icon

Pracujem v škôlke a bojím sa častých OČR po materskej

sonka14
5. mar 2019

Ahojte.Prosim Vas som po materskej,zamestnala som sa v skolstve som ucitelkou v MŠ.Este stale som v skusobnej dobe.Len tato chorobnost,ktora toto obdobie stupa.Velmi sa bojim,ze pridem o zamestnanie.Prosim Vas ako je to s OČR,ked som v skusobnej dobe?S manzelom sa snazime vykryvat tuto situaciu aby som z roboty opat neodisla na OČR.Ale aj dnes nam volali zo skolky,ze dcerka ma zvysenu teplotu.Manzel jisiel dcerku zobrat ale o 13.00 musel ist do prace.Tak som musela z prace odist skor za dcerkou.Zajtra mame preventivnu prehliadku dcerka aj syncek.Tiez budem musiet z prace odist trosku skor.Prosim ako je s takouto situaciou v skusovnej dobe?Dakujem

janci05
5. mar 2019

Ak sa nemýlim, tak na maródku a očr, môžeš ísť aj v skúšobnej dobe. Záleží, ale na zamestnávateľovi, či to nebude brať ako mínus, či nejakú prekážku v ďaľšom fungovaní v práci. Myslím tým, že či nebudeš aj naďalej takto vymeškávať. A v skúšobnej dobe môžeš dostať aj výpoveď počas očr z akéhokoľvek dôvodu alebo bez udania dôvodu.

https://zena.pluska.sk/skusobna-doba-na-co-mate...

sonka14
autor
5. mar 2019

@janci05 dakujem za odpoved.Teraz ide manzel na OČR.Ked som bola s dcerkou minuky tyzden doma,tak som OČR ukoncila o 3 dni skor aby som nebola doma cely tyzden ale len par dni a uz bol doma opat manzel.Len to,ze dnes som musela z prace odist o hodinu skor aby manzel mohol ist do roboty.A zajtra mame tu preventivku,

janci05
5. mar 2019

@sonka14 No je, to také v tej skúšobnej dobe. Ja keď som nastúpila do práce po rod. dovolenke, tak my syn tiež nastúpil do škôlky. Samozrejme za chvíľu hneď chorý, tak som to ako tak plátala s babkou, ale ja som si ani dovolenku nieto ešte očr, nemohla zobrať, lebo mňa v práci nemal kto zastúpiť. Strašné čosi. Potom v druhej práci som asi po mesiaci od nástupu išla na očr, to chytil kiahne, ale to som bola na dobu určitú, tam skúšobná nebola.

janinah
5. mar 2019

preventívku by som odsunula,ak som v sk. dobe...záleží ako a kto ťa vie /môže zastúpiť,očr je nutnosť,ale aspon v sk. dobe by som to riešila inak /babka,súkr. opatrovatelka/,právo na očr samozrejme máš aj v sk. dobe

sonka14
autor
5. mar 2019

@janinah dakujem.Ano s tou preventivkou ma to tiez dnes napadlo,tak rano volam nasej detskej ci by sa nedala preventivka prelozit na neskorsiu hodinu.

katulienkax
5. mar 2019

Jasne moja doktorka vobec nebazíruje kedy dôjdem na preventivku. Minule som o pol roka neskôr. Moj dôvod bol ze v zimnom obdobi plnom chrípkove ma na preventivku s deckom nik nedostane medzi ukaslane deti.

katarinamarkova
5. mar 2019

@sonka14 preventívku môžeš predsa posunúť na kedykoľvek 🙂
Každý normálny zamestnávateľ OČR ak je oprávnená v pohode toleruje. Ale následne po OČR odchádzať z práce skôr kôli preventívke? NIE. Jedine v prípade, že po dohode s riaditeľom to situácia umožňuje a do pracovného režimu ostatných to nezasiahne.

Dcérka už nemá teplotu?

sonka14
autor
5. mar 2019

@katarinamarkova dcerka uz ako prisla domov,teplotu nemala.Ulozila som ju hned po napapani spinkat,spala mi sice 4 hodiny ale teplotu uz nemala.Preventivku chcem hned rano prelozit na poobedie.Len zase nechcem aj u dcerky nic zanedbat.Tak dufam,ze preventivku nam prelozia len z hodinoveho hladiska.

katarinamarkova
5. mar 2019

@sonka14 zanedbať co?

sonka14
autor
5. mar 2019

@katarinamarkova ak u nej opat zacina choroba.

katarinamarkova
5. mar 2019

@sonka14 môžem sa spýtať ako moc bola zvysena ta teplota?

sonka14
autor
5. mar 2019

@katarinamarkova jasne.Ked som prisla domov mala mi 37.1.Co nie je nic horzne.Len ocka mi mala take leskle.Ako na chorobu.Ked som sa pytala manzela ci mu vraveli nieco na tu teplotu v skolke,tak len to ze mala nad 37.Nic viac

katarinamarkova
5. mar 2019

@sonka14 osobne by so dietatko ...hlavne v prípade ak možno ňou aj niečo preletelo...a teraz je úplne ok netahala k doktorke ani len na tu preventivku medzi bacile. Načo? Aby chytila niečo iné? Ak sa ti samozrejme nezda a kasle sople stupne jej zas teplota boli ju hrdlo či niečo ine tak jasne doktorku navstivte.
37 mohla mať kludne z čohokoľvek od nevyspatia po prehriatie malo tekutin tlacia sa jej dospelé zubky....

hettinka
6. mar 2019

@sonka14 ak je dcéra chorá, tak na preventivku sa nechodí. Sorry, znies ako hypochonder, čo len po doktoroch behá. Ak je dieťa choré, jasne že treba ist. Ale riešiť v skúšobnej dobe preventivky??? To môžeš za kľudne aj o mesiac neskôr.

Na OČR nech ide manžel. V robote vysvetli, že si v skúšobnej dobe a hotovo. Alebo nech si vezme dovolenku, ak ti ide o miesto.

sonka14
autor
6. mar 2019

@hettinka no ja velmi po lekaroch nechodim.preventivka nam prisiel list domov,ze nas k dnesnemu dnu volaju k 11.00 hodine na preventivku.Ale dakujem za nazor.

hettinka
6. mar 2019

@sonka14 tak tam zavolaj, že sa ti dnes nedá a navyse, dieťa nie je úplne fit. Priobjednajte sa na termín, aký vam vyhovuje.

sonka14
autor
6. mar 2019

@hettinka uz som volala.A lekarka nam povedala,ze zial sa neda inokedy a ani neskor.Tak to musi manzel vybavit sam.Ja po lekaroch nechodim,ani ked mame teploty.Zvladame to doma aj bez liekov.Deti k lekarovi nechodia,ked nemusia.Jedine,ked nas zavolaju na preventivku.No zial nam to vyslo teraz takto,ze mne sa neda.Ked som sa lekarky pytala,ze ci mame prist aj s dcerkou,tak povedala ze ano aspon ju pozru a pozru aj moc.

hettinka
6. mar 2019

@sonka14 tak to má byt, obaja už pracujete, treba sa striedať. My to toez tak riešime s muzom od začiatku, ide ten, kto má v robote voľnejšie, raz ja, raz on. Aspoň vie, kde majú deti lekárov.