icon

Práca a domácnosť

ivett311
22. jan 2023

Mamičky prosím poraďte ako riešite domácnosť popri práci? Nedávno som nastúpila do prace a odvtedy nič nestíham. Stále niečo musím doma robiť nemám čas na deti manžela..som zúfalá už čo robím zle 😣

ivangeline
•
22. jan 2023

Zapojiť všetkých, sobota veľké upratovanie, doležítejší sú ľudia a vzťahy ako upratovanie.

lenka7477
•
22. jan 2023

musíš si premyslieť, čo naozaj treba- či luxusne uprataná domácnosť ,alebo veselý neporiadok a spokojnosť na všetkých frontoch ...
a samozrejme musíš si pripustiť vec -že nie si slúžka

anjelicek26
•
22. jan 2023

A kto ti doma robi ten bordel, ked si v praci? Ten nech pekne upratuje... ak doma nie ste ani jeden, bordel sa neurobi...

Ja ti napisem len za seba

- vecer pustam len spotrebice - pracka, susicka, umyvacka riadu, vysavac a robot na umyvanie dlazky, to sa robi "samo"...
- kupelne mimo zotretia umyvadiel a WC kazdy vecer kaslem uplne, to robim cez vikend
- pradlo skladam cez vikend
- naucila som deti upratovat si po sebe (to je asi najdolezitejsi bod)
- muz plnohodnotne pracuje tiez na tom, aby to u nas vyzeralo normalne

Potom to normalne funguje... a zniz svoje naroky, lebo ta tie prve tyzdne, kym si najdete rezim, porazi...

nikka055
•
22. jan 2023

Pracujem na smeny ...ale tak pred poobednou si popracem, jeden den povesam pradlo ,druhy den poskladam, vysavam kazdy den, podlahy umyvam kazdy druhy, prach utieram podla potreby, kupelnu a wc upratujem kazdy druhy den( cez stupacky nam ide do bytu kopu prachu).Po rannej smene ako pridem domov povysavam 😃 to musi byt 🙈 a tak idem pre malu do skolky.Pracujem v potravinách takze nákupy neriesim prichadzam domov s nákupom....nevarim max niečo rychle na veceru pocas tyzdna , cez víkend sa nornalne vari bud ja alebo uvari muz kym som v praci.

viestta
•
22. jan 2023

Zotriedit v hlave co je a co nie je dolezite. Robit len to dolezite a to dolezite rozdelit pre kazdeho clena domacnosti. Kazdy podla svojich schopnosti. Zapojit do vsetkeho aj otca deti, vratane starostlivosti o ne. Je rovnaky rodic ako mama. A rovnako moze prevziat nejake ulohy. Domace prace nie je nic take, co by chlapi nezvladali.

luccija
•
22. jan 2023

@ivett311 napíš čo robíš zredukujeme🙂priorita by mi bolo mať navarené a nech si s deťmi.Cez týždeň fakt nemusíš extra gruntovat, žehliť a pod...

salamistka
•
22. jan 2023

Veľkou pomocou je pre mňa umývačka riadu, žehlenie som vypustila, väčšie upratovanie len cez víkendy, umývanie okien raz za čas, priorita je naozaj varenie.

elizabet173
•
Autor odpoveď zmazal
•
renka30
•
23. jan 2023

U mňa je priorita mať po víkende upratané, cez týždeň sa aj tak bordelu veľa nenarobí, keďže sa stretávame často krát až večer (mám stredoškoláčku a šiestačku na zš), max. kuchyňa a tú popracem každý večer, pustím umývačku. A hlavne je treba naučiť deti spratať si po sebe (priznám sa s tým ja ešte doma bojujem, ale čím sú väčšie, tým je to lepšie)