Poradíte ohľadom výpovede po ukončení rodičovskej?
dobrý deň,
poprebovala by som poradiť 🙂 od roku 4/2008 som zamestnaná v jednej firme a v r.6/2010 som nastúpila na MD+RD,malý bude mať 30.6.2013 3 roky a bola som sa už v práci informovať ako to bude ked nastúpim 1.7.2013 a oni už mali pre mňa nachystanú dohodu o ukončení PP a parag.63 ods.1 písm.b - zamestnanec sa stal nadbytočným....
chceli aby som to hned podpísala(neurobila som tak ešte) s tým že toho 1.7.2013 už nemám chodiť,v dohode je zahrnuté aj to že dostanem 3 mes.odstupné.
chcela by som poprosiť o radu či je to dobrá dohoda,a ked sa pôjdem toho 1.7.2013 zahlásiť na ÚP či dostanem podporu a ako sa to ratá kedže som odpracovala nad 5 rokov s tým že posledné 3 som na MD+RD
Ďakujem pekne 🙂
mas narok nielen na odstupne, ale aj 2 mesacnu vypovednu dobu.. Daj si na to pozor.. Najlepsie by bolo, ak by ti umoznili vycerpat vypovednu dobu s tym, ze dostanes papier, ze pre prekazky na strane zamestnavatela nemusis chodit do prace (budes dostavam priemernu mzdu) + odstupne.. Alebo potom odstupne vo vyske 5 platov. Ako uznas za vhodne

Ahoj,je tu plno tém,ktoré sa tomu venujú a ochotné baby,ktoré vedia poradiť.Bola som na tom rovnako a poradili mi,aby som si zobrala jeden deň dovolenku a k tomu dňu dala aj výpoveď+preplatiť ostatnú dovolenku-teda u teba 1.7 čerpať jeden deň dovolenku a k tomu dňu aj výpoveď s odstupným a preplatením dovolenky,určite sa ale opýtaj kompetentnejších napr- zalka