Pracovné miesto pre Mexičana
Dobry den prosim vas chcela by som sa vas opytat neviete nahodou kde silu spanielske alebo mexicke firmy .moj manzel je mexican a na slovensku je rok ma trvaly pobyt v bratislave .V mexicu robil na Plazy de toros ako koordinador predaja vstupeniek a robili sme hudobne podujatia spolu .Manzel rozprava po spanielsky latinska spanielcina a slovensky ako zaciatocnik .je velmi sikovne a nevie robit pracu na polovicu bud je zacne a dokonci .Vdlmi vam dakujem za pomoc a za vase nazory 🙂
@luckamjar moj muz je velmi zdatny tak ask by som mala poslat kurikulum a co myslite v spanielcine alebo v slovencine dakujem vemi pekne mozno by som skusila aj po materskej
Zabudla som ale že musí byt aj angličtina! Vie? Lebo bez nej sa tiež nepohnete. Životopis sa potom posiela podľa konkrétnej ponuky, najčastejšie práve v angličtine. Treba pozriet klasika našu profesiu alebo potom ísť na stránky týchto firiem a pozriet ake pracovne ponuky majú vypísané a či by sa manžel na niečo z toho hodil.
@luckamjar dakujem velmi pekne za pomoc s tou aglicinou je to problem skole bol viac pred 20 romi
@janamexico práve ta angličtina je dosť kľúčová 🙁 ak by aj pracoval pre spanielsky hovoriace krajiny, stále je potrebné komunikovať s kolegami, manažérmi a to sú ľudia z naozaj rôznych krajín čiže angličtina je spoločným dorozumievacím jazykom... asi som teda veľmi nepomohla, každopádne však držím palce! 🙂
Dakujeme za vadu pomoc a vzacny cas urcite nieco poriesimy a samoxree ze ste pomohli..🙂
určite by som doučovala španielčinu, aspoň na začiatok a BA je na to ideálne miesto 🙂
@palomablanca ano viem pozeralinsme aj na to ale manzel nevie po anglicky jedine vsetko v spanielcine ja mam problem.ho naucit slovensky nemam.trpezlivost:stuck_out_tongue_closed_eyes: manzel.je skor kancelarsly typ organizacny 😀
@janamexico ale veď to nie je problém, že nevie po anglicky! je veľa študentov ale aj bežných ľudí, kt sa z nejakého dôvodu chcú naučiť po španielsky. Nech skúsi ponúknuť hodiny komunikácie - tá by prebiehala výlučne po španielsky - samozrejme, k tomu už treba, aby ten žiak ovládal jazyk na lepšej úrovni. Na druhej strane by ich to o to viac motivovalo - že sa dorozumejú jedine v šp, bola by to pre nich väčšia výzva. Za pokus nič nedá. No a ako už písala luckamjar - časom, keď sa naučí lepšie napr. aj po anglicky (ponúkne hodinu komunikácie v šp. za hod. komunikácie v anj.? - aj tak sa dá...)tak môže skúsiť kancelársku prácu napr. v IBM...hlavne sa nejakým smerom vydať, neskôr sa to vykrištalizuje, čo by mohol robiť, čomu by sa mohol dlhodobejšie venovať...
Som velmi rada ze su aj ludia ktory tuto situaciu chapu moj muz momentalne ma brigadu ale nieje to praca co by chcel buducnosti robit no nie aspon na tej pozicii co je dakujem za vas cas uprimne odpovede urcite nieco poriesime 😉
Muchas gracias yo tambien espero esta aqui un anito y no perdamos el.fe que todo va salir como debe mi esposo es persona luchadora no se vence tan rapido dios te bendiga cuidate adios ☹
@janamexico igualmente a vosotros guapa....he tenido la suerte de conocer unos mexicanos y todos fueron grandes luchadores...😉
@palomablanca yo vivido hay 10 anos se de que hablas me dio mucho gusto platicar ☹🙂
@janamexico quieres decir que viviste 10 aňos en México o hace 10 aňos atrás?
😉 Y con tu marido? Nunca hablas en espaňol?
Yo conosi mi esposo em mexico y hay me quede 10 anos vivoendo justos ahora nos venimos a venir a eslovaqui con nuestro hijo de 7 anos y decidimos quedarnos aqui hablado con mi esposo espanol es mi otra legua materna se puede decir lo que no hablado em eslovaco pues dice que no tiene necesitad pero aho ve lo que es si es necesidad las frazes como te amo te quiero beso aqua quiero dame porfavpr graias puenas noches dias tardes hola si sabe en eslovaco pero mas haya se le dificulta 🙂
Yo regrese a eslovaqui hase dos anos mi esposo vino aqui hase un y ahora todos estamos aqui 🙂
@janamexico Hola 🙂 No hay algunas restaurantes mexiconos / bares de salsa en bratislava donde pueda organizar eventos con musica y tal como antes? Ya que tiene experiencia. En tu lugar buscaria algo en google y llamaria a todos con algunas ideas. Mientras tanto puede dar clases privadas de espanol/conversationes... Si viveis en devinska, una posibilidad seria buscar algo en viena, seguro seria mas facil para el sin ingles + mas dinero
@janamexico no te enfades por favor por la pregunta pero...es un poco difícil leer lo que me estas escribiendo... 🙂 nunca habías estudiado espaňol en una escuela, verdad?
@bluka2 me sorprende que tanta gente habla esponal no pues super sorprendii pensamos en eso no es tan facil cuesta bastante dinero lo que si seguramente mi esposl seria muy feliz es su sueno pues capital no hay no hay quente de conocidas
@palomablanca si tengo faltas ortograficas no nunca aparte no se que espanol tu estudiaste yo hablo espanol latina
Es porque escribo del telefono y no tiene signos ni nada por estilo 😆 pido disculpas y no no me ofendo no tengo porque 😉
@janamexico estoy hablando de la ortografía 🙂 está bien, no te preocupes. Creo que bluka2 tb tiene muy buenas ideas, quizás aún mejores que yo...
Las dos no te procupes todo esta en orden gracias por su ayuda 😉 buen dias les deseo 🙂
@palomablanca Sin ingles no quedan muchas posibilidades. Me gusta tu idea de tandem (se entiende?). En bratislava hay gente internacional que podria estar interesada en tandem espanol-ingles. Espanol-eslovaco aun mas facil, si quiere aprender eslovaco. Tambien es una buena manera de buscar contactos
@bluka2 sí, lo entiendo 🙂 por eso digo que sería una idea muy buena. A mí también me gustaría practicar el espaňol con gente como él diariamente. Yo tb creo que sin inglés es un poco más difícil, pero por algún lugar hay que empezar! 🙂

Všetky väčšie zahraničné firmy berú španielsky hovoriacich...IBM, AT&T, Amazon atd...len to chce trochu počítačovo a technicky zdatného človeka, zvysok sa naučí.