Práca upratovačky v škôlke. Ísť, či neísť?
Baby išli by ste robiť upratovačku do škôlky, keď tam je jedna osoba ktorú nemusíte. Dlhšie si hľadám prácu no popri deťoch sa mi nedarí. Mám vysokú školu a mužovi sa to nepáči.
@anonym_autor Hladaj dalej. Je tazke hladat si pracu popri praci a chodit na pohovory. Zvacsa clovek stvrdne tam, kde sa zamestna. Uspokoji sa. S VS by som hladala dalej.
Práca v MŠ aj ako upratovačka je ťažšia. Ale výhody teda v našej MŠ je taká že sa cez prázdniny pracuje len 3 týždne a potom voľno. Ostatné prázdniny sa nerobí vôbec, voľné víkendy aj štátne sviatky.
A že máš VS? Nevadí.
A životopis? Vieš koľko ľudí si napíše niečo čo vôbec nerobil? Alebo prikrášli?
Pozri, ak mas VŠ a nevies si najst pracu, problem bude bud 1. mas nepouzitelnu VŠ typu socialna praca, filozofia a podobne, 2. byvate v zapadakove, kde nic nie je, a dochadzat nechces, 3. mas este pred nastupom poziadavky na pracovny cas a podobne, co sa pri detoch da chápať, ale tebe to pri hľadaní prace nepomoze. Ako uz bolo povedane, za ziadnu pracu sa netreba hanbit a ak mas na vyber sediet doma bez prijmu alebo robit upratovačku, nie je o com rozmyslat.
@anonym_b13ffe socialna praca je nepouzitelna VS? Jedna baba povedala, ci to mas z vlastnej hlavy? Na odbor kurately, na posudkove oddelenie a na mnohe ine je podmienkou mat vystudovanu socialnu pracu a v kazdom meste su to velmi ziadane pracovne miesta. To zhadzovanie studia socialnej prace je uz nanajvys trapne.
Ak by som trela biedu a nemala co do ust, tak ano. Inak by som nesla. Je to o tom, ako si clovek vazi sam seba a tie roky, ktore venoval studiu. Umyvat toalety nikdy nebolo mojim snom a upratovacka v nasej skolke bezne perie aj ocikane a okadene spodne pradlo. Na to musi mat clovek zaludok. Neviem, ako dlho si bez prace, ale aj ludia na manazerskych postoch maju obcas pauzu a kym si najdu lepsie miesto, su nezamestnani a neumyvaju grcky po cudzich detoch. Za mna urcite nie.
Jasne že by som prácu brala. Žiadna práca nie je hanba. Nastúpila by som a hľadala ďalej. Keď ti to nebude vyhovovať vždy môžeš odísť, budeš mať skúšobnú dobu.
@anonym_9e84d6 To tu je taka klasika na MK. Kazdemu, kto hlada pracu, sa odporuci uctovnicrvo alebo pedagogicky asistent. Uz to ani vtipne nie je🙃
@anonym_901384 fakt si tu kazda druha mysli, ze pedagogickeho asistenta moze robit kazdy. Vsak parada, pracovna doba idealna, prazdnin do aleluja a este aj ziadna zodpovednost. Az na tu ziadnu zodpovednost by tie predstavy boli v poriadku
@anonym_901384 fakt si tu kazda druha mysli, ze pedagogickeho asistenta moze robit kazdy. Vsak parada, pracovna doba idealna, prazdnin do aleluja a este aj ziadna zodpovednost. Az na tu ziadnu zodpovednost by tie predstavy boli v poriadku
@anonym_9e84d6 Ich decko musi ucit niekto s aspon 3 VŠ, kurzami a neviem cim vsetkym. Cuzie deti mozu mat barskoho z ulice, vsak co😃
@anonym_autor myslim, ze nasledne budes mat problem pri hladani dalsej prace, kedze v zivotopise bude upratovacka. Kedze manzel nesuhlasi a este tam je aj problematicka osoba, tak by som nesla.
@anonym_autor nie, nesla, ak budes s tym zlym clovekom denne v kontakte, tie peniaze za to vobec nestoja, viac zaplatis na liekoch a vyslednom zdravi...!
@kp7333 ty si jedna z tych co si myslia, ze robit asistenta pedagoga moze hocikto a este to zvladne s prstom v zadku? Vies aka je to narocna praca? Vies aku ma asistent zodpovednost? Vedela by si dietatu s NKS dovysvetlit ucivo z fyziky 6. rocnika tak aby pochopilo zadania a vedelo by ich vypracovat same? Vedela by si ako udrzat pozornost u dietata s ADHD tak aby sa sustredilo na pracu a nevyrusovalo ostatnych? Lebo aj toto su ulohy pedagogickych asistentov.
@anonym_9e84d6 nikde nepisem, ze je to lahka praca, ale nerobme z toho raketovu vedu. V BA na ZS to bezne robia zeny s roznymi ukoncenymi VS a pedagogicke minimum si dorabaju popri praci. Jedna asistentka na nasej skoke dokonca presla po ukonceni pedagogickeho minima na poziciu ucitelky na 2.stupni.
@anonym_9e84d6 kde vidis, ze kazdy? autorka ma ukoncene vysokoskolske vzdelanie, pedagogicke minimum si moze dorobit popri praci.
@anonym_9e84d6 kde vidis, ze kazdy? autorka ma ukoncene vysokoskolske vzdelanie, pedagogicke minimum si moze dorobit popri praci.
@kp7333 kazdy DRUHY😉
A ano, mali sme taku rychlokvasenu asistentku s VS ale bez pedagogickeho vzdelania. Bola nam na dve veci. Teda dietatu bola na dve veci. To co mala robit ona v skole a za co brala plat sme dohanali doma. Pani nemala ani zakladne zrucnosti pre pracu s detmi so zvlastnymi potrebami, ani nejak nemala snahu ich ziskat a asi mala aj medzery vo vedomostiach. Ale kvalifikacne podmienky splnala, to ano. Na MK sa uz pisalo aj o asistentke, ktora radsej nadiktovala dietatu spravne riesenie ako by mu to mala vysvetlovat a potiahnut ho k tomu aby to same spravilo. Su aj skutocne dobri aj napomocni asistenti, to nepopieram, niekedy ma dieta stastie na takych.
@kp7333 kazdy DRUHY😉
A ano, mali sme taku rychlokvasenu asistentku s VS ale bez pedagogickeho vzdelania. Bola nam na dve veci. Teda dietatu bola na dve veci. To co mala robit ona v skole a za co brala plat sme dohanali doma. Pani nemala ani zakladne zrucnosti pre pracu s detmi so zvlastnymi potrebami, ani nejak nemala snahu ich ziskat a asi mala aj medzery vo vedomostiach. Ale kvalifikacne podmienky splnala, to ano. Na MK sa uz pisalo aj o asistentke, ktora radsej nadiktovala dietatu spravne riesenie ako by mu to mala vysvetlovat a potiahnut ho k tomu aby to same spravilo. Su aj skutocne dobri aj napomocni asistenti, to nepopieram, niekedy ma dieta stastie na takych.
@anonym_9e84d6 Je to o pristupe.Tak ako v kazdom povolani sa najdu lepsi a horsi.
@anonym_b13ffe socialna praca je nepouzitelna VS? Jedna baba povedala, ci to mas z vlastnej hlavy? Na odbor kurately, na posudkove oddelenie a na mnohe ine je podmienkou mat vystudovanu socialnu pracu a v kazdom meste su to velmi ziadane pracovne miesta. To zhadzovanie studia socialnej prace je uz nanajvys trapne.
@anonym_ae057a predstav si, ze som za svoj zivot stretla dost vela studentov socialnej prace. Viem, co zahrnalo ich studium, viem, za ake "vykony" boli hodnoteni. Samozrejme, cest vynimkam, ale z mojej skusenosti isli sociálnu pracu studovat ludia, co chceli mat titul a pritom sa velmi nenarobit. Nehovorim, ze je to autorkin pripad ani ze v konkretnych pripadoch nie je socialna praca dolezita, ale konkretne ja mam takuto skusenost, ze sa dievcata rucali, ked mali napisat dohromady DVE seminarne prace za cely semester a boli schopne o tom rozpravat, ako keby sa od nich vyzadovala studia o zlepseni efektivnosti fungovania jadrovej elektrarne.
@kp7333 ty si jedna z tych co si myslia, ze robit asistenta pedagoga moze hocikto a este to zvladne s prstom v zadku? Vies aka je to narocna praca? Vies aku ma asistent zodpovednost? Vedela by si dietatu s NKS dovysvetlit ucivo z fyziky 6. rocnika tak aby pochopilo zadania a vedelo by ich vypracovat same? Vedela by si ako udrzat pozornost u dietata s ADHD tak aby sa sustredilo na pracu a nevyrusovalo ostatnych? Lebo aj toto su ulohy pedagogickych asistentov.
@anonym_9e84d6 to nevedia ani učitelia ani specialni pedagógovia. Pri takýchto diagnozach môžme iba redukovat symptómy . To noe ke úlohou asistentky
Ak by som trela biedu a nemala co do ust, tak ano. Inak by som nesla. Je to o tom, ako si clovek vazi sam seba a tie roky, ktore venoval studiu. Umyvat toalety nikdy nebolo mojim snom a upratovacka v nasej skolke bezne perie aj ocikane a okadene spodne pradlo. Na to musi mat clovek zaludok. Neviem, ako dlho si bez prace, ale aj ludia na manazerskych postoch maju obcas pauzu a kym si najdu lepsie miesto, su nezamestnani a neumyvaju grcky po cudzich detoch. Za mna urcite nie.
@anonym_ae057a grcky umývajú aj učiteľky v ms a zdravotná sestra tiez musi keby takto rozmýšľali like ludia tak ked pojdes do nemocnice ti nema kto pomoct sa umyť a prezliecť po operacii alebo po narkoze ak ny ti bolo zle kto to utrie?
@anonym_ae057a tak hádam nikty ty ani tvoji blízki nebudú odkázaní na nikoho, pre koho bude umývanie grciek a výlučkov pod úroveň. Fakt debilný komentár - presne kvôli takýmto primitívnym pozérom tu máme kopu influencerov a nemá kto chleba piecť ani chorých a starých ošetrovať, lebo každý si tu bohovo váži vlastnú existenciu. Úbohé.
Ja neviem či všade, ale u nás upratovačky prezliekali deti ak sa pokakali, pogrcklali, často aj riťky utierali😁
Pani učiteľky nemali čas, vždy povedali že pani upratovačke treba doniesť čokoládu, kávu😅
Ak si s týmto OK tak nevidím tiež túto prácu ako nejakú podradnú.
,,Naše,, upratovačky boli úžasné a deti ich zbožnovali..
Ja neviem či všade, ale u nás upratovačky prezliekali deti ak sa pokakali, pogrcklali, často aj riťky utierali😁
Pani učiteľky nemali čas, vždy povedali že pani upratovačke treba doniesť čokoládu, kávu😅
Ak si s týmto OK tak nevidím tiež túto prácu ako nejakú podradnú.
,,Naše,, upratovačky boli úžasné a deti ich zbožnovali..
@anonym_5b0845 Tak dnes urcite upratovacky deti neprezliekaju a neprebaluju...tieto historky z 80tych rokov su uplne irelevantne
@anonym_ae057a tak hádam nikty ty ani tvoji blízki nebudú odkázaní na nikoho, pre koho bude umývanie grciek a výlučkov pod úroveň. Fakt debilný komentár - presne kvôli takýmto primitívnym pozérom tu máme kopu influencerov a nemá kto chleba piecť ani chorých a starých ošetrovať, lebo každý si tu bohovo váži vlastnú existenciu. Úbohé.
@anonym_52656a odporucam ti vratit sa na prvy stupen zakladnej skoly, doucia ta citanie s porozumenim. Na umyvanie zadkov a grciek nie su potrebne ziadne vynimocne schopnosti, ani zrucnosti, ani roky studia a prebdene noci nad ucenim sa na skusky. Zadky a grcky moze umyvat aj ten, kto ukoncil zakladnu skolu v 6 rocniku, lebo opakovane prepadol. V tom je ten podstatny rozdiel, ktory si ty, vo svojom rozhorceni akosi nepostrehla.
@anonym_5b0845 Tak dnes urcite upratovacky deti neprezliekaju a neprebaluju...tieto historky z 80tych rokov su uplne irelevantne
@anonym_901384 ake historky 80.rokov preboha? Kto v statnych skolkach perie okadene gate? Hadam len nie ucitelky. Kto v statnych skolkach oblieka 25 deti v zime do overalov?
@anonym_901384 ake historky 80.rokov preboha? Kto v statnych skolkach perie okadene gate? Hadam len nie ucitelky. Kto v statnych skolkach oblieka 25 deti v zime do overalov?
@anonym_ae057a To vazne? Ja neviem, mne to prislo uplne od veci. Ja zijem v AT a som si uplne ista, ze upratovacky deti neprebaluju a neprezliekaju. Tak som myslela, ze aj i nas je to tak. Vsak to je smiesne, to do jej uloh absolutne nema patrit.
@anonym_ae057a To vazne? Ja neviem, mne to prislo uplne od veci. Ja zijem v AT a som si uplne ista, ze upratovacky deti neprebaluju a neprezliekaju. Tak som myslela, ze aj i nas je to tak. Vsak to je smiesne, to do jej uloh absolutne nema patrit.
@anonym_901384 ani v slovenskych skolkach upratovacky deti neprebaluju, ale do skolok nastupuju deti od 2 rokov a tie prve mesiace maju casto nehody. Nasa skolka ma uvedene cierne na bielom v skolskom poriadku, potvrdenom RUVZ, ze okadene oblecenie nesmie byt z hygienickych dovodov neoprate do prichodu rodica. A kto to perie? Upratovacka predsa. S obliekanim musi upratovacka pomahat, male deti sa nevedia sami poobliekat do bund, overalov, dat si rukavice a ak by to mala robit ucitelka, 25 deti obliekat, tak kym ich oblecie, mozu sa uz aj vyzliekat. Nevidim na tom absolutne nic smiesne.
@anonym_901384 ani v slovenskych skolkach upratovacky deti neprebaluju, ale do skolok nastupuju deti od 2 rokov a tie prve mesiace maju casto nehody. Nasa skolka ma uvedene cierne na bielom v skolskom poriadku, potvrdenom RUVZ, ze okadene oblecenie nesmie byt z hygienickych dovodov neoprate do prichodu rodica. A kto to perie? Upratovacka predsa. S obliekanim musi upratovacka pomahat, male deti sa nevedia sami poobliekat do bund, overalov, dat si rukavice a ak by to mala robit ucitelka, 25 deti obliekat, tak kym ich oblecie, mozu sa uz aj vyzliekat. Nevidim na tom absolutne nic smiesne.
@anonym_ae057a Lebo uoratovat a obliekat deti je trosku rozdiel???
@anonym_901384 je to historka spred 5 rokov😂
@anonym_901384 je to historka spred 5 rokov😂
@anonym_5b0845 Ok, ok. Som neznala pomerov🙂 fakt mi to prislo ako z doby, ked som do skolky chodila ja😃

Neviem, aku mas VS, ale myslim ze s hocijakou VS sa da najst aj lepsia praca ako upratovacka. Ked uz nic ine, tak vychovavatelka v druzine alebo asistent pedagoga.
@kp7333 tak na toto nestaci hociaka VS. Musis mat pedag.minimum alebo bc.spec.pedagogika.