Poraďte mi, ako ďalej - na pracovisku ma šikanujú.
Pracujem ako casnicka v jednej jedalni, bude to skoro rok. Zo zaciatku ked som prisla do prace tak sa sefka aj sef spravali k mne milo.Ja ked som nastupovala do prace tak jednu pani uz chceli vyhodit,lebo neboli s nou spokojny a ako som sa dozvedela hlavne preto lebo nesedela sefke,a ona mi hovorila ze aj k mne sa budu zo zaciatku spravat pekne a potom uvidim... a to sa aj vyplnilo sefka sa k mne sprava tak ze je nervozna, zvysuje hlas, snazim sa a ona nikdy nepochvali,ohovara za chrptom co sa potom dozviem od druhych,smeje sa, a je velmi ziarliva co mi povedal aj sef on jej ej manzel.Kedysi sa ma zastaval, ale teraz sa sprava tak ze ma kritizuje a pocuva svoju zenu, ja natoto nemam nervy.Nie raz som uz chcela odist v praci mam aj kamaratku ktory mi hovoria nerob si z toho nic ale tak sa neda poradte mi dakujem
ako ja by som tam isto nevydrzala a takto si vlastne nicit zdravi aj rodinu? hmmmm, isto si vies najst aj nieco lepsie, co ti prinesie aj taku tu dusevnu pohodu
@denisa353 skus si zacat hladat inu pracu a akonahle si najdes, tak daj vypoved!
@denisa353 no podľa mňa by si mala ísť preč, či máš to tak dobre zaplatené, že to prehltneš, to ako sa k tebe správajú?
@evittam a tak keby sa jej podarilo ukoncit pracovny pomer dohodou, tak by nemusela, ci? ale mas pravdu, pri takychto vztahoch s tym asi majitelia suhlasit nebudu.
Tak bud sa rozhodneš zostať alebo odísť... Zrejme nezmenia k tebe správanie. Ak chceš odísť, môžeš skúsiť sa dohodnúť na ukončeniu PP dohodou, ak sa nedohodneme ostáva ti len podať výpoveď, a tam je výpovedná doba podľa zákonníka práce, s tým neurobíš nič. (myslím ze v tvojom pri rade 2m. - over si v Zák.prace. Dovolenku nemôžeš čerpať bez súhlasu zamestnávateľa, pri skonceni PP je možné ju preplatiť. Ak jednoducho "neprídeš" bez dôvodu do prace máš absenciu, neplatí ti ZP a SP, a zamestnávateľ si môže nárokovať od teba výdavky/skody ktoré mu tým vznikli.
Rozpravala som sa dnes s kolegom a povedal mi ze mozno bude lepsie ked sa len s nim porozpravam a dohodnem o skonceni PP ,ze s nim sa da ked tam nie je jeho zena,dufam ze sa mi podari z toho dostat,su tu v tej firme ludia ktorych som si velmi oblubila ale jeho zena vzdy bude robit rozbroje a to zmysel asi nema zostavat v takej robote pre žiarlivu mrchu,ktora robi len rozbroje.
@denisa353 Tuším tu niekto písal, že je lepšie keď odídeš na dohodu, neviem ktorá to tu píše, ,,prelistuj,, si celú diskusiu znova. Ak sa s ním dá dohodnúť, tak prečo nie. Robí jej to radosť, lebo ona sama nie je šťastná a preto sa rehoce a vyžíva na tvojej situácii. Ty sa na to môžeš vieš čo...
Najhoršie je zostávať niekde kde sa necítiš dobre. Moja skúsenosť... 15 mesiacov som robila v tipose, fakt skvelá práca, ktorá ma bavila až koncom leta vyletela vedúca na mňa pretože úmyselne niečo stratila a naobjednávala balíky žrebov ktoré hodila na mňa pretože cez môj terminál sa toto riešilo a ona jediná okrem mňa vedela heslo...
Minulý utorok som nastúpila do billy... Prvý deň ok, druhý hrôza lebo som bola na všetko sama nikto za mnou neprišiel každý ma mal na háku a len ma ohováral... Nejak som to pretrpela ale ostala som chorá... Čoskoro odo mňa môžu čakať výpoveď...
Prečo robiť niečo kde sa necítiš dobre a chodíš domov vystresovaná...

@denisa353 Dvaja psychicky labilní ľudia, ktorí by mali miesto podnikania radšej vyhľadať psychoterapiu a dať sa dokopy, lebo ničia svoje dieťa aj svoje okolie. 😒