icon

Práca na dohodu o pracovnej činnosti

Dnes o 08:59
autor
Dnes o 09:00

@anonym_autor vie mi niekto dať aktuálne podmienky? Dá sa 8 hod denne? Viem, že sú limity, len som zistila 10 hodín týždenne, čo mi príde hlúposť.

eleanor2510
Dnes o 09:10
@anonym_autor

@anonym_autor vie mi niekto dať aktuálne podmienky? Dá sa 8 hod denne? Viem, že sú limity, len som zistila 10 hodín týždenne, čo mi príde hlúposť.

@anonym_autor preco ti to pripada ako hlupost? Ved preto je to dohoda. Ak chces pracovat 8 hodin denne 5 dni v tyzdni, na to je predsa urceny trvaly pracovny pomer.

rusalinka
Dnes o 09:20
@anonym_autor

@anonym_autor môžeš jeden deň v týždni mať 8 hodín denne. A potom prídeš ešte jeden deň a to na dve hodiny. 10 hodín týždenne je dané v Zákonníku práce.

melanta
Dnes o 09:28
@anonym_autor

@anonym_autor je irelevantné, že ti to príde ako hlúposť. Zákon obmedzuje dohodu o pracovnej činnosti na 10 hodín týždenne. Bodka. Ak chceš robiť viac, uzatvorte so zamestnávateľom klasický pracovný pomer, ale na skrátený úväzok.

autor
Dnes o 10:59

Neviem, čítala som výnimku 8 hod. Denne. Sezóne práce limitovane na mesiace

melanta
Dnes o 11:14
@anonym_autor

Neviem, čítala som výnimku 8 hod. Denne. Sezóne práce limitovane na mesiace

@anonym_autor vtedy to musí byť dohoda o pracovnej činnosti na výkon sezónnej práce, tam je obmedzenie na 520 hodín ročne, pričom dohoda nesmie trvať viac ako 8 mesiacov (čo je logické, inak by to nespadalo pod sezónnosť). Takže podstatné je, či ideš uzatvoriť dohodu o pracovnej činnosti alebo dohodu pracovnej činnosti na výkon sezónnej práce. Pri sezónnosti musí ísť o činnosti, ktoré sú v zákone presne špecifikované ako sezónne práce.