icon

Práca a messenger

9. máj 2022

Ahojte
Prednedavnom som nastupila do novej prace
Vsetko je v poriadku az na jednu vec
S kolegynou sa striedame, a ked ja mam volno mi stale pise na facebooku, ked pol dna neodpisem, lebo ved rekonstruujem dom, mam velku zahradu, staram sa o zvierata, atd... tak som za zlu, ze nikdy neodpisujem, so sefkou zalozili skupinu na msng kvoli mne, lebo ja vraj nikdy neodpisujem.
Nevedela som ze budem musiet byt dostupna na internete 24/7
Pritom nikdy nejde o nejako extra podstatne veci
Co by ste si o tom mysleli vy?

petka1402
9. máj 2022

Ze práca sa rieši v práci, kým nemáš v náplni ze riešiš prácu počas voľna, vypnúť net a nech píše koľko chce

viky173
9. máj 2022

ze ked Ti skonci pracovna doba mozes si robit co len chces

autor
9. máj 2022

@petka1402 aj podla mna by to tak malo byt, ale potom mi aj sefka pise a hovori ze nikdy neodpisujem...uz sa bojim zapinat si facebook na mobile cez volno lebo sa desim ze tam zas budem.mat 30 sprav, uz mam uplne stiahnuty zaludok z toho

zmrzlinka2021
9. máj 2022

Treba si o tom podiskutovat, s akými podmienkami si bola prijata do prace.
Lebo na druhej strane, ak zarabas 3-4-5 tis. EUR, obvykle sa od toho očakáva viac ako o piatej padla a uz ma neni.
Vsetko zavisi od pozicie, mzdy, predstav jednej aj druhej strany.

marcellka32
9. máj 2022

A čo ti píše také dôležité mimo práce? Musíš rázne povedať, že nie si na mobile počas tvojho volna

petka1402
9. máj 2022

Pozri dovolia si len toľko, koľko im dovolíš ty, sadnúť prediskutovať, povedať sorry mam voľno, rekonštruujem...keby niečo veeelmi dôležité tak nech zavolá
Inak a sú to vôbec podstatné veci co chcú po tebe?

cubo2
9. máj 2022

Nie, nie je to normálne. A čo je náplňou tvojej práce a čo po tebe chcú keď máš voľno?

lindous
9. máj 2022

Predpokladám, že ty keď pracuješ a kolegyňa má voľno, tak jej nepíšeš a nepotrebuješ od nej nič ? Možno by si mala začať 😅 ale najskôr by som to riešila rozhovorom ... píšeš, že nejde o nič extra podstatné, ale pre ňu to možno je podstatné, no dalo by sa to riešiť aj inak, napr. že by ste zefektívnili komunikáciu pri výmene smien alebo by si jej tam nechala vždy na konci nejaké poznámky alebo neviem, keďže si nám nepovedala o čo vlastne ide a kvôli čomu ti píše...

Ja byť tebou, tak by som bola za too, že ak to je naozaj dôležité, nech ti zavolá a vtedy si to podľa mňa skôr rozmyslí, či ťa potrebuje alebo nie, prípadne ak nie si ochotná vôbec riešiť prácu vo svojom voľnom čase (čo je úplne v poriadku), tak to chce ešte ráznejšie riešenie a rozhovor ...

januska12323
9. máj 2022

No ak s tebou nerozoberaju kedy kto ma robiť/ dovolenku. Tak by som ani neodpisovala. Alebo začni odpisovať v práci.

sona96
9. máj 2022

Počas svojho voľna sa nemáš čo venovať práci

dadka128
9. máj 2022

Dovolia si leb toľko koľko im dovolíš ty. Ale. Záleží veľa aj od toho akú máš prácu, čo robíš, ako pracuješ co máš v náplní práce.. Skús viac opísať co robíš a co oni také píšu aby si musela odpísať...

7lenka11
9. máj 2022

tak im odpíš raz za deň, ale inak by som si to nevšímala.. my máme v práci niekoľko messenger a whatsapp skupín.. niektorí kolegovia tam vypisujú jedna radosť, občas mám pocit, že sa musia strašne nudiť.. ja odpisujem len keď sa mi chce alebo k téme, ktorá je naozaj podstatná... platí, že ako si ich naučíš, tak to budeš mať už po zvyšok času... ja by som našla zdravú mieru a slušne im povedala, že máte teraz kopec práce, povinností a nestíhaš celý deň sledovať mobil a že ho kontroluješ len ráno a večer

domireb
9. máj 2022

Toto je snáď sen.. súkromný profil na fb, to nie je o čom, tam nemáš žiadnu povinnosť nič odpísať, ak tvoja šéfka chce,nech ti poskytne prostriedok (pracovný profil) a na tom môžete riešiť prácu v rámci pracovnej doby... ale, ako píšu, koľko dovolíš... Ja vždy s láskou spomínam na pevnú linku, ktorú som mala tri krásne mesiace, kým som dostala služobný mobil...

laila22
9. máj 2022

Nie si povinná odpisovať v čase voľna cez msg. Ja preto nemám žiadnych kolegov v priateľoch na FB, aj keď žiadosti o priateľstvo prišli. Nikdy si nevypisujeme a nevyvolavame ani počas dovolenky, iba v nevyhnutných prípadoch,keď niekto potrebuje nejaké info. Mňa osobne by takéto správy obťažovali a rovnako ako ty by som bola z toho nervózna. U nás sa riadime pravidlom, že voláme, iba keď horí. Musíš povedať šéfke a kolegyni ako sa veci majú, že v čase voľna riešiš svoje súkromné veci.