Plat riaditeľa odboru na ministerstve
Dobrý deň, chcela by som poprosiť o približne určenie platu riaditeľa odboru na jednom ministerstve. V kolónke plat je písané že 9 trieda..ja sa do tabuliek nevyznám. Mám odpracovaných 18 rokov. Daný človek má mať pod sebou 250-300 zamestnancov. Ďakujem.
Neexistuje,aby mal riaditeľ odboru pod sebou 300 ľudí,ja robím na ministerstve,kde robí dokopy cca.900 ľudí a konkrétne nás je na odbore 8 vrátane riaditeľa..Odborov máme na ministerstve desiatky,takže určite inde to funguje rovnako..A okrem toho,nechcem byť zlá,ale bez známostí nemáš žiadnu šancu dostať sa na riaditeľskú pozíciu na ministerstve a keď v štátnej správe len začínaš,predchádzajúce roky tvojej praxe sa ti do platu nijako nezaratavaju,až keď tam už pracuješ,tak sa ti plat zvyšuje každý rok o 1% tabuľky..
@anonym_autor inú otázku ti položím? Ty tam máš známosti? Lebo pozícia riaditeľa sa neobsadzuje len tak niekým náhodným. Dokonca aj na pozíciu vedúceho oddelenia musíš mať buď kontakty, alebo si ich zamestnanec a vieš sa správne strkať do zadku 🤣🤣🤣
@anonym_autor okolo 4500 eur v hrubom
@anonym_autor ja som bola kedysi na pozícii hlavný štátny radca (sekcia legislatívy) a teda poviem ti, ak by sme mali takto ...ehm... schopného riaditeľa, celé ministerstvo by kľaklo, rezort by nedokázal naplniť ciele. Zjavne nevieš nič o odbornej práci na rezorte, ale už by si chcela byť riaditeľka, ja odpadnem. 😃 Ak by sa ti to aj cez známosť nejako podarilo, rešpekt od podriadených mať nebudeš a rozpadne sa ti tím.
Keď chceš ísť na pohovor do štátnej správy, mala by si si naštudovať zákon. žiadny odbor nemá 300 zamestnancov.
necitala som, ale u nas ma riaditel tariflny plat 3020’plus ma este odmeny, ktore su u nas kazdy mesiac cca 700 eur. Nas riaditel ma pod sebou cca 40 ludi, druhy riaditel ma pod sebou 7 ludi, plat plus minus rovnaky, ale ma odmeny stvrt rocne do vysky platu.. Lebo kazdy z nich je financovany z inych zdrojov.
Neviem, čo tu stále hovoríte o tom, že človek na takejto funkcii by sa mal vyznať v problematike rezortu, poznať zákony, vedieť sa orientovať… To naozaj nestačí že podporuje Smer alebo Hlas alebo SNS?

@anonym_autor ja ti poradím. Nestrapňuj sa tam. Naozaj na to nemáš, keď tu tvrdíš, že riaditeľ odboru na MH SR má pod sebou 250-300 ľudí. Evidentne si ani VK poriadne nepochopila. A ani isto nevieš aké číslo má zákon o štátnej službe, ktorý musíš mať poriadne naštudovaný, keď ideš na výberko. Keby si ho mala, tak vieš aký asi plat má riaditeľ odboru. Tam je to všetko krásne vysvetlené
@anonym_5b4c53 nasiel na nete a poslal, tam sa zasmeju a to je cele