icon

Práca v nemocnici

22. jún 2022

Dobrý podvecer, chcela by som sa len spytat ci pracujete niekto v nemocnici bez odborneho vzdelania, mate niekto nejaku skusenost? Velmi by som chcela pracovat v zdravotnictve ale mam vystudovany uplne iny odbor 😑 dakujem

babovka2321
•
22. jún 2022

Ako by si si predstavovala svoju pracu v zdravotnictve? Ja skutocne neviem, mozno take pozicie su, ale neviem si predstavit cloveka bez potrebneho vzdelania robit nic ine, ako utierat dlazku alebo pracovat v kuchyni 🤷nemas moznost dostudovat, ked ta to tak laka?

slovenka753
•
22. jún 2022

A čo by si chcela robiť? Upratovačku? Lebo inak tam nemáš veľmi čo bez vzdelania.

autor
•
22. jún 2022

A co takto sanitarku? Napriklad...alebo nejaku opatrovatelku ja neviem 😉 upratovat upratujem dost doma😁

matqa411211
•
22. jún 2022

Aj na sanitarku potrebujes skolu

viestta
•
22. jún 2022

Sanitárka je v podstate upratovačka a aj tým treba kurz.

login1234
•
22. jún 2022

Mozno nejakú sekretárku na klinikách, no tie sú predovšetkým v univerzitných nemocniciach

ssaska123
•
22. jún 2022

ja mam vyštudovaný odbor praktická sestra a co si pamatam bol aj odbor sanitár takze v nemocnici potrebujes mat vzdelanie 😅

prihlasenemeno
•
22. jún 2022

Nie všade požadujú vzdelanie v odbore sanitar. Ide o pozíciu, ktorá je stále hľadaná. Pokiaľ máš úprimne záujem o takú ťažkú prácu, nie je vôbec žiadny problém. Nech sa páči, jeden z takých inzerátov. https://www.profesia.sk/praca/specializovana-ne...

slovenka753
•
22. jún 2022

No sanitar pokiaľ viem treba tiež nejaké vzdelanie. plat je mizerný a práca ťažká a de fakto robíš naozaj len pomocné práci, prezliekas postele, nosíš odbery, prebalujes a tak.

babovka2321
•
22. jún 2022

@prihlasenemeno preboha, 850 v hrubom v Bratislave? To je aka otrokaren.

buberova
•
22. jún 2022

Dokumentárna sestra.

martinkatinka
•
22. jún 2022

A coas teda vystudovane? Ved v nemocnici mozes robit aj spravcu siete, pokladnicku, sekretarku, sofera sanitky 🤷

marcellka32
•
22. jún 2022

@viestta len ťa opravim, sanitárka nie je upratovačka, sanitari riešia problémy okolo pacienta (hygiena, kŕmenie, dezinfekcia lôžok, a iné), upratovačka upratuje izbu (umývadlo, wc, podlahy)....viem to preto, lebo mamka robila sanitarku ;)

marcellka32
•
22. jún 2022

Sanitárka do nemocnice musí mať ukončené aspoň 2 ročne štúdium odbor sanitar ukončené maturitou

ivaa_
•
22. jún 2022

Pred VŠ som robila ako pomocný pracovnik v zdravotnictve je tá pozícia ❤️🙈

viestta
•
23. jún 2022

@marcellka32 ako kde

marcellka32
•
23. jún 2022

@viestta v nemocnici

viestta
•
23. jún 2022

@marcellka32 ako v ktorej nemocnici

puertorico
•
23. jún 2022

ja pracujem v súkromnom zdravot. zariadení ako recepčná na kardio, škol.u mám dopravnú 😅 a keď u nás hľadali sanitárov/sanitárky, tak mi personalistky povedali že prax netreba. Poznám pani čo robila celý život predavačku v Jednote a teraz robí sanitárku v štátnej nemocnici, neviem na akom oddelení ale jej práca je že raz za hodinu obehne nejaké oddelenia, pozbiera krvičku a odnesie do labákov. spokojná je. 🙂

marcellka32
•
23. jún 2022

@viestta tak v Ba, možno niekde inde to je inak, keďže už sa spájajú aj 2 pozície do jednej

cacianka
•
1. júl 2022

Sanitára príjmu aj bez vzdelania, ak si urobí dodatočne, niekde sú však vyššie nároky, niekde zo zufalstva nižšie....
Aj dokumentacna musí mať zdravotnú, je to aj odbor. Takisto - nároky sú rozne

larazivago
•
16. feb 2023

@viestta sanitarka určite nie je upratovačka. Sanitarka určite môže zastúpiť upratovačku, ale rozhodne nie naopak.