icon

Nová práca počas rodičovskej a trvaní starého pracovného pomeru

mayusik
22. feb 2014

ahojte,potrebovala by som poradit. Som zamestnana od r.2007 v jednej firme. v oktobri 2009 som nastupila na MD,teraz som na retazovej RD, takže som doma cez 4 roky. Možem sa pocas RD ak pracovny pomer trva, zamestnat inde? ak ano je potrebne to niekde oznamiť ? popripade možem robiť na dohodu?dakujem za cenne rady.

patkobo
22. feb 2014

@mayusik ahoj mayusik, ja som v decembri tiez riesila rovnaku situaciu, som na RD, som normalne zamestnana a dostala som ponuku pracovat pre inu firmu na polovicny uvazok, nie na dohodu ale na trvaly pracovny pomer na skrateny uvazok ..overovala som si to v socialke a povedali, ze bez problemov mozem .. oni zo toho noveho zamestnania ta nahlasia do SP aj do ZP .. Ty nemusis nic, ja som to ani povodnemu zamestnavatelovi neoznamovala .. o par mesiacov mu az oznamim, ze opat nastupujem na MD

mayusik
autor
22. feb 2014

@patkobo dakujem pekne.

rough
22. feb 2014

@mayusik ako hoviri patkobo, mozes. ohlasovaciu povinnost voci prvenu zamestnavatelovi mas iba vtedy, ak by druhe zamestnanie bolo priamou konkurenciou prveho

dobromila
22. feb 2014

nemusíš nič oznamovať. Ja som takto stále zamestnaná od r. 2006 v jednej firme, ktorá nemala pre mna miesto, keď som sa chcela vrátiť v r.2013 a odporučili mi zostať na RD až do konca (ešte 1,5 r) a že potom sa uvidí. Ja som si našla prácu v inej firme - o pár budov ďalej 😉