Práca v banke - klientsky poradca
P
Tak ti prajem vela šťastia,som byvaly zamestnanec a samizda,každým rokom to ide dole a dole,ale hlavne že Polnisova je v reklame každú polhodinu,na tu sa peniaze vzdy nájdu. Kedze je to môj byvaly zamestnávateľ,nemôžem tu písať verejne vnútorné veci,ale neodporúčam ti. Osobne by som to tam prirovnala k sekte. Ale držím ti palce,ak sa rozhodneš skusit to,možno budeš mat inú skúsenosť.
@spisa zhrniem to takto..predstav si,že mas na tisíc spôsobov niekoho osloviť napríklad na pôžičku. Potom si predstav ranné porady na dvestokrat rovnaku tému,kde aj tak nic nevyriešite a nakoniec aj tak budeš debilom,ked nesplnis svoj plán. Všetko je to podmienene tým,koľko posunov urobíš,inak ostaneš na základnom plate. Do toho si zober,že ako klientsky pracovník budeš zrejme robiť aj na hlavnej pokladni,budeš dennodenne riešiť vklady tržieb,počítať tisícky minci a pozor,všetko bude tvoja osobná zodpovednosť za kazdy jeden cent,hoci aj ratacka a overovacka v jednom nemusí byt stopercentná,ale to je holt tvoj probem. Plus do toho cudzie meny,ktoré budeš musieť overovat a ked si nevšimneš,môžeš sa ľahko stretnúť s falošnou bankovkou a hádaj koho to bude probem,ked takú preberieš? Budu ti chodiť stáli klienti,tzv.trzbari,ktorí maju oslovovanie klientov napocuvane už asi stokrát mnohými ,teraz už ex pracovníkmi,a teda im to tvoje oslovovanie bude úplne suma fuk. A ked niekoho konečne oslovis tak,že bude mst aspoň minimálny záujem vypočuť si niečo,tak to bude na poradcovi,tvojom ďalšom kolegovi,ci mu niečo predá alebo nie,resp.ci ho dokaze zaujať tak,že produkt uzavrie. Pretože nejde o to,koľko ľudí oslovis,ale o to,koľko ľudí si nejaký produkt uzavrie. A aby toho malo nebolo,ked sa ti nebude dariť,budeš mat casto za sebou nadriadeného,ktorý bude za tebou sedieť a počúvať každé jedno tvoje slovo,ktoré klientovi povieš a bude to riešiť s tebou,co teda dvakrát prijemne nie je. ALE,kľudne môžeš zažiť super ultra krásnu pracu,kde všetko ide najlepšie,ako ma a budeš spokojná ako nikde inde. Ja sa však v bankovom sektore pohybujem už nejaký ten rok,nielen v tejto banke,ale aj inde,mam kamošky v roznych bankách,dokonca su už niektoré aj riaditeľkami, a v 95 percentách je to všade rovnaké. Práca v banke,kde pracuješ ako klientsky,poradca,ci osobny bankár je strasne v očiach nezainteresovaných ľahká,ale opak je pravdou. Je to vysoko psychicky narocna práca,pri ktorej mas navyše finančnú zodpovednosť a tu sa nebavíme casto o par eurách,ale o vyšších sumičkách. A ak mas rozdiel hoci aj o par centov,je to hodne hodne velky problem. Ja som zažila už aj take,ked kolegyňa musela robiť pred klientom doslova šaša zo seba kvôli trom centom!!!!! Možno ti to príde smiešne,ale je to tak. V každom prípade sa tam naucis nove veci ,co nie je na škodu. Hoci,ja osobne som nadobudla pocit,že aj taka predavačka v Tescu to ma lepšie,minimálne v tom strese. Pardon za horibilný príspevok,ale musela som. Kto zazil,vie,o com pisem.
Ja z vlastnej skusenosti by som uz nesla,momentalne pracujem na tejto pozicii pre inu banku a je to hrôza,myslim, ze v kazdej banke je to uz teraz na rovnakej vlne. Kazdy si mysli,ze ake je to super pracovat v banke, moj omyl ale zas skusenost ... Naozaj ako pise @mirunkad su to stresy,tlak od nadriadenych kazdy den a ked nesplnis plan mas zakladny plat,ktory za to nestoji ,aspon mne nie... ale ked nevyskusas na vlastnej kozi ,nebudes to vediet posudit ... kazdopadne drzim palce,nech sa rozhodnes akokolvek
Ja som tiež robila ako klientský poradca, ja si osobne myslím že som dosť silná osobnosť ale toto bolo aj na mňa veľa. :D Ranné porady kde ženy plakali, zodpovednosť, a to ako ťa učia ,,predať" a sledujú si ťa.
Skús uvidíš sama, mňa tiež odhovárali ale skúsila som to aspoň. Vydržala som až 2 mesiace 🙂
prácu v banke máš zameranú hlavne na predaj... máš plán ktorý musíš splniť a myslím si že je to dosť ťažké, ľudia si medzi bankami vyberajú... informujú sa čo je najlepšie. Nie je to ako kedysi že keď mal niekto účet v jednej banke tak od nej bral všetko... kamarátka robí vo vúb a často píše na fb že kto chce založiť účet nech napíše atď lebo potrebuje naháňať klientov...
Ja som tiež pracovala v banke na tejto pozícii a je to naozaj des. zabila som tam najkrajšie roky svojho života.Zo začiatku ma práca s klientami bavila ale po čase sa to zmenilo na nátlakový predaj bankových produktov za každú cenu. Na to musí byt človek bez chrbtovej kosti a etiky a musí mať samozrejme vela známych ktorým tieto produkty predá aby splnil plán.Nehovoriac o predlžených poradách a kradnutí klientov a obchodov kolegami.

Prosím vás nemá niekto skúsenosti s pracou v banke ako klientsky poradca