icon

Nočná práca a malé deti

18. feb 2022

Ahojte, mam 2 deti. 5 ročného a 8 mesacne bábätko. Mam možnosť ísť do práce. Pracovala by som iba nočné. Môj plán by bol. O 21.30 ist do prace ( mam to 9 minut), potom prídem domov cca o 6.15. Ráno dám staršie dieta do škôlky (škôlku ma od 7.30 do 13.30) a mladšie jasle. Spala by som cca 6 hodín denne.
Myslíte že mam sa chopiť príležitosti? Je to sice práca vo fabrike, ale je to stabilná práca a je blízko mojo bydliska. Nemáme existenčné problémy, ale ja už by som chcela pracovať.

Strana
z2
anjelicek26
18. feb 2022

Ja si neviem predstavit 8 mesacne do jasli... a to moji boli skoro okolo 1,5 roka...ak nie su existencne problemy...

hipuska
18. feb 2022

Ja si myslím, že fyzicky to dáš ale psychicky to je nezvládnuteľné. Ale, máš to blízko, máš možnosť si to vyskúšať. A máš niekoho v zálohe, v prípade choroby? A čo okolie? Lebo, veľa.krat sa stretam s tým,...šak ona je doma, ona to vybaví...

pribinak
18. feb 2022

Za mna totálny nezmysel.

anjelicek26
18. feb 2022

btw. tych 6h je strasne optimistickych...kym vychystas deti do skolky (muz jasne bude chystat tiez, ale kym tam jedno druhe bude plakat hladat ciapku, topanky, jasne, ze spat nepojdes)... spraces posledne veci a ver mi, ze pred 8:15 uplne bez sance zaspat... a o 12:30 musis vstat, dat si sprchu, najest sa a najneskor o 13tej vyrazat po deti... mne to vychadza na 4h15 minut realneho spanku + poobede deti, domacnost, to je tak na padanie na zobak...

kuriatkocervene
18. feb 2022

Pokial je to práca na dohodu alebo brigády, že sem tam, tak by sa to dalo podla mňa zvládnuť. Na TPPčko by som to asi nebrala no.

fiafia
18. feb 2022

Ja by som 8mesacne dieťa dala do jaslí iba vtedy keby nebolo na chleba. Predstava je to pekná no v reále....

pribinak
18. feb 2022

@fiafia ani predstava pekná to nie je. Od 8 mesačného bábätka by som sla do prace fakt len v prípade, že by sme čo do ust nemali

lucia147852
18. feb 2022

V prípade že by som nemala dať čo deťom do úst áno. Inak nie. 8 mesačne potrebuje mamu, nie jasle. Veď je to ešte bábätko

mondolina
18. feb 2022

robím nočné, a po dvoch som ako vygrcaný slíž, a to nestojím pri páse celú noc.
Za mňa určite nie.

ikissedagirl
18. feb 2022

a ked dieta ochorie, tak spat nebudes vobec :D

ankare
18. feb 2022

Určite nie!

0silvia0
18. feb 2022

autorka, mozno ti to na rodicovskej lezie na nervy, ale ver, ze sa este narobis do dochodku dost. Teraz ta potrebuje tvoje batola. Vo fabrike budu snad brat do zamestnania aj o rok, o dva.

diamond007
18. feb 2022

Jasné že to zvládneš. Ak chces ísť do toho, je to tvoja volba. Prečo nie. Cez deň si pospis, nočné zvladnes. Treba rátať že deti sú aj choré a vtedy to bude horšie cez deň, ale dá sa to.
Robila som s takými bábätkami v jasliach, treba hlavne prijať to, že detičky a zvlášť hentak male môžu začať byť fixované na osobu, ktorá sa o nich stará (prípadne aj dve teda mamu a učiteľku).

luccija
18. feb 2022

Určite nie.Robila som nočné 8 r ako bezdetná cez deň ten spánok nie je kvalitný, poobede budeš variť, obchod, venovať sa deťom budeš unavená a môžeš zase ísť do práce.Zo 6 h spánku nebude nič, lebo reálne to bude oveľa menej.To radšej prácu doobeda v noci sa má spať načas to oklames, ale nevydržis dlho.Preco je škôlka len do 13:30?

luccija
18. feb 2022

Fabrika tam bude aj potom, keď nemáš existenčné problémy neviem prečo si tak komplikovať život?to chod radšej do obchodu na pol úväzok.Ak si nerobila nočné nevieš si predstaviť aká kríza príde okolo 02-04 a mne sa často stalo, že som po nočnej nevedela hneď zaspať oči ma boleli hlava...

jaskolka
18. feb 2022

Nie. To by som robila, jedine keby umierame od hladu a hrozí nám ulica.
Robiť nočné je o drzku, nikdy v živote tu noc už nedospis. Po pár mesiacoch budeš doslova vypluta, lebo 6 hodín denného spánku a nijaký nočný je úplný nonsens.
Pokiaľ nemusís ísť do práce a ideš iba preto ze chceš, tak radšej skus hľadať dačo iné. Toto by bol masaker pre všetkých. Zbytočne si skomplikujes život

iwesska
18. feb 2022

Pri takom babatku jedine praca z domu. Lebo som zvedava,ako to budes zvladat,ak ti zacne nosit z jasiel choroby. Ako pojdes potom bez spanku do nocnej a fungovat dalej cez den. 🙈 A kolko to cele vydrzis.

babulkomale
18. feb 2022

Nevidim v tom zmysel ale naco ti je moj nazor, ked ty to mas inak...
Nocne som robila ked mal starsi syn 4 roky a chodil do skolky, rano sme si dali tapaka na chodbe, manzel ho zaviezol, ja ranajky, sprcha a spat do pol tretej. Potom pre syna a poobedie s nim. Lenze casto bolo treba ist uz na 18.00 hod na nocnu dvanastku a to uz bolo na hrane s casom, lebo manzel musel rychlo ist z prace 70 km aby bol so synom.

Ja som doma spokojna, muz ma narocnu pracu do vecera vacsinou, ja sa venujem detom, domu, zahrade, vozim deti na kruzky, nakupujem, zabezpecujem vsetko. Ked to teba nebavi, chapem.
Co nechapem je, ze si zrejme deti chcela, su male len raz a mamu potrebuju. Kdezto zamestnavatel si vzdy poradi, ludi je dost.
Cize z mojho pohladu zbytocne pechorenie.

sissy27
18. feb 2022

ja som robila nočné, vrátila som sa do práce po materskej, ale teda prácu vo fabrike na nočné by som si pri malých deťoch nevybrala ani náhodou ak by som nemusela.
6 hodín spánku doobeda je úplne iných ako 6 hod spánku v noci, nevyspíš sa poriadne. A bude to veľmi cítiť. Ráno dáš dieťa do škôlky a "pôjdeš spať" - a navariť, upratať, nakúpiť stihneš kedy? Spraví to manžel? Tvoja mama? Pani na domácnosť? Alebo pôjdeš po deti, cestou domov nakúpiš, potom s dvoma malými deťmi za zadkom sa budeš ako tak snažiť postíhať domácnosť, a šup na nočnú? Ver mi, nie je to sranda. 8mesačnému sa ešte môže režim meniť, nemusí to byť také jednoduché ako si to predstavuješ.
Ale tak ak máš pocit, že toto je to pravé, tak choď do toho, vyskúšaj - ak vás ako rodinu netlačia peniaze, tak odísť môžeš hocikedy. Za mňa je to hlúposť a po dvoch týždňoch budeš padať na hubu.

mimikarol
18. feb 2022

Vyskúšaj a uvidíš. Ja by som nešla, 8 mesačný je ešte bábätko

scila
18. feb 2022

Kamarátka ťahala len nočné (dieťa už mala velké, nemusela ho riešiť) a jej organizmus to nedal. Zložila sa a skončila na dlhodobej PN. Neviem si predstaviť pri dvoch malých deťoch mať taký zvláštny režim.

sparrows
18. feb 2022

Vyskúšať to môžeš a podľa toho sa zariadiš. Možno ti to bude vyhovovať, možno nie

mogaa
18. feb 2022

veď vyskúšaj...osobne by som do toho nešla, lebo si uplne prehodíš režim...stačí že mladšie bude soplavé a musí ostať doma a si nahratá....

dagas
18. feb 2022

Ja mám síce len jedno dieťa ale nočné nezvládam vôbec..ráno prídem domov vychystám malú do škôlky tak som taka prebratá že sa mi spať nechce..lahnem si okolo 8 a o 11 som hore..keď vyzdvihnem malú znova ma začne brať na spanie ale to sa už nedá..večer s ňou muž niekam ide nech si pospím ale keď chcem byť aspoň trochu s nimi už nespím. Klobúk dole ženám čo to zvládajú ja som úplne vyšťavená..plus práca na normu takže 8 hodín makať a pomaly sa báť ísť na záchod lebo ledva stíham normu aj ked nejdem na wc nie to ešte keď si ešte na 2 minúty odbehnem..a do toho mať kolegyne ktoré sledujú kto ide koľko krát na záchod to je úplne v riti..

zmrzlinka2021
18. feb 2022

Ak chces pracovat, najdi si nieco cez den na polovicny uvazok a dietatko daj do jasliciek, idealne pockaj aspon aby malo 1 rocik.

frederika21
18. feb 2022

Ja som toho názoru, že ak nemusíš určite nechoď. Ja som robila 1,5 roka nočné na recepcii, do toho študovala externe výšku, a posledný polrok otehotnela, a bola to jedna obrovská záťaž. Školu som musela zrušiť, lebo spolu s tehotenstvom by som v žiadnom prípade nedala... Chodila som ako zombie a spánok 6h nebol nikdy, lebo sa stalo, že počas skúškového som chodila na skúšky, ktoré trvali aj do 11h.. Alebo sused vrtal a podobne.... Môj organizmus bol prehodený a ešte asi rok som sa dávala dokopy, čo som nevedela cez noc zaspať... Som si povedala, ze nočné už v zivote robiť nebudem, lebo jednak s deťmi je to nepredstaviteľné, teda pre mňa vôbec, nechcem si život prespať a posledná vec svoje zdravie si vážim a určite sa nechcem zničiť natoľko, že vážne ochoriem.... Buď rada, že máš možnosť byť doma, že nemusíš ísť skrz peňazí... To dieťa je len raz malé a raz by si to mohla ľutovať... Je to vek kedy ta to dieťa veľmi potrebuje a to, že chceš trochu vyventilovat, ok fajn, na tom nič nie je, ale keď bude omnoho staršie. Ja som si aj školu odložila na 2 roky, lebo som chcela byť iba s nim a venovať sa iba jemu a vrátila sa keď mal 1,5 roka a bolo to super rozhodnutie, pretože teraz si aj od neho oddýchnem, vypnem od materských povinnosti 🙂. Urob ako uznáš za vhodné, no ja ti vravím, že nechoď, aspoň ten 1,5 počkaj.

akbara77
18. feb 2022

Naco tebe boli deti?

martina57
18. feb 2022

Ja toto nepochopím,ale veď každá sme iná...pokiaľ nie sú existenčné problémy,tak by som určite nešla a už vôbec nie na nočné...ešte sa do práce nachodis a deti su malé len raz,aby si potom v budúcnosti nebanovala😉

alanko20
18. feb 2022

Robila som nocne 2 roky pocas VS, ale len som sedela na zadku na recepcii a pri babatku si to velmi neviem predstavit. Po zobudeni sa z denneho spanku som bola polomrtva aj ked som spavala cca od 9-15.00, niekedy dlhsie. Dietatko bude rast, ucit sa chodit, vzdorovat, fakt si to neviem predstavit. Ja robim druhy mesiac z domu a ani nie na 100% a dieta sa vedla mna hra, zabava sa, kresli si pri mne, atd. Ale uz ma viac ako 2 roky.

lienka.7
18. feb 2022

Keby to bolo cez deň, ale v noci??? Ja som tiež sla po MD do prace, na 4 hod. O 13.som bola doma a sla si lahnut. V noci som spala ako dúdok.
Na rozdiel od teba ale mala bola doma s mm, do jasiel by som také miminko nedala

Strana
z2