Ako postupovať po skončení rodičovskej dovolenky?
Pekný deň prajem mamičky 😊Prosím Vás o radu,tie ktoré ste toto riešili ….Konci mi rodičovský v Júni ,pred materskou som nebola evidovaná na úrade prace ,bola som dobrovoľne nezamestnaná ,platila som zdravotnú a sociálnu poisťovňu .Teraz neviem ako postupovať ,mám nahlásiť všetkým úradom koniec rodičovskej ?Treba ísť na úrad prace ,aj keď nechcem byt evidovaná ?Samozrejme do zdravotnej sa pôjdem nahlásiť ako samoplatca ,jedine sociálnu si dalej platiť nechcem,tak či aj na socialku mám ísť nahlásiť koniec rodicovskej?A prosím Vás ,ak mám ísť niečo nahlásiť ,môžem ísť na úrady o niekoľko dni skôr,ako mi končí rodičovský?Dakujem Vám za odpovede😊
neboli by skor vyhodnejsie sa nahlasit na ZP ako osoba starajuca sa o dieta do veku 6r? zdravotne bude za teba platit stat, a aj dochodkove...
neboli by skor vyhodnejsie sa nahlasit na ZP ako osoba starajuca sa o dieta do veku 6r? zdravotne bude za teba platit stat, a aj dochodkove...
@elanor no dieťa ide do škôlky ,tým pádom padá ,to čo píšete .Musela by byt doma😊
@elanor no dieťa ide do škôlky ,tým pádom padá ,to čo píšete .Musela by byt doma😊
@11silvia11 nemusela, akurat by tam mohla byt nahlasena na poldennu starostlivost, a teda "pobyt" max. 4 hodiny.
@11silvia11 moze chodit na 4h do skolky...Ak na cely den, musis byt ako samoplatca. Na SP sa mozes prihlasit do 6 rokov aj ked bude v skolke
das ju len na 4hodiny do skolky a ty sa budes starat o dieta do 6 rokov
takze stat plati ZP
to obodbie sa ti pocita to dochodku !
celkom fajn, nie?

Nemusíš ísť vôbec nikam, aj tak si ideš zdravotku platiť sama