Ako zvládať stres pred návratom do práce?
Ahojte, dievčatá. Máte niektorá pred návratom do práce podobné stavy?
Po dlhých prázdninách nastupujem opäť do práce ako učiteľka a posledný týždeň zle spávam, som nepokojná a cítim vnútorné napätie. V práci ma čakajú viaceré zmeny a veľa nepredvídateľných situácií. Zároveň sa opäť začne kolotoč krúžkov mojich detí a náročné pracovné obdobie môjho muža.
Hoci mám ešte voľno, nedokážem sa upokojiť a užiť si posledné dni prázdnin. Akoby už môj mozog išiel naplno a stále premýšľal nad tým, čo všetko príde. Pre zlý spánok sa potom necítim dobre ani cez deň.
Skúšam magnézium a vitamíny skupiny B, ale neviem, či len horšie znášam zmeny, alebo je takýto nepokoj pred návratom do pracovného režimu bežný. Máte to niektorá podobne? Čo vám pomáha?
Ty mas len stres,netesis sa ani trosku??Lebo ked su len negativne emocie,nie je to dobre,ale ked sa striedaju aj tie dobre vtedy je to ok.
Neboj sa casom si zvyknes na prac.kolotoc a rodinu,este si povies:dobre,ze som p.ucitelka,deti su zlate,poslusne a mozem sa po praci venovat tym svojim.
Ja to tak mávam aj keď som len týždeň doma. Od stredy už zle spávam a v nedeľu to je čistá katastrofa.
@anonym_autor podla mna je to normalne, aj ostatne moje kolegyne to tak maju. Tesime sa,ale na druhej strane,po takom.dlhom.case mimo je to dost stresujuce, je potrebne mysliet na x veci, takze ta chapem.
Ja sa vraciam do velmi narocnej triedy a je mi mdlo. Ja sa tesim, pracu mam rada, ale ak by tam nebol ten jeden ziak, zial. Takze tiez som v stave zufalstva z navratu.
Tiež som učiteľka, spávam síce dobre, ale posledné dni už pociťujem menšiu neurózu v bruchu..snažím sa však užívať si posledné dni naplno s rodinkou..na zajtra ešte plánujem výlet..ja sa na niektoré veci aj teším, ale viac prevláda stres z toho, že zasa začne kolotoč nekonečných povinností..no dávam tomu týždeň a už nebudem ani vedieť, že nejaké prázdniny boli..to len ten štart je najhorší...držím palce a prajem krásny školský rok❤️
A ceresnicka na torte bude rozvrh, desim sa, ake hluposti budem mat zase v uvazku, lebo nema kto. 😞
@anonym_autor Keď takéto neodolné, labilné ženy učia deti, čo z tých detí bude. Idú sa zosypať, lebo ide školský rok.
@anonym_autor aj ja pracujem v skolstve no poviem ti stres riadny. Clovek si zvykne na volno a potom pride realita ako ked ta obaria horucou vodou. Ja tak premyylam nad tym ze uz mi to nerobi dobre. Byt doma zvyknut si na to prijemne a potom si zvykat na tvrdu realitu. Normalne premyslam o zmene prace
@anonym_autor Keď takéto neodolné, labilné ženy učia deti, čo z tých detí bude. Idú sa zosypať, lebo ide školský rok.
@anonym_5fa74f tak si tie vaše chúďatá učte doma sama alebo si skúste jeden rok odučiť a potom sa môžeme porozprávať.."hrdinka"...autorka sa len slušne opýtala na zvládanie stresu...tiež je len človek a ja Vám zaručujem, že tu nejde o lenivosť z práce..aj keď to je také typické slovenské..do "chudáka" si ešte aj kopnúť...
@anonym_5fa74f tak si tie vaše chúďatá učte doma sama alebo si skúste jeden rok odučiť a potom sa môžeme porozprávať.."hrdinka"...autorka sa len slušne opýtala na zvládanie stresu...tiež je len človek a ja Vám zaručujem, že tu nejde o lenivosť z práce..aj keď to je také typické slovenské..do "chudáka" si ešte aj kopnúť...
@anonym_8e3a88 keď sa cítite chudákmi, choďte robiť menej stresovú prácu. A čo vy vlastne chcete ? 2 mesiace ste doma, na Vianoce ste doma, na veľkú noc. Odučíte si 4 al. 5 hodín a idete domov. Druhí ľudia makajú denne 8,5 hodiny... Tak máte čas sa zregenerovať.
@anonym_autor chápem, ale je to dôsledok dlhej dovolenky. Oddychovať je príjemné, čím dlhšie to trvá, tým je návrat do práce ťažší. Ak ti to pomôže, tak v bežnej práci si berieme max 2 týždne dovolenky cez leto. Je nás malo, takže sa celé leto zastupujeme, každý deň pracujem cca 10 hodín. Také leto by si fakt nechcela. Vôbec som si neoddychla. Takže v duchu poďakuj za možnosť skvelej regenerácie, o ktorej iní len snívajú. A co so stresmi spojenými s návratom do práce? Neviem poradiť, ja stres z práce nemám, takže to ti fakt nezávidím. Ale viem, že je to asi bežne, kamošky učiteľky mi to po letných dovolenkách tiež často spomínajú.
Ja nastupujem do novej práce a teda tiež mám stres. Stále zvažujem či s tým neskončit lebo nemôžem teraz spávať.
@anonym_8e3a88 keď sa cítite chudákmi, choďte robiť menej stresovú prácu. A čo vy vlastne chcete ? 2 mesiace ste doma, na Vianoce ste doma, na veľkú noc. Odučíte si 4 al. 5 hodín a idete domov. Druhí ľudia makajú denne 8,5 hodiny... Tak máte čas sa zregenerovať.
No aj ja som učiteľka a ja sa už teším späť do režimu, na deti a aj na to o aké skúsenosti zase budem bohatšia. Do toho idem skúsiť rozširujúce štúdium fyziky, tak som zvedavá, či to po týždni nevzdám.
@anonym_5fa74f ja tu nepotrebujem vyplávať nad týmto povolaním, mám to rada, ale zároveň mi nedá podotknúť , že keď odučím 4 hodiny denne, tak to neznamená, že je to jediné čo cez deň urobím a mám free. Učiteľská práca má dosť veľkú časť aj nepriamej pedagogickej činnosti , ktorú musí človek vykonať.
No aj ja som učiteľka a ja sa už teším späť do režimu, na deti a aj na to o aké skúsenosti zase budem bohatšia. Do toho idem skúsiť rozširujúce štúdium fyziky, tak som zvedavá, či to po týždni nevzdám.
@anonym_5fa74f ja tu nepotrebujem vyplávať nad týmto povolaním, mám to rada, ale zároveň mi nedá podotknúť , že keď odučím 4 hodiny denne, tak to neznamená, že je to jediné čo cez deň urobím a mám free. Učiteľská práca má dosť veľkú časť aj nepriamej pedagogickej činnosti , ktorú musí človek vykonať.
@basullinka Veď písomky si opravíš cez voľnú hodinu v kabinete a projekt pripravíš tak isto... a v máji si odbehneš s deťmi do školy v prírode, cez zimu absolvuješ lyžiarsky výcvik. Pekne v prírode.
@basullinka Veď písomky si opravíš cez voľnú hodinu v kabinete a projekt pripravíš tak isto... a v máji si odbehneš s deťmi do školy v prírode, cez zimu absolvuješ lyžiarsky výcvik. Pekne v prírode.
@anonym_5fa74f ďakujem za rady, ale nepotrebujem ich od Teba ❤️ pekný deň
@anonym_5fa74f ďakujem za rady, ale nepotrebujem ich od Teba ❤️ pekný deň
@basullinka No tak keď nepotrebuješ rady, tak tu nestoň, nevyplakávaj, ako sa Ti nechce ísť po dvoch mesiacoch voľna robiť. Keď už teraz máš mindrámy a školský rok ešte ani nezačal, ako sa to podpíše na tvojom správaní sa k deťom.
Alebo si zober krompáč a motyku a choď kopať vinohrad, nech konečne vieš, čo je poriadna robota. Keď si toto nevážiš. Skoro by si precitla.
@basullinka No tak keď nepotrebuješ rady, tak tu nestoň, nevyplakávaj, ako sa Ti nechce ísť po dvoch mesiacoch voľna robiť. Keď už teraz máš mindrámy a školský rok ešte ani nezačal, ako sa to podpíše na tvojom správaní sa k deťom.
Alebo si zober krompáč a motyku a choď kopať vinohrad, nech konečne vieš, čo je poriadna robota. Keď si toto nevážiš. Skoro by si precitla.
@anonym_5fa74f môžem sa ťa opýtať, kde som ja vyplakávala a mala mindráky z návratu do školy? Ja nie som autorom tejto diskusie. Bolo by možno fajn aj si pripomenúť, na koho reaguješ a čo ten človek písal.
@anonym_5fa74f môžem sa ťa opýtať, kde som ja vyplakávala a mala mindráky z návratu do školy? Ja nie som autorom tejto diskusie. Bolo by možno fajn aj si pripomenúť, na koho reaguješ a čo ten človek písal.
@basullinka Pakuj sa do roboty 👉 a nerozčuluj sa. Si platená z našich daní, tak sa podľa toho správaj. Nehanbíš sa voči slovenskému národu, voči ženám, čo majú na starosti celú domácnosť, prídu uťahané po 12- hodinivej šichte. ????
Naozaj bolo nutné písať, že si učiteľka? Či myslíš, že iné povolania nemajú stres? Manažéri majú tiež stres a nemajú ani za sebou 6 týždňov dovolenky
(A teraz všetky učiteľky do mňa! 😉 )
Chápem založenie tejto témy a máš na také pocity plné právo, len ma zaujalo, že sa to zas zvrhlo na učiteľky
@anonym_5fa74f keď došli argumenty, treba útočiť.
@basullinka Na toto si spomeñ, keď sa budeš v škole prírode válať na izbe v penzióne a žrať jedlo, ktoré Ti uhradili rodičia detí.
Naozaj bolo nutné písať, že si učiteľka? Či myslíš, že iné povolania nemajú stres? Manažéri majú tiež stres a nemajú ani za sebou 6 týždňov dovolenky
(A teraz všetky učiteľky do mňa! 😉 )
Chápem založenie tejto témy a máš na také pocity plné právo, len ma zaujalo, že sa to zas zvrhlo na učiteľky
@petracandle Nech si zoberie ženy, čo musia robiť vo fabrike 12 hodín za pásom. Lebo v regióne vhodnejšej práce sa nedá najsť. A potom sa starať ešte o domácnosť.
Teda ale sa tu do teba pustili 😔 Ja ťa náhodou veľmi chápem, tiež som bývalá vyhoretá učiteľka a toto boli presne moje pocity posledný týždeň prázdnin. Až ma teraz brucho rozbolelo, keď si na to spomeniem, že by som už zajtra nastupovala do toho kolotoča. Už ale 5 rokov pracujem v inej sfére, momentálne som na MD a nikdy som sa necítila lepšie. Možno je načase porozmýšľať o zmene práce…alebo aspoň skúsiť niečo iné
Teda ale sa tu do teba pustili 😔 Ja ťa náhodou veľmi chápem, tiež som bývalá vyhoretá učiteľka a toto boli presne moje pocity posledný týždeň prázdnin. Až ma teraz brucho rozbolelo, keď si na to spomeniem, že by som už zajtra nastupovala do toho kolotoča. Už ale 5 rokov pracujem v inej sfére, momentálne som na MD a nikdy som sa necítila lepšie. Možno je načase porozmýšľať o zmene práce…alebo aspoň skúsiť niečo iné
@anonym_8ee528 To je tým, že ste doma hliveli a vyšli z pracovného režimu. Učitelia by mali mať takú výmeru dovolenky ako bežní pracujúci. A hajde v škole aspoň okná umývať, toalety, upratovať. Triediť archív. A nie na všetko firmy a daňoví poplatníci to zaplatia. Toto máte choroby z lenivosti.

@anonym_autor tak tá práca nie je pre teba