Pracujem v škôlke a bojím sa častých OČR po materskej
Ahojte.Prosim Vas som po materskej,zamestnala som sa v skolstve som ucitelkou v MŠ.Este stale som v skusobnej dobe.Len tato chorobnost,ktora toto obdobie stupa.Velmi sa bojim,ze pridem o zamestnanie.Prosim Vas ako je to s OČR,ked som v skusobnej dobe?S manzelom sa snazime vykryvat tuto situaciu aby som z roboty opat neodisla na OČR.Ale aj dnes nam volali zo skolky,ze dcerka ma zvysenu teplotu.Manzel jisiel dcerku zobrat ale o 13.00 musel ist do prace.Tak som musela z prace odist skor za dcerkou.Zajtra mame preventivnu prehliadku dcerka aj syncek.Tiez budem musiet z prace odist trosku skor.Prosim ako je s takouto situaciou v skusovnej dobe?Dakujem
@janci05 dakujem za odpoved.Teraz ide manzel na OČR.Ked som bola s dcerkou minuky tyzden doma,tak som OČR ukoncila o 3 dni skor aby som nebola doma cely tyzden ale len par dni a uz bol doma opat manzel.Len to,ze dnes som musela z prace odist o hodinu skor aby manzel mohol ist do roboty.A zajtra mame tu preventivku,
@sonka14 No je, to také v tej skúšobnej dobe. Ja keď som nastúpila do práce po rod. dovolenke, tak my syn tiež nastúpil do škôlky. Samozrejme za chvíľu hneď chorý, tak som to ako tak plátala s babkou, ale ja som si ani dovolenku nieto ešte očr, nemohla zobrať, lebo mňa v práci nemal kto zastúpiť. Strašné čosi. Potom v druhej práci som asi po mesiaci od nástupu išla na očr, to chytil kiahne, ale to som bola na dobu určitú, tam skúšobná nebola.
preventívku by som odsunula,ak som v sk. dobe...záleží ako a kto ťa vie /môže zastúpiť,očr je nutnosť,ale aspon v sk. dobe by som to riešila inak /babka,súkr. opatrovatelka/,právo na očr samozrejme máš aj v sk. dobe
Jasne moja doktorka vobec nebazíruje kedy dôjdem na preventivku. Minule som o pol roka neskôr. Moj dôvod bol ze v zimnom obdobi plnom chrípkove ma na preventivku s deckom nik nedostane medzi ukaslane deti.
@sonka14 preventívku môžeš predsa posunúť na kedykoľvek 🙂
Každý normálny zamestnávateľ OČR ak je oprávnená v pohode toleruje. Ale následne po OČR odchádzať z práce skôr kôli preventívke? NIE. Jedine v prípade, že po dohode s riaditeľom to situácia umožňuje a do pracovného režimu ostatných to nezasiahne.
Dcérka už nemá teplotu?
@katarinamarkova dcerka uz ako prisla domov,teplotu nemala.Ulozila som ju hned po napapani spinkat,spala mi sice 4 hodiny ale teplotu uz nemala.Preventivku chcem hned rano prelozit na poobedie.Len zase nechcem aj u dcerky nic zanedbat.Tak dufam,ze preventivku nam prelozia len z hodinoveho hladiska.
@katarinamarkova jasne.Ked som prisla domov mala mi 37.1.Co nie je nic horzne.Len ocka mi mala take leskle.Ako na chorobu.Ked som sa pytala manzela ci mu vraveli nieco na tu teplotu v skolke,tak len to ze mala nad 37.Nic viac
@sonka14 osobne by so dietatko ...hlavne v prípade ak možno ňou aj niečo preletelo...a teraz je úplne ok netahala k doktorke ani len na tu preventivku medzi bacile. Načo? Aby chytila niečo iné? Ak sa ti samozrejme nezda a kasle sople stupne jej zas teplota boli ju hrdlo či niečo ine tak jasne doktorku navstivte.
37 mohla mať kludne z čohokoľvek od nevyspatia po prehriatie malo tekutin tlacia sa jej dospelé zubky....
@sonka14 ak je dcéra chorá, tak na preventivku sa nechodí. Sorry, znies ako hypochonder, čo len po doktoroch behá. Ak je dieťa choré, jasne že treba ist. Ale riešiť v skúšobnej dobe preventivky??? To môžeš za kľudne aj o mesiac neskôr.
Na OČR nech ide manžel. V robote vysvetli, že si v skúšobnej dobe a hotovo. Alebo nech si vezme dovolenku, ak ti ide o miesto.
@hettinka uz som volala.A lekarka nam povedala,ze zial sa neda inokedy a ani neskor.Tak to musi manzel vybavit sam.Ja po lekaroch nechodim,ani ked mame teploty.Zvladame to doma aj bez liekov.Deti k lekarovi nechodia,ked nemusia.Jedine,ked nas zavolaju na preventivku.No zial nam to vyslo teraz takto,ze mne sa neda.Ked som sa lekarky pytala,ze ci mame prist aj s dcerkou,tak povedala ze ano aspon ju pozru a pozru aj moc.

Ak sa nemýlim, tak na maródku a očr, môžeš ísť aj v skúšobnej dobe. Záleží, ale na zamestnávateľovi, či to nebude brať ako mínus, či nejakú prekážku v ďaľšom fungovaní v práci. Myslím tým, že či nebudeš aj naďalej takto vymeškávať. A v skúšobnej dobe môžeš dostať aj výpoveď počas očr z akéhokoľvek dôvodu alebo bez udania dôvodu.
https://zena.pluska.sk/skusobna-doba-na-co-mate...