Ak ale s jeho vedomím v práci pokracujes a nemáš žiadny dodatok/dohodu, tvoj pracovný pomer sa automaticky meni na dobu neurčitú. Dokonca aj keby napr. o 2-3 dni prišli s dodatkom o opätovnom predĺžení, nemusis ho podpisovať (tvoj súhlas s dodatkom sa vyžaduje, ale ty rozhodneš, či podpíšeš), lebo už mas dobu neurčitú.
Ak však plánuješ skončiť, daj im to vedieť aspoň zopár dni dopredu. To je korektné.
@patty1411 neboj sa len sa im tam nasackuj aj po prvom,a modli sa,aby ti teda dali aj pracu a nie,ze ta uz na vratnici otocia,ze tam uz nemas co hladat.
@patty1411 normalny zamestnavatel by ti mal oznamit,ci s tebou planuje aj nadalej alebo uz nie,a to v dostatotocnom predstihu,aby si aj ty mala cas si najst pracu a plynule mohla prejst z 1 zamestnania do 2heho.Tieto zakony,co baby pisu ano zakon je 1 vec a realita druha.A vsimni si,ty mas byt ta,co mas oznamit ale zamestnavatel uz vlastne nemusi nic.

A uz si podpisala predlzenie zmluvy??Lebo ak nepredlzia,nemas kde nastupit.