icon

Nárok na nezamestnanecké

zuzans258
3. nov 2017

Ahojte žienky, potrebovala by som radu, pracujem v potravinách a jednoducho, už pretiekol kalich trpezlivosti a chcem ísť z tade preč....Potrebovala by som sa opýtať, som zamestnaná 3 roky,mám nárok aj na nezamestnanecké, ktoré je polroka....a ak áno..ako je to s platením odvodov ???? prosím poraďte mi ..

eeffka
3. nov 2017

@zuzans258 ak si mala riadne zmluvu tak musis dat vypoved, dodrzat vypovednu lehotu a nasledne ist do 7dni na UP, podporu v nezam budes mat cca vo vyske 50% terajsej hrubej mzdy to si pozri na paske. Ak si mala peniaze bokom s tymi nerataj

zuzans258
autor
3. nov 2017

@eeffka áno mám na neurčito, takže 2mesačná výpovedná lehota...no chcela by som si hneď aj dačo nájsť...len ak by sa nepodarilo...tak som chcela vedieť ako by to bolo s tou podporou v nezam....takže v podstate by to bola polovica terajšej výplaty...no a na ten úrad mi stačí isť pred ukončením prac.pomeru...či už teraz aby som to riešila ?

evittam
3. nov 2017

@zuzans258 Ved ako ti napisala
@eeffka . Do 7dni od skončenia PP.

zuzans258
autor
5. nov 2017

@evittam tých 7 dní som úplne prehliadla :D ďakujem

juliet86
5. nov 2017

@zuzans258 budes mat polovicu hrubej mzdy. Priklad ak hrubu mas 760 eur tak na ucet ti chodi cca 600 eur cisteho. A podpora bude 760 deleno dva cize 380 eur. Co je cca o 30 percent menej ako si dostavala na ucet.

evittam
5. nov 2017

@juliet86 Pozor berie sa priemer za posledné dva roky pred žiadosťou o podporu. Čiže ak mala tento mesiac HM ako píšeš a posledné dva roky minimálnu tak nepíšeš pravdu.😉

juliet86
5. nov 2017

Jasne. Ja som pochopila jej otazku tak ze 3 roky je zamestnana na tom istom mieste s tou istou mzdou. Tvoja odpoved je isto konkretnejsia a zohladnujuca viac premennych co bezny smrtelnik nevie...