Práva a povinnosti na polovičnom úväzku
Dobrý deň . Moja situácia je taká , že pracujem u súkromníka v prevádzke rýchleho občerstvenia. Výplatu dostávam na ruku mám 4,50 na hodinu čisté . Odvody do sociálnej a zdravotnej mám len polovičné . Údajne nemám nárok na náhradu mzdy pri návšteve lekára, dovolenke , sprievode k lekárovi s deťmi atď. Je to takto v poriadku alebo sa dá s tým niečo urobiť . Šéf nechce platiť tieto náležitosti. Ďakujem za radu vopred. O týchto informáciách som sa dozvedela po nástupe do práce, keď som začala chodiť po lekároch ...
Kedysi som pracovala na obdobnej pozícii v prevádzke rýchleho občerstvenia. Stále mi šéf vyhadzoval na oči koľko veľa peňazí ho stojím. Na zmluve som mala tiež 100€ v hrubom, ale to bolo asi aj sedem rokov dozadu. Výplata každý týždeň na ruku. Vrchol bol keď mi na zmenu dal študentov alebo niekoho s kým som sa striedala. Zarobila som ešte menej. Dovolenku mi nezaplatil, doktora tiež nie. Ani priepustku som nenosila. Mala som jednoducho deň voľna. Popri tejto robote som si našla ešte druhu. A nakoniec som obe nechala a mala som šťastie a našla normálnu robotu na 8 hodín. Toto Radim aj tebe, obzeraj sa po riadnej práci s riadnymi odvodmi. Držím palce.
Kedysi som pracovala na obdobnej pozícii v prevádzke rýchleho občerstvenia. Stále mi šéf vyhadzoval na oči koľko veľa peňazí ho stojím. Na zmluve som mala tiež 100€ v hrubom, ale to bolo asi aj sedem rokov dozadu. Výplata každý týždeň na ruku. Vrchol bol keď mi na zmenu dal študentov alebo niekoho s kým som sa striedala. Zarobila som ešte menej. Dovolenku mi nezaplatil, doktora tiež nie. Ani priepustku som nenosila. Mala som jednoducho deň voľna. Popri tejto robote som si našla ešte druhu. A nakoniec som obe nechala a mala som šťastie a našla normálnu robotu na 8 hodín. Toto Radim aj tebe, obzeraj sa po riadnej práci s riadnymi odvodmi. Držím palce.
@anonym_26edb6 ďakujem 🙂 áno už sa obzerám po niečom lepšom
@balintovaveronika ako si o tom mohla nevedieť? Veď si podpísala zmluvu s platom 100 eur mesačne.
@jaroe pretože mi povedal že zmluvu opraví, že sa len účtovníčka pomýlila doteraz ju nemám opravenú

@balintovaveronika ak pracuješ na riadny pracovný pomer, máš nárok na všetko. Aj na plné odvody zo mzdy, ktorú dosiahneš, žiadne polovičné.
@anonym_afd956 a čo z toho,veď oficiálne zarába 100eur mesačne,tak je úplne jedno,či má celé alebo polovičné odvody,čo je teda somarina,nič také neexistuje