icon

Práca počas MD - skúsenosti

lucjja
21. dec 2021

Ahojte kocky,

mam moznost pre svojho zamestnavatela pracovat pocas MD (krpec ma 2 mesiace). Ide o pracu full z domu, casovo kedykolvek pocas dna.

Mate niektore takuto skusenost? Sli / nesli by ste do toho znova, prip. preco?

Ja to samozrejme zvazujem najma kvoli peniazkom, rodicovska ma dost desi 😅.

Vdaka za zdielanie skusenosti. ❤️

marci77
21. dec 2021

a je mozne pracovat aj pocas materskej dovolenky?
sa mi zda, ze az ked skonci materska dovolenka....... aspon kolegyne to tak mali
....potom ked skoncili matersku a chceli mat normalny plat, tak sa niektore vratili naspat do prace, resp. teda dohodli aj ciastocne pracu z domu plus do 3rokov je tam aj ten rodicovsky prispevok, za ktory si platili sukromne jasle, skolku, ak potrebovali v klude pracovat

Lenze ked vam skonci materska dovolenka, co bude tak okolo 6-7mesiacov dietata, tak v tomto obdobi uz zacina lozit a treba byt nonstop v strehu, a ked zacne chodit ani nehovorim......takze bud nejaka opatrovatelka, jasle alebo pracovat iba, ked dieta spi

annm81
21. dec 2021

@lucjja Ja rovnako ako pri prvom dieťati, aj pri druhom pracujem na čiastočný úväzok. Kým je dieťa maličké a nelozí, je to jednoduchšie. Na čom záleží najviac, je či máš nejakú pomoc v okolí. Nedá sa reálne stíhať práca, ak máš dieťa doma a muž "ženské práce" odmieta. Potrebuješ teda buď opatrovateľku alebo jasle alebo 8 hodín, keď s dieťaťom bude jeho otec. Potrebuješ mať riešenie, čo ak dieťa ochorie, budú mu rásť zuby, alebo čokoľvek iné, pri čom bude vyžadovať veľa pozornosti a to aj v noci, alebo v čase, keď jasle budú zatvorené. A musíš ty aj manžel byť v pohode s tým, že občas si objednáte obed z reštiky a občas bude doma bordel ako po výbuchu. Ak tieto veci máš splnené a práca ťa baví, potom smelo do toho.

lucjja
autor
21. dec 2021

@marci77 zakladam si zivnost 🤗

lucjja
autor
21. dec 2021

@annm81 asi som malo specifikovala 🙈😅 nejde ani o pracu na 8h, nemusim robit ani kazdy den, ide skor k vysledky, ktore su realne podla mna za 3-4 hodky denne, co mi zatial pride ok, kym babatko spi ☺️ vdaka za dobre pointy 🙏

lenkapap
21. dec 2021

@lucjja ahojky, ja pracujem popri 6 mesacnom babatku....online musim byt dva dni 8-11 a zbytok robim ukolovo, t.j. ked mam cas..co je vacsinou po vikendoch alebo veceroch. Vacsinou je to v pohode a stihame kedze mi malu tie dve doobedia strazi muz... ale ked je spln alebo idu zubky, je to hooodne o drzku. Najhorsie je byt zavreta v pracovni a byt na calle, a pocut ako ma muz s malou starosti a ona mu place. Vtedy mam chut vybehnut a pomojkat si ju. Cize pracovat sa da, ale je to miestami narocne. Tiez zacina liezt a valat sudy, a uz aj ta praca po veceroch nie je to, co byvala, lebo clovek musi 100% pozornosti venovat babatku. Drzim palce nech si najdete system 🙂

lucjja
autor
21. dec 2021

@lenkapap vdakaa za feedback ❤️ rovnako drzim palce, nech to aj nadalej zvladate koordinovat 🤗

zuzula91
5. apr 2022

Ahojte. Nedáte tip akú prácu vykonávate a či sa to oplatí? Čaká má materská a rada by som si niečím privyrobila. Ďakujem