icon

Nemôžem si nájsť robotu kvôli škôlke

14. sep 2022

Ahojte,synček má ešte adaptacne v škôlke.Cely september bude chodiť len do obeda.Otazne je ako ďalej.Nechce v škôlke jesť,zje iba polievku.Ucitelka nechce ho nechať na celý deň v škôlke že bude hladný keď neje.Ze aby som ho naučila jesť.Ja neviem prečo neje v škôlke.Doma je normálne aj polievky aj druhé hlavné jedlo.Moja mama hovorí že ja ako dieťa tiež som nejedla v škôlke nič a nikto z toho nerobil vedu.No teraz synčeka neviem kedy mu dovolia na celý deň byť v škôlke.Rada by som si našla už robotu,kvôli financiám.Zijeme len tak tak, nič navyše si nemôžme dovolit.Poradte ako na dieťa aby zjedol v škôlke všetko čo mu dajú.?Ja by som bola rada keby už chodil na cely deň a ja do roboty.

fiafia
16. sep 2022

Moja je v škôlke od 2,5 roka teraz má 5,5 a zje menej čo tvoj 😅 na začiatku to veľmi riešili no nezmenilo sa takmer nič 🤔

nelly360
16. sep 2022

Môj syn chodil 3 mesiace na 2hodiny a potom na obed domov ,lebo plakaval ale papal všetko ešte aj duplu.teraz bude mať 4 a je na celý deň neľutujem jemu to pomohlo

mamusa123456789
16. sep 2022

V pondelok ho tam daj normálne a pol hodinku pred tým ako budeš mat prísť zavolaj ze čakáš ešte u lekára a nech ho dajú späť... U nás v škôlke v prvý týždeň hovorili rodicom ze majú prísť pre dieťa na obed, len tým ktorý boli doma, ty co chodili do prace tak tam nechávali dieťa normálne do poobedia

kitchi1
16. sep 2022

Tiež sme takto začínali aj iné problémy sme mali dcéra tam nič nejedla počas septembra vraj je to normálne ale nemohla ostať späť lebo nemôže byť bez jedla celý deň. Tak sme čakali a čakali kedy sa konečne adaptuje a bude môcť ostať celý deň. Nedočkali sme sa. Dcéra už to pochopila a sama hovorila že ide na obed domov lebo tam nemôže byť hladná tak trošku si myslím že už to robila cielene. No začarovaný kruh. Až teraz 4 rok začala tam byť aj cez obed aj keď stale veľmi neje, no už je v prípravke a už si pani učiteľky nemôžu zavádzať adaptácny proces. Pories to rýchlo kým si dieťa na to nezvykne lebo ver mi oni vydržia celé doobedu bez jedla keď vedia ze sa takto dostanú domov na obed kde sa napraskaju až až...

anyka2110
16. sep 2022

@dievcacitajucelist 🤣 zasnem ze po hodine a pol co bol v skolke bola uz ucitelka zhrozena ze nic neje a nepije 🙈 ja mam deti v klasickej skolke,ziadne adapt.program tu nie je...do skolkky idu deti pred 8 a o pol 9 uz maju desiatu,preto ucitelky prosili rodicov aby nedavali detom doma ranajky,max mliecko,aby im pekne spapali desiatu, samozrejme ked ma niekto dieta uz o 7v skolke tak nusi co to doma zjest...o 11tej uz je obed...nechcela dcerka jest desiatu,bola uplakana prvy den,tak ju nenutili, na obed od hladu zjedla vsetko a bolo po probleme 🙏 niekedy staci malo
K autorke- aj teraz dcerka vymysla s jedenim,ale ani raz mi ucitelka nepovedalaa ze naucte ju doma jest 🙈 jest vie sama,ale skusa aj ucitelky, nieco zje sama,nieco ju dokrmia a ked nemaju cas tak bohuzial 🤷 bude hladna tak dalsie jedlo zje cele....z autorkinho popisu mam pocit ze len ucitelka je divna ze nahcit dieta jest...ked sa zaspini nic sa nedeje,ked zje menej alebo aj nic pol dna,urcite sa scet nezruti, s hladom pride aj chut do jedla ;)

nikaeli
16. sep 2022

môj drobec chodí do MŠ už tretí rok a tiež má dni, kedy v škôlke takmer nič nezje.. odmalinka odmieta čokoľvek zelené a akékoľvek kaše, či pudingy, a tak stačí ráno hrášková nátierka, na obed brokolicová polievka, na olovrant puding a hotovo.. príde domov hladný ako vlk a zje všetko, čo vidí.. najnovšie nechce ani mäso.. neprinútim ho a ani to robiť nebudem, ani ja nezjem všetko. Každý z nás má svoje osobitosti v stravovaní.. aj dieťa.. a mali by sme to rešpektovať 😉 nevidím dôvod, aby kvôli tomu nemohlo dieťa do MŠ na celý deň

kavicka12
16. sep 2022

No moja chodí od marca min.roka a zjedla doteraz len polievku ,min týždeň vraj aj ranajkovala už ,no u nás je problém že doma zje len určité jedla neviem prečo keď do 2,5 roka zjedla všetko nebola vyberava ,teraz má 3,5 r ,nejedava málo aj keď v škôlke sa tak javí len nezoberie nikde nič do úst a zje len to čo má ona rada takže keď majú niečo na obed čo ona má rád tak to zje ,v škôlke je do 12 h no učiteľky ju chceli od 1 sep.nechat na celý deň no ja som ju nechcela nechať ,dr nám odporučila b komplex kvapky tak uvidíme čo

kavicka12
16. sep 2022

A ešte ten chlebík som nechcela veriť že zjedla z nátierkou ,lebo ho prestala doma jesť ,teraz zje doma len vo vajicku občas,no asi jej to nedalo ked všetky deti jedlý😁

nikpa
16. sep 2022

Ja nechápem keď tu čítam o učiteľkach v škôlke 🙈 chvalabohu, že máme na tie naše šťastie. Akoze to je jedna z tých neschopných, čo sa chytí každého ,,problému,, aby mohla dieťa odprevadiť skôr domov. U nás keď nechcel malý jesť, pýtali sa ma, či si prajem aby ho dokrmili alebo ho majú nechať tak. A je po probléme 🤷 A komentáre, ako nemôže učiteľka všetky deti dokrmovat si nechajte. Áno, jasné že nemôže dokrmovat 20 deti ale to ani netreba, lebo väčšina detí sa naje sama, toto je len zopár výnimiek.

ivett311
16. sep 2022

Moja dcérka nemôže tam byť cely deň lebo cez obed nechce spať 😌

nataly93
16. sep 2022

Ja som dala malú minulý rok normálne prvý deň na celý deň a na obed mi volali ucitelky aby som po nu prišla lebo place, išli aj ďalšie deti ktoré boli po prvýkrát v škôlke a ona to tak využila ze potom do konca decembra chodila na obed takže pozor nato..

valika122
16. sep 2022

@ivanabat presne tak

cucoriedkacucoriedka
17. sep 2022

@vamajka presne tak.

cucoriedkacucoriedka
17. sep 2022

Ja mám vymyslaveho syna v jedle...som mu povedal že platím obedy...je na ňom či zje.ak nie bude hladný.bohuzial....doma mu stravu varím.podla toho čo má rád...ale v škole nech vymýšľa alebo nech je.

alenuska222
17. sep 2022

Dobrý deň, čo sa týka jedenia Vášho syna tak sa nestresujte. Môj prestal jesť keď mal rok a pol. Priniesla som mu z pôrodnice súrodenca a vtedy to začalo. Bude mať 6 rokov a zje len minimum jedla. Suché pečivo, cestoviny, ryžu, zemiaky ( len varené) hranolky, občas keď spravím krik aj nejakú polievku. Tvrdí že on nepapá mäso, ale keď spravím rezne tak sa ich nemôže dojesť. Má 25 kilo takže podvyživený určite nie je. V škôlke to rešpektujú, keď nechce, nenutia ho. Včera napríklad zjedol len krajec suchého chleba na obed a na olovrant kúsok suchej vianočky. Samozrejme stravu platím 😕
Vôbec sa nestresujem až bude starší, zje aj mňa. 😁

autor
17. sep 2022

@nikpa Mňa sa pýtali či doma ho dokrmujem.Nie,ja mu naberem do taniera a on zje sám s lyžicou.Je aj trochu výbercivy že nezje všetko,ja už doma viem čo variť aby zjedol jeho obľúbené jedlá.
@ivett311 To tiež neviem ako dopadne,lebo môj nespí cez deň.Ci bude môcť len ležať alebo čo
@nataly93 Do konca decembra len doobeda,to je dlho.Ja by som už teraz išla do práce.
@alenuska222 Ani ja sa nestresujem,len mne ide o to aby mohol synček chodiť na celý deň do škôlky a ja do roboty.

autor
17. sep 2022

A ešte otázka ,keď si nájdem robotu,to treba hlásiť v škôlke že kde som sa zamestnala a dať im údaje adresu a tel do roboty?

ludmila73
17. sep 2022

Učím v škôlke … je bežná prax že dieťa v začiatkoch čokoľvek odmieta a vo veľa prípadoch je to strava.. u niekoho to trvá krátko u niekoho veľmi dlho. Dieťatko je úplne iné doma a úplne iné v kolektíve 20 deti , kde je krik, rovnaké pravidla , režim dňa .. nie každé dieťa toto zvládne tak rýchlo ako si želá rodič . Ano v minulosti žiadne adaptačné obdobia neboli. Ale či sa to niekomu páči alebo nie dnes sú aj deti iné .. inak vychovávané .. a niektoré požiadavky rodičov absurdne . Nezastávam sa jednej ani druhej strany, je to iba o komunikácii . Že vás synček teraz je iba takto by som vôbec neriešila , časom sa upokojí a bude jesť všetko . A vy si zatiaľ hľadajte prácu , tiež si ju asi nenájdete za jeden deň 😁
Čo je pre vás dôležité je to že musíte byt v pohode a potom bude v pohode aj váš synček 😉
Držím silno prsty, všetko bude ok

ludmila73
17. sep 2022

Vaše zamestnanie ano, a nie je to výmysel školy 😁, telefón do prace .. to počujem prvý krát ..

mooonika1975
17. sep 2022

Povedz je máš už prácu, dieťa sa naučí jesť . Som učiteľka v ms. Sú deti čo nechcú. Ale postupne sa nájde spôsob

cacianka
17. sep 2022

Učiteľka s tebou kýva, manipuluje a ty sa dáš.
Keď dáš synovi raňajky a on nezje desiatu, lebo mu ešte nechuti, je sýty, tak ako môže ona vedieť že neje a obed nezje. Veď zje aspoň trochu a ucku do toho prd že nechaluje porciu ako drevorubač.
Aby tebe určovala že máš syna brat domov, je vrchol, nedaj sa a už nechaj syna na celý deň. Za tie 2 týždne do konca septembra si porieš prácu, veď potrebuješ obehat nejaké papiere, pohovory,lekárov tak syna pekne do 15-16 nechaj v škôlke a on sa sám rozbehne s jedením. Lebo manipulovať ťa bude aj on, obed nezje veď maminka príde a doma mu da papať čo si iba on vymyslí.

mandzula
17. sep 2022

Vlastne ucitelka rozhoduje o tom, kedy ty mozes nastupit do prace. U mna by teda videla.😃

denisah6
Autor odpoveď zmazal
autor
17. sep 2022

@mandzula Učiteľky keď videli že prvé dni plače,tak sa ma pýtali či pracujem.Ja som povedala že som doma že čakám ako malý v škôlke.A ony že teda nech chodí len na pol dňa aby si zvykol aby neplakal.Tak po prvom týždni už neplače, teraz že nechce jesť.Tak mám ho naučiť jesť,neviem ako,keďže doma zje čo navarim ja.A potom bude môcť na celý deň ostať.

mandzula
17. sep 2022

@autor je bezne, ze deti v skolke nejedia tolko, co doma, pamatam si to zo svojich skolkarskych cias a tiez z cias, ked bola v skolke moja dcera. Tvoj zle polievku a omacku, kolki dospeli jedia na obed len polievku a staci im to. Skor vidim problem v ucitelke ako v tvojom synovi. Takto mu to kuskovat, ved bude v dlhodobom strese, ked si zas bude musiet zvykat na celodenny rezim.

autor
17. sep 2022

@mandzula Ja viem,mal by už ostávať na celý deň,no keď nechce učiteľka dovoliť čo mám hádať sa s ňou.Ja som kľudná povaha,ani hádať sa neviem.

mandzula
17. sep 2022

@autor Tu nejde o hadanie, ale o povedanie si svojho nazoru v zaujme teba a hlavne dietata.

autor
17. sep 2022

@mandzula Som im povedala že hľadám si prácu ,mám aj vybavovačky,a bolo by pre nás lepšie keby synček chodil na celý deň.Odpoved že ešte není na to pripravený.

mandzula
17. sep 2022

@autor pises, ze syn uz v skolke neplace, a to, ze zje len polievku, neznamena, ze nie je pripraveny. Dcerin spoluziak nejedol celu skolku, zakladku, jedol proste len doma a do skolky chodil, ucitelka to jednoducho neriesila.

autor
17. sep 2022

@mandzula Áno už neplače,prvý týždeň plakal.Tento druhý už isol do škôlky bez plaču.Som si myslela že môže už na celý deň.No teraz že neje v škôlke,aby som ho doma naučila jesť.Ale keď čítam jedálnicek čo majú kopa veci z toho neľúbi.Mozno aj preto neje.Ja ako dieťa tiež som nejedla v škôlke nič,som bola vyberava.Ale chodila som normálne na celý deň