Podpísať dohodu o hmotnej zodpovednosti spätne alebo nie?
Zdravím, robím s hotovosťou už niekoľko mesiacov a teraz nám dali podpísať dohodu o hmotnej zodpovednosti s dátumom od začiatku roka. Podpísali by ste dokument spätne alebo by ste žiadali aktuálny dátum? Vraj sa jedná len o formalitu.
@anonym_autor nie je to formalita. nechýbali nejaké peniaze od začiatku roka? lebo ak áno, budeš to hradiť ty. čo je na papieri, to platí
@anonym_c0ab13 Nechýbali nebol žiaden problém.
spatne by som nepodpisala nic
určite nie.
Hmotna zodpovednost nie je banalita ani formalita. Nic by som spatne nepodpisovala, podpisala by som k aktualnemu datumu. A spravila by som si komercne poistenie na krytie hmotnej zodpovednosti.
chod konzultivat s pravnikom. Bude ta to stat nejake Eur ale nic v porovnani co za tym pidpisom moze byt.....klud v dusi za to stoji a zaroven das v robote signal ze sa len tak nedas otrkavat jak teliatko
Osobne pri hmotnej zodpovednosti žiadne antidatovanie by u mňa neprešlo. A skôr ako ju podpíšeš s aktuálnym dátumom, požiadaj o inventúru. Niečo sa isto deje, ak si náhle po 8 mesiacoch spomenuli na hmotnú zodpovednosť tak len formalita to nebude.
Ak chce antidatovať dohodu to je znak že zamestnávateľ nekoná čestne a môže ti poškodiť.
Zákon neukladá povinnosť zamestnávateľovi túto dohodu uzatvoriť, takže zamestnávateľ nič zákonne nezmeškal ani nemôže byť sankcionovaný.
@anonym_autor ak máš hmotnú zodpovednosť za tovar,zásoby......bez inventúry by som nič nepodpisovala.
Čo je to za firma? Obchod? Nebodaj Coop?
Ak chce antidatovať dohodu to je znak že zamestnávateľ nekoná čestne a môže ti poškodiť.
Zákon neukladá povinnosť zamestnávateľovi túto dohodu uzatvoriť, takže zamestnávateľ nič zákonne nezmeškal ani nemôže byť sankcionovaný.
@anonym_a08a45 @martinka17 nechcem sa tvarit ako odbornicka na vsetko, ale moze vam to do buducnosti pomoct: je to ANTEdatovať, nie antidatovať. Anti znamena proti niecomu, ako napriklad antikoncepcia proti pocatiu, Ante znamena pred niecim v zmysle casovom, ako napriklad ante meridiem - anglicke a. m. v casovych udajoch, co znamena pred poludnim
@anonym_autor toto by som rozhodne nepodpisala, ako to vôbec môže niekoho napadnúť? Po 7 mesiacoch dat podpísať hmotnú. Btw býva aj na tovar. A ak máš hmotnú od januára pre túto skupinu platí minimálna mzda cca 1031€
@anonym_a08a45 @martinka17 nechcem sa tvarit ako odbornicka na vsetko, ale moze vam to do buducnosti pomoct: je to ANTEdatovať, nie antidatovať. Anti znamena proti niecomu, ako napriklad antikoncepcia proti pocatiu, Ante znamena pred niecim v zmysle casovom, ako napriklad ante meridiem - anglicke a. m. v casovych udajoch, co znamena pred poludnim
@anonym_b288c4 škoda že sú sa schovala za anonym, hanbíš sa za ešte aj za to, že niečo ovládač?
Áno, ja tam má preklep, ďakujem. Opraviť to neviem. Podstatné aby autorka pochopila o čo ide,
@anonym_autor ak nebol ziadny problem, tak je mozne ze zabudli a preto to davaju podpisovat spatne. Ty musis vediet aky je tam stav, inventura pokladne ako sa robi, ci sedi... ak sedi, neriesila by som a podpisala to. manka sa spatne neriesia, nevediea teraz prist s tym, ze v marci chybalo 10EUR v pokladni :D Je dost mozne ze v pracovnych zmluvach mate zmienku o praci s hotovostou, hodnotami, mozno aj zodpovednost a preto prisli na to ze DoHZ im chyba a riesia to spatne.. napr ku dnu invenutry ak bola robena 31.12.
Ak je zamestnavatel spekulant, tak nesuhlas, ak je tam chaos bordel v zasobach detto.. proste podpis to s dnesnym datum, oni tak ci tak o nic nepridu. Hmotna zodpovednost patri ano k pracam od 2.stupna narocnosti, ale to je takmer kazda dnes, cize... realne kto nedostava 2.st je casto vlastne zle hodnoteny, lebo v prvom stupni su iba najjednoduchsie prace.

@anonym_autor nie je to formalita. nechýbali nejaké peniaze od začiatku roka? lebo ak áno, budeš to hradiť ty. čo je na papieri, to platí