icon

Nemôžem si nájsť robotu kvôli škôlke

14. sep 2022

Ahojte,synček má ešte adaptacne v škôlke.Cely september bude chodiť len do obeda.Otazne je ako ďalej.Nechce v škôlke jesť,zje iba polievku.Ucitelka nechce ho nechať na celý deň v škôlke že bude hladný keď neje.Ze aby som ho naučila jesť.Ja neviem prečo neje v škôlke.Doma je normálne aj polievky aj druhé hlavné jedlo.Moja mama hovorí že ja ako dieťa tiež som nejedla v škôlke nič a nikto z toho nerobil vedu.No teraz synčeka neviem kedy mu dovolia na celý deň byť v škôlke.Rada by som si našla už robotu,kvôli financiám.Zijeme len tak tak, nič navyše si nemôžme dovolit.Poradte ako na dieťa aby zjedol v škôlke všetko čo mu dajú.?Ja by som bola rada keby už chodil na cely deň a ja do roboty.

Strana
z4
veronika3110
17. sep 2022

Podľa mna už s tebou riadne cvičia a to som učiteľka..
proste povedz že áno, vieš, zje to čo bude sám chcieť, pretože je napr. vyberavy a pod. ale že ho budeš nosiť na cely deň..
Ja ako učiteľka ti nemám právo takto rozkazovať a hľadať si stále nove dôvody… ty si platíš stravu a je to tvoje dieťa.. ak nezje, tak je to vás problém.. učiteľka môže ponúknuť, nenútit a to je tak všetko… 80% deti z moje triedy vymýšľa ale nikdy kvôli tomu nechodilo domov skôr…

mandzula
17. sep 2022

@autor ved to sa mi zda cudne, ze nejedenie ma byt akoze znakom nevyzretosti. A ked nezacne jest vobec, nema narok na celodennu skolku a ty mas byt doma a nepracovat? To bude nejaky ucitelkin vymysel.

autor
17. sep 2022

@veronika3110
@mandzula Skúsim sa s nimi o tom v pondelok pohovoriť a uvidím čo povedia učiteľky.

luccija
17. sep 2022

90% percent deti v skolke neje.Naco by si im hlasila, ze mas pracu a cislo do roboty?aj ty sa trocha vzchop😆ved maju mobil na teba.Vydrz tyzden, dva a povedz, ze chces, aby bol cely den.Cez obed bude lezat, alebo od nudy zaspi.Ked Ti povedia, ze bude rok chodit doobeda, tak mi to pripada, ze budes suhlasit.Ine je, ak by plakal a rusil ostatnych...vtedt je na mieste, aby si postupne zvykal.

ina7
17. sep 2022

Este raz ked ti ucitwlka zadrie ze ho mas naucit jest, tak splasni rukami a povedz ze to ta doteraz nenapadlo, ze vy mu doma jest nedavate, ci to treba. 🙈
Ked zje polievku, tak je je super, kolko je deti co sa nicoho nedotknu cely den. To ze nezje cely oved nie je dovod aby nechodil na cely den. Ak nemaju iny dovod preco si myslia ze je nepripraveny na skolku, tak povedz ze to ti je jedno, ze sa nenaje, od hladu nezomrie. Pracu si hladaj, na nic necakaj. Aspon im budes moct povedat ze mas pracu a bohuzial. Mozno sa im nechce mat vela deti na starosti, toto co opisujes mi pride ako vyhovorky aby sa zbavili roboty, nie ze im ide o syna.

stanislavicenka
17. sep 2022

@vamajka vies, niekde k detom pristupuju citlivo k ich dusi.

veronika3110
17. sep 2022

Nám dávali rodičia číslo do roboty len vtedy, keď pri sebe nemohli mat svoj telefón.. napr jedna mamička pracovala v lidli a my sme volali na prevádzku, že chceme volať s tou a tou pani, lebo napr zw synovi je zle, treba prísť po neho… tak sme volali vedúcemu priamo zo škôlky, aby si to náhodou nevymyslela a nešla z roboty prec 🤷‍♀️ Vraj ešte aj kontrolovali spätne, či je to naozaj škôlkarské číslo čo je na internete
@ludmila73

mariaveronikag
17. sep 2022

@vamajka presne, nechápem ten adaptacny pred spaním...cele zle, ako píšeš

conquestor
17. sep 2022

No moja dcéra má od 1roku fóbiu z jedla...je to normálne dg...vymenujem čo spapa....vývar,suchý rožok,suchú bagetky,suchú hrianku,končeky z pizze,jablko,mrkvu,mlieko ...absolútne nič naviac...vôbec nic,ryža,zemiak,mäso,to nemala v ústach už 3roky...ani zrnicko....no a v škôlke je na celý deň....akurát jej nosím ten suchý rožok alebo bagetky aby tam nebola celý deň na lačno..vo vašej škôlke by som už dva roky musela byť s ňou doma pri Tom ich systéme

janulik2008
17. sep 2022

Malá mala odklad rok a učiteľke keď sme povedali že malá bude chodiť domov po obede, že spať tam nebude učiteľka sa pýtala že prečo nebude na celý deň. Druhá otázka bola že keď sestra nerobí že kto platí škôlku 🤦
Jednoducho povedala že bude chodiť na obed domov a bodka. Dôvod bol že potom malá zaspavala bežne o 11tej v noci 😀
Inak doteraz nezje polievku a druhé jedlo, iba jedno z toho. Naučiť toto dieťa je podľa mna nereálne

moravcikovalucia
17. sep 2022

Tak toto počujem prvý krát. Ja osobne robím v MŠ v jedálni. A aby učiteľka povedala že dieťa nezoberie na celý deň tak to u nás nehrozí. A u nás je viac detí čo nechcú jesť v škôlke. Iba to čo im chuti. Ráno dávame niektorým čo nechcú chlieb z nátierkou len suchý chlebík a ten zjedia. A ak sa obeda ani ne dotknú, tak na olovrant zjedia všetko čo sú hladný. Byť tebov tak idem za riaditeľkou.

bubiky
17. sep 2022

Ani moje nic nezje. Ona raz bude hladná, pevne v to verím 😜. Normálne nastúpila na celý deň do škôlky, žiaden adaptacny pobyt. Čiže moja celý deň odmieta jest. Učiteľky to neriešia, jednoducho si potrebuje zvyknúť na inú stravu. Doma je normálne.

zuzu11166
17. sep 2022

@lenka7477 presne tak.suhlasim
Ved ked zje aspon tu polievku,tak je to v pohode.nezomrie od hladu,tak sa naje potom doma a hotovo
Ja by som urcite koli tomu neodsunula pracu,keby som mala moznost ist robit
Prestal by trucovat,ked bude hladny

denisah6
Autor odpoveď zmazal
olivnik
17. sep 2022

No takto, materská škola je inštitúcia, ktorá je zriadená (a teraz sa neurazte tie na materskej) najmä pre pracujúcich rodičov.. Takže, pani učiteľka musí rešpektovať ak dieťa dáš na celý deň do MS lebo potrebuješ ísť do práce. Ak dieťa zje polievku tak gratulujem, su deti, ktoré za celý deň sa nedotknu ani toho a ver mi, žijú... Nie je to zdravé síce a ani to neuznávam, ale nie je to dôvod, aby ti nedovolili nechať dieťa celý deň v mš. To ti píšem ako učiteľka ms. Zažila som kadejakých jedakov. A dieťa sa bud naučí alebo proste celé 3 roky ti bude takto vymýšľať, ale iste to poobede doma dobehne.. Najmä keď si dá polievku tak hladom neumrie a ja akosi neverím, že sa nerozbehne s jedením keď je polievky a šťavy ako uvádzas. Len ho ty pekne daj na cely deň a nájdi si prácu.

conquestor
17. sep 2022

@denisah6 áno,ja som sa radila so psychologičkou, tá mi povedala že fóbia z jedla vzniká v období okolo 1roka a nikto nevie príčinu....u mojej to spustila vysoká teplota nad 40st.to bol deň kedy sa posledný krát najedla normálneho jedla...bolo mi povedané že často príde zlom okolo 6/8roku...dala mi papier do škôlky že môžem nosit desiatu pre malú a odporúčanie,aby malu nenukali,nenútili a nijako nekomentovali jedenie ....ani doma jej nevravime už vety typu:papaj,lebo inak nenarasties,alebo aha,Matúško ti to všetko popapa....ona,by aj ochutnala novú vec,úplne to na nej vidieť,napr.rezen...kuka naň,aj by...alé nechytí ho,neochutna...ani polievky,ani len prst nenamoci,nič ..ale inak prosperuje,rozumovo aj telesne,nič jej nechýba....ba práve ,je lepšie stavaná ako staršia kt.papa normálne🙃

kitchi1
17. sep 2022

@conquestor chodíte do statnej ms? My sme nepochodili s donáškou stravy tiež máme papier od psychologicky a gastra a veľakrát by aj mohla jedlo v škôlke aspoň obed a chcela som ze desiatu donesiem ale nekompromisne mi povedali že sa to nedá že buď nosím všetko alebo nič... čo je o hubu lebo takto varím nonstop a snažím sa aj prispôsobovať tomu čo majú v daný deň navarene v kuchyni lebo ostatné deti veľakrát závideli dcere že oni majú napr. Chleba s brokolucovou natierkou a ona palacinky.

cacianka
17. sep 2022

Učiteľka ti nemá čo dovoliť. Ty rozhoduješ, tak ho tam od pondelka rovno nechaj, a bodka .
Nedaj sa manipulovať, lebo toto učiteľka robí
Syn neplače, niečo zje, bodka.

cucoriedkacucoriedka
18. sep 2022

@olivnik veľmi pekný príspevok.

conquestor
19. sep 2022

@kitchi1 áno do štátnej....a mali problém s tým dat jej suchý rožok...vraj musí mať presne to čo ostatné deti....keď som doniesla papier tak nebol problém,vraj už môžem nosit....deťom vysvetlili že Kajka papa iné lebo by ju inak bolelo bruško....inak všetky obedy a poplatky si platím,tak asi preto nie je problém...akurát že mi nič nesmú dať domov...tak vyhadzujem 30€ len tak do vzduchu a ukludnuje má že aspom ten čaj a mlieko občas vypije....čo uz

mamickalisticka
19. sep 2022

@conquestor tak to je vrchol fakt... 😱😱😱

kitchi1
19. sep 2022

@conquestor tak mate šťastie u nás to vôbec neprichádza do úvahy ani keď di zaplatím tých 30 eur. Nechápem tie ich " zakony" že každý si ich točí ako im vyhovuje

zuzuliennka1
19. sep 2022

k adaptacnemu sa vyjadrovat nebudem, pretoze aj syn chodi zatial len na adaptacny.
ale to jedlo - ja som sa presne na to pytala mojej mamy, ako sme to mali my (mam este surodencov), ze ked dieta nechce jest, ze co.
A mamina sa smiala, ze my sme v skolke tiez nic jest nechceli. Kedze mama bola retazovo doma, tak bolo navarene a najedli sme sa az doma. Ze doslova sme sa vrhli na jedlo 🤣
Chapem, ze nie kazda si to moze dovolit. A ze su zeny matky v praci. O to viac dovodov, preco ucitelka nemoze kalkulovat a rozkazovat, kedy si mate chodit po dieta, lebo v skolke nechce jest. A dieta dobrovolne od hladu neumrie.
Ak jest nechce, nech neje. Bud ho neskor dotlaci hlad a predsa len zje, alebo daj doma ranajky, nech vydrzi v skolke. Ale ucitelka urcite podla mna nemoze rozhodovat o dlzke pobytu v skolke len na zaklade toho, ci dieta nieco zje alebo nie. To by sme my so surodencami v skolke byt nemohli ani hodinu. A chodili sme normalne na cely den.

autor
19. sep 2022

Ahojte,tak dneska som hovorila s učiteľkou a vraj pomaly sa rozjeda synček že dnes si dal aj chlebík na desiatu.Tak asi nebudem mu dávať ráno raňajky aby jedol v škôlke.Chvalila ho že vidieť tam pokrok,že už vôbec neplače ako na začiatku,zapája sa pekné do všetkého.Len má soplik,tak ho nechám doma do konca týždňa.A na celý deň kedy môže ostať tiež som sa pýtala,že dávajú vždy nový mesiac,teda od 1 októbra môže byť na celý deň.Tak už len dúfať že zvládne v škôlke aj celý deň.

Strana
z4