icon

Oplatí sa pracovať ako vlakvedúci?

26. okt 2021

Odmala mám rada vlaky a našla som ponuky práce,že sa hľadá vlakveduci na trase NZ, čo by bolo super.
Ale ako mám rozumieť tomuto?

Od 629 EUR/mesiac
Nástupná mzda BEZ ODBORNEJ PRAXE: 629 Eur/brutto, po vykonaní skúšky odbornej spôsobilosti 674 Eur/brutto. Priemerná mzda S ODBORNOU PRAXOU vrátane príplatkov, odmien, prémií a náhrad: 1088 Eur/brutto.

S odbornou praxou znamená,po zaučeni,či ako tomu mám chápať? 🤔

Vďaka za odpoveď ♥️

sona96
•
26. okt 2021

Najprv budeš len kandidátka. Potom budeš mať teoretické a nakoniec praktické skúšky. To znamená tá odbornosť. A 1088€ je veľmi premrštená suma. To je suma si všetkými nadcasmi, ktoré len zákonník práce dovolí. Je to fajn práca, veľmi rozmanitá. Ale nepoznám nikoho, kto by to vydržal robiť dlhodobo a už vôbec to nie je práca pre mladú ženu (matku). Dva celé dni si preč z domu a potom máš dva dni voľno a prespavas na kadejakych nedôstojných ubytovaniach.

lumo0304
•
26. okt 2021

Ak chcete môžeme si napísať , mám oboch rodičov vlakveducich uz 29 rokov

sona96
•
27. okt 2021

@lumo0304 wau, 29 rokov. To je nádherné. Môj muž, svokra, švagor a sused to robili. Ale všetci vydržali len pár rokov a vraveli, že nikdy viac.

kvetinka75
•
27. okt 2021

jedna bývalá kolegyňa má muža vlakvedúceho. On je spokojný. Robí to už niekoľko rokov

sense
•
27. okt 2021

Robim uz 10rokov, aj ked teda nie na Slovensku. A zatial sa nechystam menit. Praca zaujimava, ale niejedy narocna na psychiku...treba sa vediet odosobnit a byt "splachovaci"

flukie
•
14. feb 2024

Ahojte. Pracuje niekto ako vlak veduci v Bratislave prosim? Dakujem

flukie
•
14. feb 2024

@lumo0304 Ahoj. A ako sa vlastne pracuje? Ako je to s vikendami. 2 dni praca 2 dni doma?

flukie
•
14. feb 2024

@sense Ahoj. A ako sa vlastne pracuje? Ako je to s vikendami. 2 dni praca 2 dni doma?

sense
•
14. feb 2024

@flukie nerobím na Slovensku takže ohľadom toho ti neporadim

hefo
•
14. feb 2024

Za tie peniaze určite nie. A práve preto ich toľkých hľadajú...

lumo0304
•
24. feb 2024

@flukie ahoj nie, oni majú svoje turnusy , nie je tam žiadny systém formou zmien. Majú svoje turnusy povedzme 12dnove a to sa točí dookola, keďže je to nepretržitá prevádzka. Nič take ako pravidelné voľné víkendy tam neexistuje