icon

Našli ste si prácu počas pandémie?

kikuska63
2. mar 2021

Ahojte, nasla si niektora z vas pracu pocas covidu?

ivkazba
2. mar 2021

To je individuálne. Záleží od lokality a od typu práce. Napríklad môj ex v práci k sebe do tímu prijímal v novembri 2 ľudí a teraz v januári ďalších 2. Plus celkovo k nim do závodu (výroba) prijímajú nových ľudí, pretože majú veľa práce. Mama robí v Bille, tiež majú nedostatok ľudí. Kamoška robí marketing, menila prácu na jeseň. Do bánk sa stále robia pohovory. Jeden z mojich klientov (IT sektor) hľadá do menšej firmy teraz 2 ľudí.

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
kovasima
2. mar 2021

Myslím že práce je, len treba mať šťastie a treba aj hľadať takú ktorá by nebola v tejto dobe moc ohrozená

vikusjk
2. mar 2021

@kikuska63 ja osobne nie, ale manzel ano a (klopem) lepsiu, ako mal predoslu

jaond19
2. mar 2021

takto pred skoro rokom ked som skoncila ako casnicka (to som mala ako docasny job po rodicovskej a vyhovujuci cas) a restauracia skoncila nadobro tiez, tak som si do nejakych 2 tyzdnov nasla pracu, v telekomunikaciach. je to o nervy, chcela by som nieco ine, pracujem sice z domu, no je to stresujucejsie ako niekam chodit. skolacka a skolkar nonstop doma, tak vidina inej prace v nedohladne....

nafka0483
2. mar 2021

@kikuska63 Ak hladas pracu tak uved region, ake mas vzdelanie, znalosti, skusenosti.
Ked si porovnas nejakeho kvalifikovaneho pracovnika, tak najde pracu skor ako zena po rodicovskej, ktora nie je kvalifikovana a hlada pracu max. do 15-16tej. Odmieta pracu vo vyrobe, lebo dochadzanie a smeny, to nemoze kvoli detom, tiez predavacka a podobne, lebo vacsinou su otvorene dlhsie a v obchodcnych centrach sa tahaju aj 12tky do 9tej vecer a to nemoze kvoli detom. A aj v case mimo korony - ani casnicka, ani nic podobne. Cize velky problem.
Takze je to individualne, su oblasti, kde je teraz velky problem, aj take co boli zasiahnute trochu, aj take co neboli zasiahnute takmer vobec.

kubkovamama
2. mar 2021

@kikuska63 zalezi od regionu. Moja sestra akurat tyzden dozadu prešla do inej firmy,no v inom okrese.Oplati sa jej to aj s hodinovym dochadzanim.Manzel tiez-resp.robi v oblasti ako vzdy,len v inom meste pomerne daleko,chodi neskoro a vikendy a po veceroch robi u nas-roboty ma neskutocne,nestiha.Lenze to je chlap a praca v stavebníctve co pre zenu je nerealne.Ale ja som v zdravotníctve momentálne na materskej a nas je strasne malicko,hladaju sa zamestnanci stale,nielen v obdobi korony

baskustek
2. mar 2021

Záleží, akú máš kvalifikáciu. Pokiaľ je to v sektore gastro alebo cestovanie, tak to bude určite problém. Ja napríklad som si našla v prvej vlne po asi mesiaci hľadania, pracujem v štátnej správe. Teraz napríklad neustále vidím inzeráty v Bille, že hľadajú zamestnancov. Asi je veľa ľudí aj v karanténe alebo na OČR, takže určite nezúfaj, nemyslím, že je to beznádejné.

evora
2. mar 2021

Našla. A lepšiu, ako som mala za posledné roky. Je to skôr o náhode a dobrej zhode okolností, ako o pandémie. A samozrejme záleží aj na tvojich skúsenostiach, ak niekto cely život robi len čašníka napr. ťažko sa zrazu zamestná ako účtovník v čase krízy. Ale v mojom okolí ludia menia prácu aj teraz, nevnímam nejaku veľkú zmenu.

kikuska63
autor
2. mar 2021

@baskustek mam strednu skolu zameranu na obchod, minuly rok som dostala maturitu.. od maturity som pracovala ako zastupkyna veducej v predajni s obuvou

ivkazba
2. mar 2021

@kikuska63 podľa profilu si z BA, tu máme kopec možností za zamestnať, neexistuje, že by si ako predavačka s maturitou ostala doma. Viď link, kopec ponúk do obchodu (billa, lidl, terno, omv, bauhaus, atd), pobočkový pracovník (vub, prima, tatra, otp, o2), telefonický operátor.

https://www.profesia.sk/praca/bratislava/plny-u...[]=26&positions[]=653&positions[]=67&radius=radius30

ivkazba
2. mar 2021

Neskopíroval sa ten link dobre, neviem prečo, asi bol moc dlhý. Ale ak si na profesia.sk zadáš BA, plný úväzok, pozície predavač, zástupca vedúceho predajne, vedúci úseku predajne, finančný poradca, osobný bankár, telefonický operátor, nájde ti desiatky ponúk do obchodov, bánk, k mobilným operátorom.

nafka0483
2. mar 2021

@kikuska63 Pred 2 dnami si este pisala, ze si zamestnana a chcela si si otvorit zivnost. To uz neplati?

ivkazba
2. mar 2021

@nafka0483 rok ma maturite, bez práce v BA, kde je práce ozaj dosť, v skupine snažilky 2021, no comment...

ivkazba
2. mar 2021

@nafka0483 a pozerám, že pred týždňom sa pýtala kedy ľudia kupujú dovolenky a píše tam, že je doma na 80% platu a aj tak dokáže ušetriť, tak potom to nebude také zlé.

nafka0483
2. mar 2021

@ivkazba No v jednej diskusii robi predavacku na skrateny uvazok popri skole, v druhej dostava 80% platu (cize z toho skrateneho uvazku?) a este dokaze usetrit a kazdy rok ist na dovolenku a to byva sama. V dalsej diskusii sa len v januari odstahovala od rodicov a v tejto minuly rok maturovala a odvtedy pracuje. A v dalsej pracuje a este si chce otvorit zivnost.
Takze tazko kazdy rok financovala celu domacnost a popritom bola taka sikovna (jej slova) ze nasetrila aj na dovolenku. Z tych diskusii to ale tak znie, ze byvam sama, som studentka, robim na polovicny uvazok a usetrim este aj na dovolenku.

matapo
3. mar 2021

...nasla. Som este na rodicovskej dovo, ale najmesieho mam uz doobeda v skolke, min. nedelu som len tak pokukala koho kde hladaju, nasla som jedno miesto kt. ma uplne ze zaujalo (presne moj odbor, presne to co by som chcela robit) v pondelok oprasila zivotopis a ziadost a v stredu poslala 🙂 V pondeok pozvanka na pohovor, v utorok pohovor a zajtra si uz idem podpisat pracovnu zmluvu. Najlepsie na tom ze v skutocnosti som do prace este tak neponahlala, chcela som len popozerat a skusit a dopadlo to takto 🙂 Druha vec je ze mam tri deti, relativne male este a situacia so skolkami a skolami je dost divoka, tak som zvedava ako to vsetko zvladnem, zatial budem pracovat z domu, dokedy to este nik nevie.