Práca od ôsmej
Myslíte že je vhodné prisť do práce o 7.55 keď začínate o 8mej? Zvyšok pracovníkov je tam už skôr. Nemusím.ale pripravovat nič iba ak sebe kávu ,čaj.
Zvyšku pracovníkov možno chodia spoje tak,že sú tam aj skôr. Ja chodím do práce tak 10 minút skor ale kebyže sa nemusím chystať stačílo by aj 5.
V pohode si myslim, ved to je tvoj sukromny cas, preco by si mala z neho ukrajovat pre efekt. V zamestnaniach, kde som robila posledne roky, tak ludia chodili do prace aj 9.30, ak mali prist do 9. Ak je clovek sikovny, nepotrebuje presviedcat ukazkovou dochadzkou. Ja opacne, radsej pridem skor a skor skoncim. Ja uz po 16 aj tak nevladzem rozmyslat. Ak sa niekomu nepaci, nech sa ozve.
Ono skôr záleží či tam robíš dlhšie alebo si tam práve nastúpila a si v skúšobnej dobe....my máme pohyblivú prac.dobu. príchod musí byť do 8:00, mám kolegyňu čo chodí na 6:00 a aj kolegyňu čo chodí 7:58 a je to ok....lebo prácu si urobia obe a obe aj dodržia pracovný fond....tá čo chod na 6:tu odchádza po 14-tej a tá čo príde pred 8-mou odchádza po 16 tej....ak si ale v skúšobnej dobe a chodíš posledná takto na knap, tak to nie je ok
To záleží aj od prace. Ak si kancelárska krysa so stykom so zákazníkom, tak tam musíš o 8.00 byt už naštartovaní. Ak prvú pol hodinu nie je v práci do čoho pichnúť, určujes si sama cas, tak je to pomerne jedno, či prídeš načas.
Úplne v pohode. Ak si o 8:00 na svojom mieste a začínaš pracovať, nevidím dôvod na to, aby si tam bola nejako špeciálne dlho predtým.
Mala som v byvalej praci kolegu (pohyblivy pracovny cas do 9), ktory chodil vzdy okolo 11 do prace. Zavolal si ho aj riaditel, dohovarali mu, ci moze chodit skor, ze kazi pracovnu moralku....on na to, ze to nestiha 😆😆😆, ale ze sa pokusi zlepsit. Zacal chodit o 10.30. Nikdy mu nedali A, nesiahli na premie a odisiel po 5 rokoch sam. Ak robis svoju pracu inak dobre, tak ta nebudu vyhadzovat kvoli tomu, ze chodis "len" 5minut skor..
My sme mali dane od riaditeľky, že 15 min pred začiatkom prac doby tam musíme byť.Ja nemám rada také bazirovanie ako chcú u teba...
Je to uplne ok, mas tam byt na osmu, aj keby si prisla 8:00 je to ok. Mozno si niekto chce dat v robote v klude kavu a ranajky, lwbo mu doma deti skacu po hlave, ak to ty nepotrebujes, naco chodit skor?
Záleží od typu práce a aj taký detail, čo všetko musíš stihnúť do ôsmej.
Ak ide o kanceláriu, kde ostatní pred začatím pracovnej doby čítajú maily, rozvrhujú povinnosti a Ty prídeš päť minút pred ôsmou, aby si si zaliala kávu, tak v tej práci asi dlho nevydržíš. Taktiež, ak ide o prácu, kde máš zákazníkov, tých päť minút skôr je zase o tom, že nebudeš pripravená. Ak ide o manuálnu prácu, kde keď meškáš minútu,tak mešká celá výroba, tiež to nie je ok.
Päť minút pred začatím pracovnej doby a ako prvé zaliať kávu je možné v nejakej práci, kde si skôr do počtu ako do kvality odvedenej práce.
To záleží podľa povolania. Ja som robila v nemocnici a boli sme tam vždy všetky cirka 20 minút pred začatím služby lebo sme si podávali hlásenie o všetkých pacientoch. Ak sis prišla za minútu pred začatím služby si potom nebola v obraze o nových pacientoch, zhoršenom/zlepšenom stave pacientov čo tam už boli a musela sis to sama naštudovať. Ak máš prácu kde vyslovene nedávate hlásenia, nerozdeľuje úlohy , nechystáte sa dákym spôsobom popredu tak si choď ako sa ti chce.
@vroni Och aka si prisna. Ak by niekto takto striktne trval na mojej dochadzke, presne by ma to odradilo robit veci navyse alebo si vecer otvorit ntbk a nieco poriesit. Asi mate vysoku fluktuaciu, v takomto prostredi asi nie je vysoka motivacia pracovat s radostou. Ale chapem, sluzby. Ale tiez by tam mohlo byt viac ludskosti..
@dadis, ďakujem ti z celého srdca 🤣🤣🤣 V piatok ma môj zástupca "zjazdil", že mám byť prísnejšia a viac si na ľudí doslapnut... Toto proste sadlo 😁
A celkom vážne, proste v službách (a hlavne keď sú drahé) si nemôžeš dovoliť byť nepresná, máš houby z toho, že ťa zamestnanci milujú, keď nemáš (dosť) zakaznikov, lebo nedbas na čas...
Pokial si nepotrebujes nic chystat ani nic, tak preco nie, kludne tak mozes chodit. Ja do predoslej prace som chodila o pol hodinku skor, ale to pre svoj pokoj, urobila som si z toho ranny ritual, kava, ranajky a potom som si nachystala, co vsetko v ten den mam vybavit, kde ake papiere zaniest, bola som tak kludnejsia.
Samozrejme zalezi aj od pracovnej naplne a zamestnavatela. Ja som komentovala skor na margo toho, ze zamestnavatelia niekedy ocakavaju ze prides o polhodinu skor, ostanes o polhodinu dlhsie, ale zaplatia len 7,5 hodiny😀

Ja mám chodiť na 7:00 ale prídem aj 7:03 keď mám dobrý deň 😂 Ale hocikedy aj z domu riešim....takže si to tak kompenzujem.