Predĺži sa skúšobná doba kvôli návšteve lekára?
Ahojte. Som v skúšobnej dobe a bola som raz u lekára (priepustka). Chcela by som sa spýtať, či sa mi skúšobná doba o ten jeden deň predĺži??? Viem, že keď je niekto PN tak áno, ale 1 deň u lekára neviem. Ďakujem za odpovede.
Predlžuje sa o každú neprítomnosť zamestnanca z dôvodu prekážky na strane zamestnanca.
Ja som mala pocas skusobnej dokonca 2 tyzdne dovolenky a nepredlzila sa mi skusobna doba. Neviem ci sa to tak robi vzdy a vsade alebo zavisi od zamestnavatela. Skus sa spytat.
Ja som mala pocas skusobnej dokonca 2 tyzdne dovolenky a nepredlzila sa mi skusobna doba. Neviem ci sa to tak robi vzdy a vsade alebo zavisi od zamestnavatela. Skus sa spytat.
@katkaseiner dovolenka je niečo iné. Totiž na čerpanie dovolenky nárok počas skúšobnej doby nemáš. Ale zamestnávateľ ti ju napriek tomu môže umožniť čerpať (bežne som tak robila, ak človek už na pohovore povedal, že má naplánovanú a zaplatenú dovolenku). Návšteva u lekára zo zákona predlžuje skúšobnú dobu. Ale opäť tu platí, že zamestnávateľ tak nemusí urobiť.
Ja som bola pocas skusobnej doby PN takmer 3 tyzdne a skusobna doba sa mi nepredlzila. je to na zamestnavatelovi, resp.na nadriadenom.
@katkaseiner dovolenka je niečo iné. Totiž na čerpanie dovolenky nárok počas skúšobnej doby nemáš. Ale zamestnávateľ ti ju napriek tomu môže umožniť čerpať (bežne som tak robila, ak človek už na pohovore povedal, že má naplánovanú a zaplatenú dovolenku). Návšteva u lekára zo zákona predlžuje skúšobnú dobu. Ale opäť tu platí, že zamestnávateľ tak nemusí urobiť.
@melanta dakujem, to som nevedela

Áno predlžuje