icon

Nemôžem si nájsť robotu kvôli škôlke

14. sep 2022

Ahojte,synček má ešte adaptacne v škôlke.Cely september bude chodiť len do obeda.Otazne je ako ďalej.Nechce v škôlke jesť,zje iba polievku.Ucitelka nechce ho nechať na celý deň v škôlke že bude hladný keď neje.Ze aby som ho naučila jesť.Ja neviem prečo neje v škôlke.Doma je normálne aj polievky aj druhé hlavné jedlo.Moja mama hovorí že ja ako dieťa tiež som nejedla v škôlke nič a nikto z toho nerobil vedu.No teraz synčeka neviem kedy mu dovolia na celý deň byť v škôlke.Rada by som si našla už robotu,kvôli financiám.Zijeme len tak tak, nič navyše si nemôžme dovolit.Poradte ako na dieťa aby zjedol v škôlke všetko čo mu dajú.?Ja by som bola rada keby už chodil na cely deň a ja do roboty.

ropucha6
14. sep 2022

Uff, toto sa teraz az tak riesi? Ja som nejedla poriadne v jasliach, skolke ani skole…ked sa to obcas pokusali do mna nasilu natlacit, tak to slo von 🙂 proste mama varila lepsie.

wudz
14. sep 2022

Môjho syna spolužiak v škôlke nejedáva nič. Jemu to proste nechutí, doma mu točí mama 4 druhy jedál dookola, aby aspoň niečo zjedol. Keď deti jedia, on vypije čaj a jedáva až doma. V škôlke býva tak cca 6.30-14.30/15.00. Učiteľky boli na prášky prvý rok, potom si už zvykli a teraz v predškolskej sa nad tým nik ani nepozastaví.

veronika3110
14. sep 2022

ja mám v triede z 25 detí cca 10 takých, čo to majú tak isto ako ty.. ako poviem rodičovi, že bohužiaľ nepapalo.. ja ponúknem, ale nútiť dieťa nebudem.. ale určite by som to nevidela ako dôvod, žeby musel chodiť domov... ty si s tým oboznámená, vieš o tom, môžete sa s učiteľkou snažiť to zlepšiť, ale bohužiaľ, potrebuješ ísť do práce.... a možno je to taká forma prostestu, resp. zo začiatku, kým si zvykne.. je to naozaj normálny prejav pri takejto zmene, chce to čas
a to že je hladný syn čoskoro zistí a bude jesť.. aspoň niečo určite 🙂 ja čo mám také dieťa, len je len všetko suché....a to je prosím pekne pokrok po 2 rokoch.. lebo dovtedy prežíval len na čistej vode v škôlke....

floren
14. sep 2022

Mne učiteľky navrhli,aby som prišla do škôlky a sadla si k stolu s ním. Na tretí deň si už sám sadol k deťom a všetko zjedol. Dokonca aj zemiaky ochutnal, čo od prikrmov neznáša a napina ho z nich.Teraz je celý týždeň doma,tak uvidíme, čo bude v pondelok. Len u nás bol problém, že sa zľakol kamoskynej,lebo robila cirus.

stanulienkat
14. sep 2022

Učiteľka ti môže navrhnúť, aby zostával doobeda. No ty nie si povinná sa riadiť jej pokynmi. Skôlku máš zaplatenú na celý deň, tak ho tam kľudne nechaj a ty choď do roboty.

luccija
14. sep 2022

Pockaj do konca septembra a potom ho daj na cely den, ak nebudu suhlasit chod za riaditelkou.Bud aj trocha asertivna ano, viem, ze neje, nechuti mu, urcite ani ostatne deti nezjedia vsetko...aspon uz neplace..
kazda skolka a ucitelky maju svoje maniere, ale aby Ti nechodil takto 3 m.

vamajka
14. sep 2022

@elizabet173 nezmysel co pises aj moj starsi chodil pred 20 rokmi do skolky a hned na cely den a v pohode.Mali aj triedu s 2 r. a tiez vsetky na cely den. Praveze som mala obavy ako to tam prve dni zvladne no ucitelky nechceli dovolit, aby sme zo zaciatku pre ne chodili na obed domov. ze nech si zvyknu

larazivago
14. sep 2022

To čo je za blbosť. Však zje polievku, stavu z mäsa.... Zase nezomrie od hladu. Učiteľka vymýšľa, treba zistiť skutočný dôvod. a dieťa nechať v škôlke a bežať do roboty.

tehula2016
14. sep 2022

To akoze ucitelka este nezazila dieta, co nechce jest?Tak jej gratulujem..ja mam doma 3 take deti..najhorsie bola na tom dcera, prve 2 roky sme mali neustale pripomienky, ze nic nezjedla, ale teda len oznamili, ja som jej dala spravit vysetrenia, kde mala krvny obraz lepsi ako dospely clovek. Neriesila som potom uz absolutne, ona totiz vymyslala aj doma..postupne sa to lepsilo, dnes ma 10 rokov a vyberavost jej zial ostala, ale uz si jedlo mimo obeda pripravuje vacsinou sama 🙂

autor
14. sep 2022

Ony sú pomiesana trieda 3 4 aj niektorý 5 ročný a môže byť že ostatný už jedia všetko len môj nechce jesť.No dočkám do konca septembra a dúfam že od októbra uz môže na celý deň.Ci potom zas bude problém že nebude tam spávať.Doma nespava ,v škôlke bude len ticho ležať.

janinah
14. sep 2022

Tiež sme to zažili,syn nezjedol vôbec nič asi aj dva mesiace,doma sa nevedel dojesť a nikto mu pobyt neskracoval,ani nemohol,chodila som do práce.Takže porozprávaj s riaditeľkou a hladaj si robotu. Učiteľka nemá právo tvrdiť to,čo tvrdí.

vamajka
14. sep 2022

Normalne oznam, ze dnes prides az po obede nakolko nestihas prist skor a hotovo to co su za maniere. Ved mas zaplatene na cely den, ci nie?

autor
14. sep 2022

@vamajka Na september mi dali len desiatu a obedy zaplatiť,

ikonica
14. sep 2022

U nas na porade pred zacatim sk roka hovorili, ze deti budu od zaciatku chodit na cely den... Ok... Potom v prvy den skolky ucitelka povedala, ze prvy tyzden treba pre ne chodit okolo obeda, nech si zvykaju postupne... ok... mna to nevytocilo, som doma na MD, no co rodicia, ktori si nemozu dovolit vymeskat pracu a nema im kto pomoct zo dna na den, z hodiny na hodinu, lebo byvaju x km od rodiny a nemaju tu ani znamych, co by im deti vybrali zo skolky?... No ale podme dalej... V stredu uz ucitelka hovorila, ze 5 deti uz dostava spat, lebo rodicia nemozu kvoli tomu vymeskavat v praci, tak ked chcem, mozem tam uz nechat malu aj ja... Cize tu je ukazka toho, ako sa vsetko dokaze zmenit doslova za par dni... Nasa ma tiez problem s jedenim, este sa natrapime, ale nevadi... Chcela som len podat skusenost jednej mamicky, ktorej dcerka doma pekne papa, ale v skolke nechcela... Ostala a nou na hodinku v skolke, mala jej ukazala hracky, postielky, vsetko, co tam maju a mamka ostala aj cez obed a malu tam nakrmila, resp mala sa najedla pri nej... Dalsi den uz mala co to zjesla aj sama... Tak skuste mozno tuto metodu...

autor
14. sep 2022

@ikonica To by nedovolili aby som tam bola s ním počas obeda.No aj tak podľa mňa keď zje polievku aj to je lepšie než nič,len si robia z toho učiteľky vedu.Ako som čítala túto odpovede od vás ,môj není jediný čo nechce zjesť všetko v škôlke.

evkamotka
14. sep 2022

September konci o 2 tyzdne, to si vies najst dnes pracu, ze od pondelka nastupujes? Ved to je hadam v pohode aj voci praci tie dva tyzdne

Ak nie, co mas napisane na oznameni o prijati? Moj tam vyslovne ma, ze ho prijimaju na celodennu starostlivost. Trocha maj asertivity a nenechaj so sebou mavat. Oznamit ucitelke, ze musis do prace, doplacas za olovranty a papa.

ikonica
14. sep 2022

Moja neje ani doma, ale ona je tazky pripad vymyslania s jedlom 😁 skuste sa opytat, ci by vam neumoznili tam ostat len cez ten cas obeda k deti jedia, je to v ich vlastnom zaujme, budu mat o jeden "problem" menej ...

autor
14. sep 2022

@evkamotka Má napísané na rozhodnutí o prijatí že je prijatý na celodennú starostlivosť.Su také ponuky kde je nástup ihneď

domiklik
14. sep 2022

@lenka7477 toto nie sú výstrelky matiek... Toto sú najnovšie moresy niektorých štátnych škôlok.. že ideme sa adaptovať, najskôr týždeň po hodine potom 2, potom 3, medzi tým ti dieťa ochorie a tak ďalej... To ze dieťa je v pohode, necháš ho v škôlke vysmiate, prídeš pon vysmiate, nikoho nezaujima, proste musí sa adaptovať a bodka...

lenka7477
14. sep 2022

@domiklik čítaj čo som písala ja 🙂 o výstrelkoch písala mamička nado mnou 🙂

balihara
14. sep 2022

Ani môj nejedával v škôlke a tu je.Ja teraz pracujem v škôlke a tiež všetky deti nezjedia všetko,veď všetci napríklad nemajú radi určité jedlo,tak ich nenútime....snažíme sa ich pobádať aby zjedli,ale netlačíme na ne.Toto podľa mňa nieje dôvod aby ho nevzali do škôlky...keď bude hladný tak zje.Nám jeden chlapček prvé dni stále plakal za mamou a tiež nejedol ,po pár dňoch zjedol všetko.Je to len o zvyku.

balihara
14. sep 2022

A ešte by som pani učiteľke povedala,že malého nemáš kde nechať,lebo ideš do práce a či majú s tým problém vziať ho na celý deň,keď to más napísané aj na rozhodnutí.Neustúpila by som a bodka.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lasoli
14. sep 2022

no bed ale to sa dobre naje,moje nezjedia ani tu polievku ani tu stavu ,zjedia akurat ked maju olovrant a to suchy rozok zvatsa ale o kolac lebo matierky nejedia.Chodia na cely den,nikdy nam ucitelka nepovedala zw kvoli tomu maju len do obeda.Daj ho normalne na cely den,od hladu neumrie.Pride domov sa dovali,neboj sa nic.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
pragmaticka
15. sep 2022

Nájsť si prácu a oznámiť v škôlke ze od vtedy a vtedy bude bývať syn cely den v škôlke. Keď začne nato frflat, by som sa jej teda spýtala, ci ti bude platit účty za elektrinu teda ona?!

e3v3a3
16. sep 2022

Môj syn nejedol v škôlke nič skoro tri mesiace. On bol iba na vode. Mne ho bolo veľmi ľúto, ale učiteľka mi hovorila, že urcite papať začne. Aj začal. Tiež som sa bála ci ho tam nechajú. Ale nerobili z toho vedu

mamickalisticka
16. sep 2022

Keď som chodila do škôlky ja, čo nebolo tak dávno, tak učky dávali deťom ktoré nevedeli ešte 100% jesť a zvykli sa zašpiniť, taky erarny pogumovany podbradník.. nikto sa nad tym ani nepozastavil ..a bolo ich minimálne 5..

spajky
16. sep 2022

Moja dcéra do škôlky chodí 2.rok a zjedla tam tak maximálne 3x suchý chleba a par x vianocku. Ráno sa naje doma a keď príde zo škôlky zas sa naje niekedy ju ešte naháňam problémy nemá proste sa tak rozhodla ze bude jesť v škôlke keď bude veľká ale nik z toho nerobí vedu.