icon

Pečenie tort na zákazku. Ako začať podnikanie?

7. jan 2026

Ahojte. Ste tu niektore co peciete doma torty ale neoficialne? Popri materskej som piekla,tak rozmyslam ze zas zacnem. Lebo v praci chcem dat vypoved. Manzel pracuje a tiez ma nieco pomimo prace. Vyhovovalo by nam keby som ja doma a len si takto privyrabam. Lebo dve deti,kazdy praca plus muzove fušky to sa stihat neda. Je dopyt po tortach? Ja by som nepiekla draho. Ked vidim tie ceny toriet len pozeram. Vdaka.

Strana
z6
dennissa16
8. jan 2026
@anonym_autor

@dennissa16 tak toyo nikdy nepochopim ako tu niekto moze pisat odkial je,pridavat fotky a pod. Toto by som urcite v zivote nezverejnila. Ty napis odkial si ked si taks mudra.

@anonym_autor Vranov nad Topľou

merrysa
9. jan 2026
@anonym_autor

@dennissa16 tak toyo nikdy nepochopim ako tu niekto moze pisat odkial je,pridavat fotky a pod. Toto by som urcite v zivote nezverejnila. Ty napis odkial si ked si taks mudra.

@anonym_autor a ja napríklad nechápem ako sa jedna dospelá žena môže nervovo rúcať, lebo nemá cez Vianoce 2 týždne prázdniny, v jeden deň založí tému ako chce piecť torty a na druhý deň už pýta radu s formuláciou žiadosti o prijatie do zamestnania v prevádzke na 3 zmeny..napríklad 😀😀

autor
9. jan 2026
@merrysa

@anonym_autor a ja napríklad nechápem ako sa jedna dospelá žena môže nervovo rúcať, lebo nemá cez Vianoce 2 týždne prázdniny, v jeden deň založí tému ako chce piecť torty a na druhý deň už pýta radu s formuláciou žiadosti o prijatie do zamestnania v prevádzke na 3 zmeny..napríklad 😀😀

@merrysa netusim o com pises. Ake 3 smeny?

merrysa
9. jan 2026
@anonym_autor

@merrysa netusim o com pises. Ake 3 smeny?

@anonym_autor klasika. Netušíš, nevieš, to nie ty…nič iné som nečakala.

rivini
9. jan 2026

@anonym_autor inak mi pripada zvlastne, ze pises, ze chces piect len pre kamosky a rodinu a predsvat len im a pytas sa na fore, ci je dopyt po tortach😂. Ved sa spytat ich…
A k tomu, ze ta nikto nenahlasi-moje dieta zjedlo raz na narodenivovej oslave tortu, dostalo strasnu zihlavlu a opuch. V nemocnici si ziadali vzorku tej torty (boli v nej farbiva). Kedze bola zakupena u cukrarky, nebol to problem a „vyskumali“, na co alergicky reagovalo. Ak by to bol nacierno predany vyrobok, bol by z tejto situacie problem…ja som nic dalej neskumala, lebo antihistsminika zabrali. No aj by sa nedajboze nieco horsie stalo, ver, ze by som sla riesit, ci ma hygienu v pohode a licenciu v pohode…nieco sa ti moze stat tiez kedykolvek…

anonym_8038a7
9. jan 2026
@anonym_autor

@melanta nechcem sa tym plnohodnotne uzivit. Nevies citat? Staci mi 200-300 eur mesacne. Nechcem urcite piect do kaviarni. A v zivote odomna nikto blok nepytal a to sme piekli roky rokuce. Poznam kopec cukrarok co takto pecu a nikto ich nenahlasil. Takisto nechtarky atd....

@anonym_autor
@anonym_autor však uz pracu mas, tvoj muz tiez a nie jednu.

anonym_143017
9. jan 2026
@merrysa

@merrysa uz sa stihla pýtať aj co jej treba na to, aby mohla učiť

merrysa
9. jan 2026
@anonym_143017

@anonym_143017 výborne 😀

autor
9. jan 2026
@anonym_143017

@anonym_143017 učiť? Kde?

johanka21
12. jan 2026
@anonym_autor

@johanka21 to by bolo super ale kde vezmem pracu na kratsi uvazok?

@anonym_autor No predsa len hľadať a pýtať sa osobne, v tomto Ti tu nikto neporadí podľa Tvojich predstáv. A ja som až teraz zistila, že Ty prácu vlastne máš, takže potom len popri tej Tvojej práci piecť a fotky upečených výrobkov dávať na facebook, lenže Tebe je asi dosť ťažko radiť, prepáč, ale Ty tuším vždy len vidíš ako to nejde a nie čo by si Ty sama mohla urobiť pre to, aby to išlo...

autor
12. jan 2026
@johanka21

@anonym_autor No predsa len hľadať a pýtať sa osobne, v tomto Ti tu nikto neporadí podľa Tvojich predstáv. A ja som až teraz zistila, že Ty prácu vlastne máš, takže potom len popri tej Tvojej práci piecť a fotky upečených výrobkov dávať na facebook, lenže Tebe je asi dosť ťažko radiť, prepáč, ale Ty tuším vždy len vidíš ako to nejde a nie čo by si Ty sama mohla urobiť pre to, aby to išlo...

@johanka21 a to akoze kedy by som popri praci piekla? Vstavam 4:50, domov chodim po 16stej. Cestujem dokopy hodinu a pol denne. Padam na hubu kazdy den.

dennissa16
12. jan 2026
@anonym_autor

@johanka21 a to akoze kedy by som popri praci piekla? Vstavam 4:50, domov chodim po 16stej. Cestujem dokopy hodinu a pol denne. Padam na hubu kazdy den.

@anonym_autor veď si pisala, že robis 12 tky. Denne a nočné.
Už stracas prehľad drahá..

autor
12. jan 2026
@dennissa16

@anonym_autor veď si pisala, že robis 12 tky. Denne a nočné.
Už stracas prehľad drahá..

@dennissa16 ano robim.

dennissa16
12. jan 2026
@anonym_autor

@dennissa16 ano robim.

@anonym_autor to mi časovo nevychadza 🤔..vysvetlí

marca12
12. jan 2026

@anonym_autor Zacni piect a uvidis,preco su ceny tort take vysoke. Co si myslis,kolko tort stihnes za vikend upiect a nazdobit? Mas nerealne uvazovanie. Nezarobis nic,ked takto rozmyslas. Nezabudaj,ze si musis platit odvody ako samoplatca a este zarobit na zivobytie. Ty mas predstavu,ze budes doma. Ale aka je to makacka,to si neuvedomujes. Ake je to narocne vyhoviet zakaznikovi,aby si splnila jeho ocakavania. Najskor zacni v malom popri zamestnani a ak sa uchytis a budes mat zakazky potom uvazuj nad podnikanim.

autor
13. jan 2026
@marca12

@anonym_autor Zacni piect a uvidis,preco su ceny tort take vysoke. Co si myslis,kolko tort stihnes za vikend upiect a nazdobit? Mas nerealne uvazovanie. Nezarobis nic,ked takto rozmyslas. Nezabudaj,ze si musis platit odvody ako samoplatca a este zarobit na zivobytie. Ty mas predstavu,ze budes doma. Ale aka je to makacka,to si neuvedomujes. Ake je to narocne vyhoviet zakaznikovi,aby si splnila jeho ocakavania. Najskor zacni v malom popri zamestnani a ak sa uchytis a budes mat zakazky potom uvazuj nad podnikanim.

@marca12 ved uz som piekla.

johanka21
22. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Jaj, moja zlatá, Tebe je ťažko radiť, to si musíš len Ty sama rozhodnúť, ako a kedy začať. Zase si nemysli, že keď začneš, tak sa Ti hneď pohrnú zákazky. Zvyčajne to býva tak, že najskôr to treba skúsiť popri práci a až keď je zákaziek toľko, že by to človeka aj uživilo, tak potom skončiť s prácou a venovať sa pečeniu. Lenže, ako si písala, tak to máš dosť časovo náročné, takže asi sa budeš musieť toho Tvojho sna vzdať. Priala by som Ti, aby sa Ti to podarilo, zrejme Ťa to veľmi baví, ale na to treba mať naozaj čas. Moja kamarátka tiež kedysi piekla, ale teraz je asi dva roky na dôchodku, aj by rada piekla, ale vraví, že keď sú teraz suroviny také drahé, tak už sa to neoplatí. Míňaš svoju vodu, elektrinu a za prácu jej je trápne pýtať si viac, ako predtým...

Strana
z6