icon

Návrat do práce po materskej

29. dec 2025

Coskoro mi ide dieta do skolky a ja sa vraciam do prace. Vobec sa netesim na ten navrat k beznemu zivotu. Mam pocit ze vsetky kamosky v okoli sa nemohli dockat kym bude dieta v skolke a ony naspat v pracovnom rezime.
Ja som teraz prezivala najkrajsie obdobie. Nas vlastny domaci rezim, ziadny stres, vela casu na cerstvom vzduchu. Citila som sa uzitocna.
Teraz? Dieta do 4 v skolke, kym pojdeme sem tam na nejaky nakup, nieco sa doma navari alebo zje tal je pomáy cas spat…dni kedy budem musiet zostat v praci aj dlhsie lebo take dni sa vzdy najdu.
Je mi z toho do placu ked si predstavim kolobeh do roboty, domov a spat, cakat na vikendy a tie muz niekedy pracuje takze velmi kratky spolocny rodinny cas.
Ak su tu mamy ktore to mali podobne tak ako dlho vam trvalo kym ste si naspat zvykli?
A prosim nebudte hnusne, nie som leniva pracovat ani som nechcela s dietatom zostat do 18 doma…len sa mi tazko zvyka na velke zmeny a fakt ma materstvo proste naplna. Ja viem ze si proste zvyknut musim. Len sa teraz na to neviem divat pozitivne ze je to prirodzeny kolobeh zivota.

anonym_232f57
30. dec 2025
@letfenixa

@amdornik bezcitna si preto, že PRAJEŠ zakladateľke druhé dieťa, aby bolo náročné. Keďže stále nechápeš, čo ti píšem, tak ti to píšem znova.

@letfenixa zbytočne s ňou strácas čas už som s ňou raz takto hrala slovny pingpong nemá žiadnu sebareflexiu a ešte je vztahovacna.

amdornik
30. dec 2025
@lienka.7

@aurora33 ja ich v podstate aj v tomto chápem, oni sa rucaju z toho, že si chlapa "vychovali" tak, že všetko robia iba oni, lebo vsak sú celý deň doma, a chlap dôjde a len si vyloži nohy a musí si chudáčik oddýchnuť. A opäť nastúpi zienka-robotnicka, vytvára, upratuje a beha mu okolo ritky. A sama se si este vsugeruje, ze je to vlastne OK. No nie je. Môj dostal na výber, bud bude chodiť do skolky ráno alebo poobede. Ja sa kvôli nemu ani nepretrhnem, ani nebláznim a ani nebude meniť robotu ci si znižovať úväzok. Pýtam sa preto by som mala? On je presne taký istý rodic ako ja.

@lienka.7 vieš čo, ja si to tak celkom nemyslím... narážam na túto tvoju vetu: ja ich v podstate aj v tomto chápem, oni sa rucaju z toho, že si chlapa "vychovali" tak, že všetko robia iba oni
totiž. ja som mala kedysi partnera (otec mojej dcéry) a ja som si ho tak nevychovala. vychovala ho tak jeho matka a hoci som sa snažila, už z neho nič praktické nevyrástlo... a predsa som sa nezrútila. práve naopak, myslím si. keď máš chlapa, ktorý ti ešte aj počas materskej skáče okolo tvojej cnenej jasnosti a odrazu máš ísť do práce, podľa mňa toto je väčší šok, ako byť na všetko sama a odrazu príde konečne ten čas, kedy sa ti doma neurobí bordel, lebo ty preč, dieťa v práci... nemusíš variť, špiniť, umývať.... dieťa vyzdvihneš okolo 15 a pekný deň takmer za nami 😀

amdornik
30. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_56724e
@aurora33 zeny keby ste len vedeli ale ste tu teraz hlupe. Viete ze lekar neni len obvodak ze?
Preco sa tu do mna navazate ohladom mojej profesie ked som zalozila diskusiu ohladom materstva??? Zlepsila som a aj zachranila zivoty viac ludom ako ste vy za zivot spoznali….niekedy radsej vazte slova. Mozno sa raz stretneme tak si spomente ked pojdete na nejaku operaciu akeho lekara tam chcete dobre? Ci empatickeho a starostliveho co vas pri operacii aj ukludni alebo ked nie vas lebo zjavne priroda u vas moc empatie nenadelila tak u vasej rodiny. Ci mam ja napisat ze by som vas nechcela liecit ?????

@anonym_autor vieš čo, mne to nevychádza, čo tu ty píšeš... kedy si stihla tie životy zachrániť? matematika nepustí. lekár-operatér, čiže lekár, ktorý operuje, chirurg (samostatný) je plnohodnotne pripravený na povolanie vo veku okolo 35 rokov života a to píšem o človeku, ktorý nemá dieťa, čo ty máš, čiže 3 roky praxe si "stratila" na materskej. Ale OK. nech by si mala 35, čo vôbec nezodpovedá tomu, ako reaguješ... tak zas napíšeš, že musíš ešte 40 rokov pracovať, na čo som ti položila otázku, či sa u nás už robí do 70-ky alebo 75-ky? na čo si radšej neodpovedala alebo si nepochopila otázku.
teraz zase uvádzaš, koľko životov si zachránila.... kedy si to stihla? či máš už napríklad 40 a viac rokov? že si odpracovala, odoperovala povedzme tých 5-7 rokov a zachránila kopec životov? potom to zase nesedí.... lebo ak máš 40 a 40 rokov máš ešte pracovať, tak budeš pracovať do osemdesiatky. prepáč, mňa nepustia počty. a nesnaž sa mi nahovoriť, že si operatérka, ktorá má 30 rokov a 10-ročnú prax.

letfenixa
30. dec 2025
@anonym_232f57

@letfenixa zbytočne s ňou strácas čas už som s ňou raz takto hrala slovny pingpong nemá žiadnu sebareflexiu a ešte je vztahovacna.

@anonym_232f57 viem, obvykle jej príspevky preskakujem, a budem v tom pokračovať.

amdornik
30. dec 2025
@anonym_a79ea3

@anonym_autor ja ta snad ako jedina chapem. Tiez som lekarka, mam narocnu pracu aj so sluzbami, a tiez som sa netesila na navrat, a nebolo to tym ze by som pracu neznasala, len zaberala vela casu, ziadny odchod o hodinku skor a pod., casto aj dorabanie prace po prac.dobe a este sluzby do toho. Vratila som sa do prace ked mala dcera 2.5roka, spociatku na 3dni v tyzdni, to bolo uplne super, aj som stihala dceru, aj kvalitne vykonavat pracu aj mat radost zo zivota. A na plny uvazok som sa vratila ked mala dcera takmer 6 rokov, nic strasne sa nestalo, vsetci uz aj davno zabudli ze som nejaky skrateny uvazok mala, dochodok a pod neriesim,lebo si myslim ze nasa generacia aj tak dochodky mat nebude alebo fakt nizke, tak 3 roky skrateneho uvazku ma nespasia, ja som mala dobry pocit zo vsetkeho a zaroven dostatocny kontakt s pracou. Teraz je dcera uz 4.rocnik skoly, uz skrateny uvazok nepotrebujem. A ako to ostatne pisu, ano treba zamestnat aj manzela, u nas rano vodil do skolky, zostal doma na ocr pri obcasnej chorobe, ale nasa nastastie takmer chora nebola, pomohol s nakupmi a upratovanim, uspavanim, vecerou a pod. Ale ten moj skrateny uvazok bol spolocne rozhodnutie, on je na vysokej managerskej pozicii, kt.sa len tak nenaskytne, s platom vyssim ako ja a bolo to iba na 3 roky. Nelutujeme toto rozhodnutie, mala som stastie ze nase vedenie to chvalilo a tolerovalo. Takze ak sa ti da, nieco podobne by som riesila. A niektore co tu rypu tak netusia aka je praca narocna a co to vsetko obnasa...

@anonym_a79ea3 ja osobne viem, čo obnáša práca lekára a ja osobne si lekárov nesmierne vážim, ja mám v živote fakt šťastie na úžasných lekárov a lekárky, klobúk dolu. a ty si to napísala úplne bravúrne s absolútne zrelým zmýšľaním. len si prečítaj po sebe a prečítaj si príspevky autorky. či si nepomyslíš, že oproti tebe je vážne psychicky labilná...?

aurora33
30. dec 2025
@amdornik

@anonym_a79ea3 ja osobne viem, čo obnáša práca lekára a ja osobne si lekárov nesmierne vážim, ja mám v živote fakt šťastie na úžasných lekárov a lekárky, klobúk dolu. a ty si to napísala úplne bravúrne s absolútne zrelým zmýšľaním. len si prečítaj po sebe a prečítaj si príspevky autorky. či si nepomyslíš, že oproti tebe je vážne psychicky labilná...?

@amdornik plus ešte tie jej reči aká je ona empatická a bla bla. Už len to ako musí samu seba chváliť napovedá o jej labilite. Asi ju v detstve veľmi rodičia nechválili keď si to musí kompenzovať v dospelosti.

amdornik
30. dec 2025
@aurora33

@amdornik plus ešte tie jej reči aká je ona empatická a bla bla. Už len to ako musí samu seba chváliť napovedá o jej labilite. Asi ju v detstve veľmi rodičia nechválili keď si to musí kompenzovať v dospelosti.

@aurora33 Mňa pobavilo napríklad aj to, ako ma niekto v iných diskusiách vraj úspešne preskakuje, ale tu mu to nedá 😀 prečo ma nepreskočí aj tu a jednoducho nereaguje?

reela
30. dec 2025
@anonym_a79ea3

@anonym_autor ja ta snad ako jedina chapem. Tiez som lekarka, mam narocnu pracu aj so sluzbami, a tiez som sa netesila na navrat, a nebolo to tym ze by som pracu neznasala, len zaberala vela casu, ziadny odchod o hodinku skor a pod., casto aj dorabanie prace po prac.dobe a este sluzby do toho. Vratila som sa do prace ked mala dcera 2.5roka, spociatku na 3dni v tyzdni, to bolo uplne super, aj som stihala dceru, aj kvalitne vykonavat pracu aj mat radost zo zivota. A na plny uvazok som sa vratila ked mala dcera takmer 6 rokov, nic strasne sa nestalo, vsetci uz aj davno zabudli ze som nejaky skrateny uvazok mala, dochodok a pod neriesim,lebo si myslim ze nasa generacia aj tak dochodky mat nebude alebo fakt nizke, tak 3 roky skrateneho uvazku ma nespasia, ja som mala dobry pocit zo vsetkeho a zaroven dostatocny kontakt s pracou. Teraz je dcera uz 4.rocnik skoly, uz skrateny uvazok nepotrebujem. A ako to ostatne pisu, ano treba zamestnat aj manzela, u nas rano vodil do skolky, zostal doma na ocr pri obcasnej chorobe, ale nasa nastastie takmer chora nebola, pomohol s nakupmi a upratovanim, uspavanim, vecerou a pod. Ale ten moj skrateny uvazok bol spolocne rozhodnutie, on je na vysokej managerskej pozicii, kt.sa len tak nenaskytne, s platom vyssim ako ja a bolo to iba na 3 roky. Nelutujeme toto rozhodnutie, mala som stastie ze nase vedenie to chvalilo a tolerovalo. Takze ak sa ti da, nieco podobne by som riesila. A niektore co tu rypu tak netusia aka je praca narocna a co to vsetko obnasa...

@anonym_a79ea3 inak ako si riesila atest pri skratenom uvazku? Ci si uz bola zatestovana pri nastupe na matersku?

amdornik
30. dec 2025
@aurora33

@aurora33 no a presne. ale keď ja napíšem, že empatická som, no koniec sveta... a nemusíš mi veriť, ale som... len som ako chlap. veci napíšem napriamo, narrovinu, bez omáčok. tak, ako ich vidím. tak ako ich ja žijem napríklad. a ak mám pocit, že niekto je vyšinutý, napíšem aj to.
celý život som sa stretávala s ľuďmi. a potvrdilo sa mi, že ľudia, ktorí boli navonok "nepríjemní", pretože natvrdo a priamo povedali, čo si myslia a ako to vidia, v konečnom dôsledku sa vyvinuli ako super ľudia, ktorí jednoducho len nestrácajú čas potľapkávaním po pleci a sladkými rečičkami. naopak, práve takí sa mnohokrát ukázali v konečnom dôsledku ako falošní. a to s ľuďmi pracujem už takmer 30 rokov. v rôznych oblastiach.

amdornik
30. dec 2025
@reela

@anonym_a79ea3 inak ako si riesila atest pri skratenom uvazku? Ci si uz bola zatestovana pri nastupe na matersku?

@reela presne toto mi nesedí.... ale vidíš, úspešne neodpovedá....

reela
30. dec 2025
@amdornik

@reela presne toto mi nesedí.... ale vidíš, úspešne neodpovedá....

@amdornik ako mohla si to odkrutit vsetky praxe este pred materskou, alebo potom bola ako neatestovana doktorka tych x rokov. Poznam pripady, ze zatestovali az v 40tke. Len ma to zaujima ako sa to pocita do praxe, ked mas skrateny uvazok

amdornik
30. dec 2025
@reela

@amdornik ako mohla si to odkrutit vsetky praxe este pred materskou, alebo potom bola ako neatestovana doktorka tych x rokov. Poznam pripady, ze zatestovali az v 40tke. Len ma to zaujima ako sa to pocita do praxe, ked mas skrateny uvazok

@reela mne to nesedí ale v súvislosti s viacerými vecami, ktoré píše. navyše slovníkom hodným tak nanajvýš 24 ročnej slečny. inak chápem, čo tým myslíš 👍

autor
30. dec 2025

Fiha ake pocty sa tu dali 🤦🏼‍♀️ nemate lepsie veci na robote ako tu stale utocit? Ak teraz cakate po tychto komentaroch ze sa vam tu budem spovedat tak urcite na to cas plytvat nebudem. Pokracujte dalej v brutálnych konspiraciach..pridem si ich potom zas precitat nech sa pobavim.

amdornik
30. dec 2025
@anonym_autor

Fiha ake pocty sa tu dali 🤦🏼‍♀️ nemate lepsie veci na robote ako tu stale utocit? Ak teraz cakate po tychto komentaroch ze sa vam tu budem spovedat tak urcite na to cas plytvat nebudem. Pokracujte dalej v brutálnych konspiraciach..pridem si ich potom zas precitat nech sa pobavim.

@anonym_autor Ďakujem, pani autorka. Toto mi úplne stačilo.

autor
30. dec 2025
@amdornik

@anonym_autor Ďakujem, pani autorka. Toto mi úplne stačilo.

@amdornik konecne.

lienka.7
30. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor takže dalsi troll???
Inak by si totižto vysvetlila co sa ta tu pýtajú.
Alebo potom rovno napíš že máš 40+ a materstvo si si odkladala. Bodka.
Ale ty tu iba fnukas a potom utocis. Skvelý profil doktorky inak 👌

anonym_232f57
30. dec 2025
@amdornik

@amdornik lekári pracujú aj po dôchodku, ak si si nevšimla tvoje počty sú úplne irevelantne.diskutuje sa o niečom inom.Lekar málokedy pracuje od do ins vec je niečo vyštudovať a byt v tom dobrá druhá vec je skĺbiť to s materstvom a rodinou.Starat sa o druhých a vedieť, že doma absentuje.Moja lekárka porodila v 45r, aj nie viac MUDr.Baranova vyhľadaj si príspevky má ich na FB, keď ťa tak baví práca detektiva

anonym_232f57
30. dec 2025
@aurora33

@aurora33 aj tvoje hnusné príspevky a nie je ich málo kdekoľvek v téme o tebe niečo vypovedajú a o ostatných čo ti drukuju nehovoriac.Nebudem ju menovať ona vie o ktorej tu boli príspevky ako má doma lakomca a musela s jej kariérou chodiť upratovať, aby mala peniaze, ale mladým babám dáva rozumy

anonym_207af3
30. dec 2025
@anonym_f67ac4

@anonym_207af3 zjavne nie, keď vyplakavaju, ako si nevedia zvyknúť na prácu.

@anonym_f67ac4 Podla mna nejde o pracu, ale o to, ze uz nevedia mat vsetko tak, ako predtym. A dakedy mozu mat pracu, ktora ich nenaplna. To sa stava hockomu. Ja som pomerne kratko po prestupe na ine oddelenie este ako nematka zistila, ze ta nova napln prace ma nebavi a po case som zacala chodit s krcami v bruchu do nej. Povedala som si, ze aj do nejakeho casu neotehotniem, dam vypoved.
A po rodicaku som nastupovala do novej prace, bolo to narocne, kopec novych veci, co som sa musela naucit, bolo to stresujuce velmi, lebo do toho deti, domacnost.. musela som prosto od vela veci upustit. A tiez som si to najskor predtym nevedela predstavit, ze ako to bude... A do toho mladsie, ktore vkuse plakalo... Nechcelo v skolke ani jest, ani pit... Obcas som si to tajne odrevala. Ale! V praci som.podaval.vykon na 100%. U nas prace mamicky podavaju super vykony. Najhorsie skusenosti mame naozaj s tymi, co akurat skoncili skolu. Este dievcata, ok, ale chalani? To na 70% nic moc. A hlavne hladaju, ako sa prilis nenarobit, ale ciel splnit...

Lebo rozdiel je pracovne navyky a rozdiel to, ze sa tazko zvyka niekomu na zmenu.

aurora33
30. dec 2025
@anonym_232f57

@aurora33 aj tvoje hnusné príspevky a nie je ich málo kdekoľvek v téme o tebe niečo vypovedajú a o ostatných čo ti drukuju nehovoriac.Nebudem ju menovať ona vie o ktorej tu boli príspevky ako má doma lakomca a musela s jej kariérou chodiť upratovať, aby mala peniaze, ale mladým babám dáva rozumy

@anonym_232f57 a čo je zle na upratovaní? Na tom nie je nič ponižujúce. Vždy lepšie ako doma plakat do vankúša. A ake mám ja hnusne príspevky? Či, to že tu neplacem za plienkovým obdobím mojich deti zo mňa robí hnusnu ženu?

aurora33
30. dec 2025
@amdornik

@aurora33 no a presne. ale keď ja napíšem, že empatická som, no koniec sveta... a nemusíš mi veriť, ale som... len som ako chlap. veci napíšem napriamo, narrovinu, bez omáčok. tak, ako ich vidím. tak ako ich ja žijem napríklad. a ak mám pocit, že niekto je vyšinutý, napíšem aj to.
celý život som sa stretávala s ľuďmi. a potvrdilo sa mi, že ľudia, ktorí boli navonok "nepríjemní", pretože natvrdo a priamo povedali, čo si myslia a ako to vidia, v konečnom dôsledku sa vyvinuli ako super ľudia, ktorí jednoducho len nestrácajú čas potľapkávaním po pleci a sladkými rečičkami. naopak, práve takí sa mnohokrát ukázali v konečnom dôsledku ako falošní. a to s ľuďmi pracujem už takmer 30 rokov. v rôznych oblastiach.

@amdornik a s tými ľuďmi máš absolútnu pravdu. To si krasne vystihla.

autor
30. dec 2025
@lienka.7

@anonym_autor takže dalsi troll???
Inak by si totižto vysvetlila co sa ta tu pýtajú.
Alebo potom rovno napíš že máš 40+ a materstvo si si odkladala. Bodka.
Ale ty tu iba fnukas a potom utocis. Skvelý profil doktorky inak 👌

@lienka.7 no tak to si pekne naivna ak si myslis ze sa tu budem teraz spovedat takym co ma tu len urazaju. Nahodou znamky z univerzity nemam poslat aby ste vyhodnotili ze ci som si zasluzila diplom?
Ja sa branim..utocia tu take ako si ty.

aurora33
30. dec 2025
@anonym_autor

@lienka.7 no tak to si pekne naivna ak si myslis ze sa tu budem teraz spovedat takym co ma tu len urazaju. Nahodou znamky z univerzity nemam poslat aby ste vyhodnotili ze ci som si zasluzila diplom?
Ja sa branim..utocia tu take ako si ty.

@anonym_autor klasika, takže klameš. Zahnali ťa do kúta, vsak?

mircalla
30. dec 2025
@amdornik

@anonym_autor vieš čo, mne to nevychádza, čo tu ty píšeš... kedy si stihla tie životy zachrániť? matematika nepustí. lekár-operatér, čiže lekár, ktorý operuje, chirurg (samostatný) je plnohodnotne pripravený na povolanie vo veku okolo 35 rokov života a to píšem o človeku, ktorý nemá dieťa, čo ty máš, čiže 3 roky praxe si "stratila" na materskej. Ale OK. nech by si mala 35, čo vôbec nezodpovedá tomu, ako reaguješ... tak zas napíšeš, že musíš ešte 40 rokov pracovať, na čo som ti položila otázku, či sa u nás už robí do 70-ky alebo 75-ky? na čo si radšej neodpovedala alebo si nepochopila otázku.
teraz zase uvádzaš, koľko životov si zachránila.... kedy si to stihla? či máš už napríklad 40 a viac rokov? že si odpracovala, odoperovala povedzme tých 5-7 rokov a zachránila kopec životov? potom to zase nesedí.... lebo ak máš 40 a 40 rokov máš ešte pracovať, tak budeš pracovať do osemdesiatky. prepáč, mňa nepustia počty. a nesnaž sa mi nahovoriť, že si operatérka, ktorá má 30 rokov a 10-ročnú prax.

@amdornik Tiez si myslim, ze to loz. Je podla vsetkeho mlada, 3 roky doma. 40 rokov chce pracovat a uz x zivotov zachranila v tomto veku a operuje ako nic. Caka len na vikendy. Co je tiez blbost, lekari maju sluzby aj cez vikendy, aj nocne
Lekar operater musi byt mentalne niekde inde ako autorka.
1. Jednak nebyt ufnukana, ale byt silna a racionalna
2. Mat tuto pracu rada a nemat k nej odpor

@autor Nemyslim, ze pises pravdu. Akoze totalne mentalne vobec nevyzeras na to, co o sebe pises

autor
30. dec 2025
@aurora33

@anonym_autor klasika, takže klameš. Zahnali ťa do kúta, vsak?

@aurora33 ano presne tak som totalne v kute. A kedze som taka labilna tak pojdem fnukat do vankusa ze mi tu nejake konikovske detektivky neveria.

mircalla
30. dec 2025
@anonym_autor

@aurora33 ano presne tak som totalne v kute. A kedze som taka labilna tak pojdem fnukat do vankusa ze mi tu nejake konikovske detektivky neveria.

@anonym_autor Pises ako male decko, ty o lekarke mozes len snivat, anonym

autor
30. dec 2025
@mircalla

@amdornik Tiez si myslim, ze to loz. Je podla vsetkeho mlada, 3 roky doma. 40 rokov chce pracovat a uz x zivotov zachranila v tomto veku a operuje ako nic. Caka len na vikendy. Co je tiez blbost, lekari maju sluzby aj cez vikendy, aj nocne
Lekar operater musi byt mentalne niekde inde ako autorka.
1. Jednak nebyt ufnukana, ale byt silna a racionalna
2. Mat tuto pracu rada a nemat k nej odpor

@autor Nemyslim, ze pises pravdu. Akoze totalne mentalne vobec nevyzeras na to, co o sebe pises

@mircalla nemyslim si ze zalezi na tom co si myslis. Dalsia s kvalitnou dedukciou.

mircalla
30. dec 2025
@anonym_autor

@mircalla nemyslim si ze zalezi na tom co si myslis. Dalsia s kvalitnou dedukciou.

@anonym_autor Samozrejme nezalezi, len nas uz nekrm rozpravockami.

mircalla
30. dec 2025
@anonym_232f57

@anonym_232f57 Zase Eliska13? Uz sa opakujes. Mne ziadna praca nesmrdi. Tiez nepisem pod anonymom, nevymyslam si, nehram sa na lekarku a podobne. Pisem sem pravdu, i ked nie vsetko je pre mna prave lichotive. Na to ty nemas gule, nakolko ty si jedna z tych, co sa im nechce makat. Este si natolko primitivna, ze sem pises pod anonymom

autor
30. dec 2025
@mircalla

@anonym_autor Pises ako male decko, ty o lekarke mozes len snivat, anonym

@mircalla a vysvetlis svojou dedukciou ze naco asi by som pisala na zaciatku o praci ked som chcela vysvetlit preco nemozem len tak zmenit profesiu mat iba tak skrateny uvazok a preco som casto dlhsie v praci??co by som z toho akoze mala? Paneboze….tu su chore vrany co nevedia preskocit temu ktora im osobnostne nic nehovori a nevedia sa s nou stotoznit a aj tak sa tu budu vtierat ale ja som ako male decko???
Ved tam ta jedna napisala uplny sloh o tom kedy a kolko som studovala a praxovala uplne paranoje a vypocty ale to je uplne bezne taketo domyslanie hej?