Pracovné stretnutia - tipy na vylepšenie komunikácie
Baby, zistujem tipy na nasledujuce pracovne temy, kt. chceme zaviest vo firme, ale aby to pozitivne motivovalo zamestnancov a nevytvorili sme si nepriatelov..chceme dosiahnut aby zamestnanci odpovedali na maily, kt. sa ich tykaju, odpovedali na pozvanky na porady, chodili pripraveni na stretnutia s kolegami a meskanie na porady. Ak mate nejake typy, tak ste to riesili , riesite u vas vo firme, prosim dajte typy. napriklad meska, tak bude varit kavu kolegom, ale aby to bolo produktivne a motivujuce a nie opak / vysmech. Dakujem za rady
@palesandra za meskanie tyzden robit kavu pre cely office sme praktizovali, s humorom, bolo to v pohode 🙂 a sef ked chce dostat vsetkych na poradu funguje len jedno - objedna obed (sendvice alebo pizzu) a kazdy musi potvrdit ucast inak mu nebude objednane jedlo 😉
@palesandra Mám názor v podstate podobný ako eeffka. Zamestnanec si MUSÍ plniť svoje povinnosti na základe pokynov nadriadeného, jeho usmernení a na základe interných predpisov. Len k veciam nad rámec svojej činnosti a/alebo k podaniu ešte lepších výkonov môže byť "motivovaný" vedením 🙂.
Ak by mi dal nadriadený možnosť prísť do práce neskôr bez postihu, tak nacupitám do kancelárie či na poradu s úsmevom a už rovno s táckou káv pre celé osadenstvo. A ešte sa s kolegami dohodneme na striedaní, aby si každý, spravodlivo, mohol pár krát do mesiaca pospať o 15 minút dlhšie 🙂.
Prílišná ústretovosť a lojalita, také tie trendy ale umelé kamarátsko - rodinkárske vzťahy nerobia na pracovisku dobrotu...
Tiez nechapem. Snad raz pracujem, tak je mojou povinnostou odpovedat na pracovne maily a chodit na stretnutia. Taketo pravidla ako varit kavu pre celu kancelariu nech si riesia niekde na internate. Ja som asi tiez prilis stara. Na hodnotiacom pohovore by som sladko oznamila, ze kedze neodpovedal na e-maily a nechodil na stretnutia, plat sa nezvysi.
Plat by som zvysila iba tym, ktori si svoje povinnosti plnia a bum, tam mas pracovnu motivaciu.
@palesandra ak si neplnia povinnosti plynúce zo zmluvy - dať porušenie pracovnej disciplíny. Veľmi rýchlo si to nabudúce rozmyslia. A ak chceš od nich niečo nadrámec zmluvy - viac peňazí, možnosť ísť skôr domov, nejaké poukážky....tých možností je veľa.
@palesandra ma to trochu pobavilo...treba mat zamestnancov zodpovednych,dochvilnych a na kt.sa da spolahnut...my nemusime mat na firme ani jedneho zo sefov a kmitame ako hodinky...kazdy mame svoju napln prace a niektori z nas mame funkcie,ze nas nema kto zastupit...nehovorim,zr sa neporozpravame ci nezasmejeme,jasne,ze ano,netreba mat napatu atmosferu,vtedy sa aj zle robi...
Pravdupovediac vsak ja na niektore maily a ani niektori kolegovci neodpovedaju....ked mi to napise sefov syn co je o 2 kancelarie dalej....aj tak viem,ze nakoniec pride a povie mi to...ohladom porady...nuz nakolko sme firma,kde vacsina z nas bud jr v terene alebo riesi vonku veci tak porady byvaju velmi sporadicke...istu dobu sme mali urceny jeden den v tyzdni rano,ale tiez to polavilo...a ak niektori zo sefov nieco potrebuje bud pride za nami do kancelarie a riesi alebo ak ide o nieco vaznejsie zavolaju si ho k sebe....
Inak ak by odo mna niekto chcel akoze vtipnou formou ak by som meskala do prace nieco urobit,ako bolo vyssie spominane,robit tyzden kavu kolegom tak odo mna by sa nedockali 😉
Ak chcete naozaj motivovat zamestnanvov,najlepsie je to vzdy peniazmi...lebo ako sme pov3dali pred par rokmi ked nam dali tablety...z tych sa nenajeme....bolo to od nich pekne,ale za tu sumu co dali za tablet by si kazdy kupil nieco uzitocnejsie...
Ja napr.nemozem nejak zle slovo povedat na firmu kde pracujem...kazdy rok rozne akcie,ako vianocne vecierky,oslava menin sefovcov,dar zamestnancom k meninam ci narodeninam,Londyn,prenajatie tenisovych kurtov,m9znost zobrat si sluz.auto ak mame my pokazene,moznost opravy auta ci prezutia a pod....a takisto ziadny problem pri navsteve lekara ci zobrat si dovolenku alebo v momente odist ak sa nieco stane...sme ludia a musime sa k sebe tak spravat
@palesandra necitala som ostatne comenty, ale to v akej firme toleruju - necitanie pracovnych e-mailov, meskanie na porady.... si to neviem predstavit. To si ludia vedia teda dovolit a Vasa firma mi pride velmi benevolentna, este sa tu pytas, co by ich mohlo motivovat? Vo firme taky clovek nema co hladat, nie to este podsuvat im napady, aby sa uracil prist na poradu, precitat si e-mail. Asi sa mi sniva, alebo nechapem podstatu.
hlásim sa vám do firmy, značka, nechce sa mi pracovať, stačí, že si tam sadnem a budem vyzerať dôležito, plat samozrejme očakávam nadštandardný, ved tam budem sedieť bez pohnutia osem hodín 🙏
Zamestnanci nie su moji kamarati. Je fajn, ak spolu vychadzame, ale milovat ma nemusia. Platim ich za pracu a ked k nej patria aj porady a maily, tak budu chodit na porady a obratom odpovedat maily. Neslubili sme si vernost pred oltarom, ak im praca alebo kolektiv nevyhovuje, budeme sa musiet rozlucit. Pre angazovanych a primerane iniciativnych ponukame premie, dodatkovu dovolenku a este par drobnosti (sme mala firma). Za (bezdovodny) neskory prichod na poradu by som dala hriesnikovi pisat zapisnicu. Po pracovnej dobe. Ked sa chova ako dieta, tak nech sa paci.
@palesandra sorry, ale mne toto pripada strasne trapne, dovod preco zamestnanci odmietaju take mecheche je, ze sa tam bud nic podstatne nedozvedia alebo je to tlacenie do vykonov v nerealnych cieloch..ja by som zacala skor z inej strany ci tie porady atd maju nejaku podstatu pre kazdeho, mam skusenost, ze 90 percent prejednavanych veci sa netyka 90 percent ludi z porady, prejednavaju sa veci co su dolezite,tak pre par tych top manazerov..
@lilyianka prachy vobec nemotivuju ludi tak ako by sa zdalo na prvy pohlad. neskory prichod na poradu? normalne by som toho clovek apri opakujucich sa neskorych prichodoch zhodila. ako male decko. kua ved je to zamestnanec a ma svoju pracu vykonavat. tak akoze bude varit kavu.. no to tak zo srandy, ale pre mna su tieto malickosti velmi podstatne. ano, mat obed, pizzu alebo podobne je strasne fajn ked sa vsetko plni tak ako ma.. ak nie, tak pride nieco nemile.. aj decku das jasne najavo ze sa ti nepaci jeho konanie. a ked sa zaemstnanec chova ako decko...
@jeennyv pravda je, ze porada musi byt efektivna, lebo aj ja som mala take kde som sa chodila s kompom a robila som si svoje veci, lebo to bola total strata casu
Tiez si myslim ze v serioznej firme si ludia nedovolia dojst na poradu neskoro alebo nepripraveni - tam je motivacia jasna po ukonceni zarucnej doby je zmluva nepredlzena - cakaju 20 na ulici aby ich zavolali a dali im prilezitost. Pripadne ked zacne polavovat a je to dlhsie tak sa ho proste pozve na posledny pohovor a podakuje sa mu za spolupracu. To co sa opisuje vyssie je hadam mozne len v statnej sprave s ludmi co maju definitivu a maju u prdele co sa deje lebo ich nikto z ich postu nemoze dostat - tak tam sa uz caka len na odchod do predcasneho dochodku 😂
@palesandra za meskanie na poradu bolo za minutu euro bol taky fond s raz za polnroks sme si sli za to sadnut na pivo niekedy moze byt za tym aj pretazenie zamestnancov a nedostatok ludskych zdrojov voci objemu prace
No zasa su pozicie kde cloveka nenahradite len tak lusknutim prstu a casto sa tam vyskytuju ludia kde moze byt problem so socialnym fungovanim a teda aj to je umenie viest takyto tim a najma ku konstruktivnej spolupraci
teambuildingové akcie su skvele 🙂 my mame pravidelne v práci 🙂 a navyše venujem sa tejto tematike, keďže to študujem na vš 🙂
@stastnablcha tak u nas ak prisli len o minutu neskoro niektori na poradu tak boli zvrzani...takisto kolega meskaval do prace a tiez mu riadne dali vyzrat a takisto sa snazili este k tomu dodat vtipnu vec...ze ak bude zase meskat vzdy prinesie na ranajky chlebicky...
@palesandra my sme mali bonusovú zložku rozdelenú na kvalitatívnu a kvantitatívnu časť- jedna sa týkala plnenia predajného plánu (robila som medicínsku reprezentantku) a druha časť bonusu sa týkala plnenia administratívy, reagovanie na maily, dodržiavanie termínov ked bolo treba niečo poslať atd.........a celkom to fungovalo, všetci si velmi dobre rozmysleli či budu dodržiavať to co je stanovené alebo prídu o prachy, tiež bolo od začiatku nastavené ze ked došla nejaka iba informatívna SMS príp mail s nejakou informáciou na ktorú nebolo treba bezprostredne odpovedať, všetci museli potvrdiť jej prečítanie/akceptovanie jednoduchým odpísaním ze OK. Opisujem však moju situáciu a motivovanie nás ako zamestnancov v teréne co sme potom administratívu a pod riešili z domu formou homeoffice, v kancelárii ta motivácia samozrejme môže vyzerať inak, ale aj tak si myslím ze v dnešnej dobe ľudí najviac motivuje a zároveň aj demotivuje im siahnuť na prachy 😏.
@palesandra
to chce len jedno....vymeniť šéfa za osobnosť s prirodzenou autoritou a vodcovskými schopnosťami!
úplne vážne.
ako motivovať zamestnanca aby robil to, čo je jeho pracovnou náplňou, aby sa správal zodpovedne ku kolegom a ku firme? to fakt už aj na toto treba špecialny projekt?
dakujem vsetkym za odpovede, ja nie som manazment ale bezny zamestnanec a keby som bola tiez clovek ktory o tom rozhoduje, davno by to bolo poriesene...podla mna to je tiez uplne scestne ked niekto nereaguje napr. na email, ale tak su ludia ktori to beru na lahku vahu... tyka sa to hlavne co sa tyka porady v ramci kolektivu medzi kolegami...
@palesandra mas nadriadeneho? tak tam adresuj svoje pripomienky. On je plateny od toho aby si urobil s podriadenymi poriadky.
@palesandra suhlasim,ze najvacsia motivacia su peniaze...
Ale tiez nerozumiem tomu,ked si niekto neplni povinnosti vyplyvajuce mu z naplne prace.
Pokial ide o porady-su ospravedlnitelne meskania - naor.u nas to prosto inak nejde,vzdy niekto meska,ale mame jendoducho taku napln prace a teda je to pochopitelne tolerovane. Vzdy je aj zapis z porady pre tych,co sa jej nemohli zucastnit.. Kazdy z nas ma autimaticky pripomienku v kalendari a vyskoci nam to.. Ale chapem,ze inde tie porady su take,ze sa musia zucastnit vsetci...
Ja mam vsak v dnesnej dobe pocit,ze kazdy chce zarabat,ale robit nikto. Cest vynimkam,zatial ich je relativne dost,ale stale malo,ked tak sledujem.vykonnost a profesionalitu v roznych oblastiach..

@palesandra normalne si ma pobavila... takze ked som dobre pochopila chces motivovat zamestnancov pozitivne aby si plnili svoje psie povinnosti?
WTF to kam tato doba speje? hadam je samozrejme ze na porady pridem nacas a pripravena a na mejly ktore mam odpovedam, ci?
myslim ze pozitivne ich mozes motivovat tym ze im sladko oznamis ze pri neplneni si prac povinnosti im budu kratene premie.
ech asi som stara...