Nová práca počas rodičovskej a trvaní starého pracovného pomeru
22. feb 2014
ahojte,potrebovala by som poradit. Som zamestnana od r.2007 v jednej firme. v oktobri 2009 som nastupila na MD,teraz som na retazovej RD, takže som doma cez 4 roky. Možem sa pocas RD ak pracovny pomer trva, zamestnat inde? ak ano je potrebne to niekde oznamiť ? popripade možem robiť na dohodu?dakujem za cenne rady.
nemusíš nič oznamovať. Ja som takto stále zamestnaná od r. 2006 v jednej firme, ktorá nemala pre mna miesto, keď som sa chcela vrátiť v r.2013 a odporučili mi zostať na RD až do konca (ešte 1,5 r) a že potom sa uvidí. Ja som si našla prácu v inej firme - o pár budov ďalej 😉

@mayusik ahoj mayusik, ja som v decembri tiez riesila rovnaku situaciu, som na RD, som normalne zamestnana a dostala som ponuku pracovat pre inu firmu na polovicny uvazok, nie na dohodu ale na trvaly pracovny pomer na skrateny uvazok ..overovala som si to v socialke a povedali, ze bez problemov mozem .. oni zo toho noveho zamestnania ta nahlasia do SP aj do ZP .. Ty nemusis nic, ja som to ani povodnemu zamestnavatelovi neoznamovala .. o par mesiacov mu az oznamim, ze opat nastupujem na MD