Platy žien na koníku: Skutočnosť alebo preháňanie?
20. aug 2026
Baby.. ako kazda ina zena aj ja som neverila a myslela si svoje o inych babach tu, ked rozpravali kolko zarobia. Neverila som ze zarabaju take velke prachy, ved to potom co robia na koniku. Ale ... zmenila som pracu a teraz prva vyplata bola hned 3 661,71 euro v cistom... do kelu, ja budem mat mesacne skoro 4 tisicky a som na koniku.... Pritom je to tak jednoduche..
Predošlá
Strana
z3
Predošlá
Strana
z3

@anonym_autor
A teraz realita🫶
Aky je plat v cestovnej kancelarii na Slovensku?
Plat v cestovnej kancelárii na Slovensku závisí od konkrétnej pracovnej pozície, veľkosti spoločnosti, regiónu a vašich skúseností. V sektore cestovného ruchu, gastra a hotelierstva sa mzdy pohybujú v pomerne širokom rozpätí.
Prehľad platov podľa pozícií (hrubá mzda - brutto)
Predajca zájazdov / Referent cestovnej kancelárie:
Základný plat sa najčastejšie pohybuje v rozmedzí od 900 EUR do 1 400 EUR mesiacne.
Vstupní alebo junior zamestnanci môžu začínať okolo 900 až 1 000 EUR v hrubom, pričom k platu sa často pridávajú provízie a provízne bonusy z predaja zájazdov.
Sprievodca v cestovnom ruchu / Delegát:
Priemerná hrubá mzda sa pohybuje medzi 915 EUR až 2 165 EUR mesačne (s priemerom okolo 1 500 EUR po niekoľkých rokoch praxe).
Pri práci delegáta v zahraničí bývajú často hradené výdavky (ubytovanie, strava, letenky), čo finančnú hodnotu balíka navyšuje.
Manažér / Vedúci pobočky / Produktový manažér:
Skúsení odborníci, ktorí zostavujú zájazdy alebo vedú pobočky veľkých cestovných kancelárií, zarábajú viac, pričom platy presahujú 1 500 až 2 200 EUR v hrubom a viac, v závislosti od úspešnosti a obratu danej kancelárie.
Faktory, ktoré ovplyvňujú zárobok
Provízie a bonusy: Mnoho cestovných kancelárií motivuje predajcov formou provízií z predaných zájazdov alebo akcií (napr. First a Last Minute). Základný plat môže byť nižší, ale v sezóne si viete vďaka bonusom výrazne prilepšiť.
Sezónnost: Cestovný ruch je silne sezónne odvetvie. Počas letnej a zimnej sezóny býva záťaž najvyššia, čo sa môže odraziť na odmenách, no niektoré pozície môžu čeliť aj výkyvom v mimosezónnom období.
Lokalita: V Bratislave a regionálnych centrách bývajú ponúkané platy o niečo vyššie ako v menších mestách, čo však často korešponduje aj s vyššími životnými nákladmi.
@doriiis v zime sa predávajú lyžovačky a drahé destinácie, Silvester vo veľkomestách, poznávacky kde je teplo.
@tundra majú veľké provízie v jednej známej CK mi robí niekto z rodiny.Zarobi veľmi dobre.A veľakrát od mája do oktobra, keď sú dobré mesiace zarobí na slabšie mesiace v roku