icon

Nesúhlas so zmluvou: Čo robiť pri vysokých pokutách?

Dnes o 16:51

Zdravim, dá sa niečo robiť ak nesúhlasím so zmluvou ? Sú tam veci ktoré mi nevyhovujú a vysoké pokuty. Ešte sme mali cestovať v nedeľu do práce a sa to presunulo zázračné na utorok - stredu. Divné je že sekretárka chce mať zmluvu podpísanú čím najskôr. No mne sa to nejako nezdá a neviem či je dobrý nápad podpísať zmluvu s ktorou nesúhlasím a sú tam vysoké pokuty napríklad za skončenie práce skôr ako je uvedená tak je pokuta vo výške 5000€... Sekretárka bola nazlostena ak som jej oznámil že som tu zmluvu ešte nepodpísal

anonym_90b15b
Dnes o 16:52

ak si nepodpísal tak sa dá.

autor
Dnes o 16:54
@anonym_90b15b

ak si nepodpísal tak sa dá.

@anonym_90b15b no vyhovujú mi takéto vysoké pokuty. Projekt sa zrazu presunul a sekretárka trvá na podpísaní zmluvy. Boli sme dohodnutý že projekt bude na 6 týždňov a zmluva je do konca roka.

anonym_34e961
Dnes o 17:21

Veď keď nesúhlasíš so zmluvou tak ju nepodpisuj, čo je na tom za vedu?

autor
Dnes o 17:44
@anonym_34e961

Veď keď nesúhlasíš so zmluvou tak ju nepodpisuj, čo je na tom za vedu?

@anonym_34e961 no lebo somnou počítajú že nastúpim do práce

anonym_34e961
Dnes o 17:55
@anonym_autor

@anonym_34e961 no lebo somnou počítajú že nastúpim do práce

@anonym_autor A ty si povinná nastúpiť za podmienok ktoré ti nevyhovujú? Aj tak mi to znie ako podvod, nezažila som prácu kde by hrozili pokutami ak odídem. Hľadala by som si inú. Práce je dnes dosť.

gab1sol
Dnes o 18:06

@anonym_autor ak so zmluvou nesúhlasíš, tak ju nepodpíš. Že na teba tlačí, je normálne. Asi tiež potrebujú vedieť, ako sa zariadiť. Ak nepodpíšeš ty, ponúknu to inému.

martinka13
Dnes o 18:10

Tak určite by som nikdy nepodpísala niečo, s čím nesúhlasím. Zmluva musí byť obojstranne výhodná.

anonym_71594d
Dnes o 18:12

@anonym_autor
S cim nesuhlasis preskrtni pripadne daj poznamku a zmluvu podpis

beata_k
Dnes o 18:16
@anonym_71594d

@anonym_autor
S cim nesuhlasis preskrtni pripadne daj poznamku a zmluvu podpis

@anonym_71594d Si to velmi jednoducho predstavujes 😀

biba_18
Dnes o 18:24

@beata_k tak sa to robí - sa pripíše výhrada. ak dá protistrana tiež výhradu, dopíše ju… a tak ďalej až sa podpíšu všetky výhrady…

beata_k
Dnes o 18:25
@biba_18

@beata_k tak sa to robí - sa pripíše výhrada. ak dá protistrana tiež výhradu, dopíše ju… a tak ďalej až sa podpíšu všetky výhrady…

@biba_18 Ale on dostal konecnu podobu zmluvy. Tu sa nespisuju podmienky.

biba_18
Dnes o 18:26

@beata_k to sa robí na zmluvu, áno. nepíšem o pracovnom návrhu zmluvy, ale už o zmluve podpísanej jednou stranou…

beata_k
Dnes o 18:28
@biba_18

@beata_k to sa robí na zmluvu, áno. nepíšem o pracovnom návrhu zmluvy, ale už o zmluve podpísanej jednou stranou…

@biba_18 No neviem kde sa to takto robi. Ano, zmluva sa dohaduje, ale konecna zmluva, ktoru dostal, sa uz takto necarbe. Na to sluzia max. emaily.

biba_18
Dnes o 18:41

@beata_k 🤷‍♀️

eleanor2510
Dnes o 19:01

Ma ist o pracovný pomer alebo zivnost? Lebo pokial viem, tak v slovenskom právnom poriadku neexistuje zakonna pokuta za porusenie pracovných povinnosti, tym duplom za vypoved, resp. ine predcasne ukoncenie zmluvy. Uprimne, cele to zamestnanie neznie doveryhodne, ruky prec a nepodpisuj nic.

autor
Dnes o 19:10
@eleanor2510

Ma ist o pracovný pomer alebo zivnost? Lebo pokial viem, tak v slovenskom právnom poriadku neexistuje zakonna pokuta za porusenie pracovných povinnosti, tym duplom za vypoved, resp. ine predcasne ukoncenie zmluvy. Uprimne, cele to zamestnanie neznie doveryhodne, ruky prec a nepodpisuj nic.

@eleanor2510 živnosť

rozculena
Dnes o 19:13
@anonym_autor

@eleanor2510 živnosť

@anonym_autor jasné,závislá práca na živnosť,je to protizákonné....kolko budeš fakturovať? Aspoň 5000/mesiac?

autor
Dnes o 19:14
@rozculena

@anonym_autor jasné,závislá práca na živnosť,je to protizákonné....kolko budeš fakturovať? Aspoň 5000/mesiac?

@rozculena menej. 3500€

autor
Dnes o 19:16
@rozculena

@rozculena sú tam pokuty zato že ak zabudnem papier A1 tak za každý deň pokuta 100€ 🤦‍♂️

eleanor2510
Dnes o 19:18
@anonym_autor

@rozculena sú tam pokuty zato že ak zabudnem papier A1 tak za každý deň pokuta 100€ 🤦‍♂️

@anonym_autor preboha, fakt z kratsej cesty spat. Nepodpisuj nic, co je pre teba nevyhodne, mozes si riadne uskodit

anonym_71594d
Dnes o 19:28
@beata_k

@anonym_71594d Si to velmi jednoducho predstavujes 😀

@beata_k
Ano tak si to predstavujem, ma zacat robit a tlacia ho do kuta aj tak cela ta zmluva s tou pokutou je podla mna neplatna.

rozculena
Dnes o 19:47
@anonym_71594d

@beata_k
Ano tak si to predstavujem, ma zacat robit a tlacia ho do kuta aj tak cela ta zmluva s tou pokutou je podla mna neplatna.

@anonym_71594d pri normálnom PP je pokuta protizákonná,pri živnosti čo si dohodnú a podpíšu,to platí

rozculena
Dnes o 19:48
@anonym_autor

@anonym_autor ja by som do toho nešla