icon

Prerušenie maródky

xyzz222
7. júl 2015

Dobry den, mám otazku ohledom prerusenia PN-ky na 7 dni. Ide o to že som na PN-ke uz 3 mesiace, mám problémy s chrbticou, zodratú platničku (potvrdené z MR)
Teraz po konzultácii s gyn. mi odporúčil navštíviť kúpele, masáže, rehabilitáciu (toto odporúčila aj neurol.) kým je bruško malé (som v 6tt) pretože ak sa mi stav zhorší hrozí mi operácia na ktorú samozrejme ísť nemôžem. Podla gyn. by som tam mala ist aby sa to aspon trochu zlepšilo pretože nebudem vládať udržať bruško preto ma dá na rizikové ihned ako začne bruško rásť.. Ibaže neviem ako sa vypočíta "nová" PN-ka ? Bude to rátané z posledných 3 mesiacov co som už doma alebo ako ???

absurdum
7. júl 2015

ja teda neviem, ako sa to pocita, ale co sa tyka mojho nazoru: ak ti ide viac (ocividne ano) o peniaze ako o vlastne zdravie, tak, ver, ze sa ti to vrati. a potom vysolis aj dvojnasobok za to, co teraz mozes mat zadara. nech by sa ti aj PNka znizila.. nechapem taketo zmyslanie..sorry..

xyzz222
autor
7. júl 2015

nie nie urcite nie ono ten prispevok vyznel dost blbo.... samozrejme tam chcem ist. nejde o peniaze iba ma zaujimalo to z coho sa to rata... ci budem musiet nikde potom vybavovat alebo je to klasicky cez socialnu ? lebo neviem ci bude platit zamestnavatel tych prvych 10 dni zase alebo nie (kedze to vychadza presne na dovolenku aj v praci takze "odrobené" nebudem mat nič)
A mimochodom nic nebudem mat zadara... všetko si platím sama...Problém je iba ten že ja som sa informovala v socialnej p. ci do tych kupelov mozem ist aj pocas trvania PN a odpovedali mi ze som dokonca povinna to spravit pretoze je to na liecebny ucel iba o tom musim informovat svoju obvodnu (ktora mi vystavila pn) a taktiez socialnu poistovnu.
Na druhy den som teda sla k obvodnej ktora sa nastvala ze ako som si ja dovolila nikam volat, pisat, vraj som o tomto poistovnu nemala vobec informovat (pardon ze som to chcela mat normalne vybavene a nie stresovat ten tyzden co chcem byt prec).. zaklincovala to tym ze ona moju pn ukonci nech si idem kde chcem a nech ma potom vypise ten moj gyn.
Preto ma zaujima ako s tou pn-kou... naozaj ma mrzi ze moj prispevok vyznel nezodpovedne, ci "drzgrossky" naozaj to tak nieje... ide mi o zdravie toho dietatka a aby sa mu u maminky pacilo...

janinah
7. júl 2015

@xyzz222 neviem radiť k veci,ale takú lekárku by som okamžite vymenila....je dosť lekárov s normálnym prístupom k pacientovi