icon

Nástup do nového zamestnania a zaplatená dovolenka

salome123
18. máj 2022

Ahojte,
aky je prosim postup v tomto pripade:
manzel konci pracovny pomer k 31.7.2022 a nasledne nastupuje do noveho zamestnania 15.8.2022 a chce sa ist nahlasit na UPSVaR (bude mat narok na podporu na tie 2 tyzdne). Problem je vsak v tom, ze uz mame zaplatenu dovolenku od 30.7.-12.8.2022. Akym sposobom toto riesit, ked v case ked nebude zamestnany, tak nebude realne na SVK a nema sa ist ako osobne zaregistrovat na UPSVaR. Vdaka.

zuzib21
•
18. máj 2022

@salome123 zaregistruje sa mailom na stranke upsvat.gov mas vsetky pokyny a dokumenty co treba prilozit 🙂 ja som to riesila minuly tyzden

salome123
autor
•
18. máj 2022

@zuzib21 wow, digitalna revolucia!! 🙂 super, dakujem.... akurat pozeram ich stranku, nasla som,ze sa to podava cez slovensko.sk... nevidim,ze sa to da vybavit mailom ☹

surama
•
18. máj 2022

@salome123 Nech skusi zistit pod ktoru pracovnicku spada, zavola jej (cislaaju zverejnene) a normalne povie, aka je situacia a ci by jej dokumenty mohol poslat mailom, kedze bude odcestovany a ked sa vrati, tak potom by hoci isiel aj osobne sa ukazat. Ja som to tak riesila pri rodicaku a vyhoveli mi, nebol problem.

22abigail22
•
18. máj 2022

@salome123
Laik (osobná skúsenosť) :
Úplne bez problémov vybavíte cez mail (poprípade poštou). Vyplnené formulár + vyžadované dokumenty pošlite do mail ako prílohu (treba ich skenovať).
Ja som to poslala priamo vedúcej oddelenia a tá to preposlala ďalej príslušnej pracovníčky (nakoľko som samozrejme nevedela pod ktorou spadam).

telusikk
•
18. máj 2022

Vieš čo, keď som ja takéto niečo riešila normálne som zavolala na príslušný úrad pani, ktorú som si na stránke vyhľadala že podľa mena by som mala patriť k nej a ona mi naposielala všetko čo bolo treba vyplniť a dokonca mi povedala, že nech to spätne pošlem jej 🙂 Takže tiež super 🙂

katus87
•
18. máj 2022

Ja som tiež všetko riešila mailom. Ja som síce vedela kam patrím, ale ak neviete, tak aspoň si nájsť vedúcu oddelenia. Rozhodnutia o zaradení a vyradení mi prišli na ten portál slovensko.sk