icon

Nepredĺženie zmluvy

zuzulk
27. aug 2016

Dostala som výpoveď po telefone. Som viac ako 2roky v tejto firme. Čo ma čaká aké vybavovanie koli podpore,ešte som nebola tak. Do kolkych dní sa musím nahlasit a kde aj na úrade hneď aj na socialke?prosim poraďte mi

fokuska
27. aug 2016

Ako po telefone? Vsetko musis dostat pisomne. Mala si zmluvu na dobu urcitu, tato doba uplynula a zmluvu nepredlzia - co ti oznamili telefonicky, alebo mas zmluvu ktora este trva a dostavas z nej vypoved? Ak druha moznost, tak z akeho dovodu? Musi to byt urcite pisomne.

zuzulk
autor
27. aug 2016

Konci mi 31

fokuska
27. aug 2016

@zuzulk aha, tak potom si nedostala vypoved, ale pracovny vztah konci vyprsanim zmluvy uzavretej na dobu urcitu. Treba sa ist prihlasit ns urad prace, je tam lehota asi 5 alebo 7 dni, nie som si ista

zuzulk
autor
27. aug 2016

A mám nárok aj na podporu v nezmestannosti čítala som e 4mesiace len

vhlave
27. aug 2016

Pokial si bola za posledne 3 roky poistena v nezamestnanosti-ci ako zamestnanec, al.dobrovolne nezamestnany, najmenej 730 dni to musi byt-tak mas narok na 6 mesacnu podporu v nezamestnanosti

zuzulk
autor
27. aug 2016

Aha dakujem

sunny8
27. aug 2016

Urcite ti musia dat na papieri ukoncenie pracovneho pomeru a teda po takom case aj s udanim dovodu ved nie si v skusobnej dobe ze ta kedykolvek vyhodia a mali by ti dat aj zapoctovy list sa mi zda a nahlasit by si to mala do tyzdna ked nie si na pns 🙂

sunny8
27. aug 2016

@zuzulk myslim ze cim skor tym lepsie

natalienka12
27. aug 2016

@sunny8 aké potvrdenie? Pracovný pomer sa skončí uplynutím doby zamestnávateľ nemusí uvádzať žiadny dôvod

sunny8
27. aug 2016

Neviem tam kdeja pracujem tak prve tri.mesiace mozu zamestnanca vyhodit kedykolvek bez udania dovodu ale ptm vzdy udaju ten dovod neviem no ako to je ked zmluva skonci ale tak ci tak by mali dat potvrdenie ze v tej firme uz nepracujete proste ten doklad na urade prace budu vyzadovat a odo mna z predchadzajuceho zamestnania chceli aj zapoctovy list

natalienka12
27. aug 2016

Len zapoctovy list

natalienka12
27. aug 2016

@sunny8 ak mas zmluvu na dobu neurčitú tak ano

zuzulk
autor
29. aug 2016

bude to zapoctovy list za cele dva roky dokopy? alebo len za posledny rok. neviem ci mam doma vsetky sakra .uz ma chytaju depky s toho ,ci mi to poslu nacas a ci to bude v pohode. co dalej robit. ☹

vhlave
29. aug 2016

@zuzulk zapoctovy list ti daju za celu dobu ktoru si vo firme odrobila. Ak pojdes aj teraz v septembri na UP tak aj tak ti prvu podporu poslu az v oktobri.

zuzulk
autor
29. aug 2016

@vhlave bodaj by som nešla, sa zblbnem doma 😞