icon

Priateľstvo v práci

2. júl 2023

Priatelstvo v praci - ano versus nie a preco?

lindous
•
2. júl 2023

Nie som za to, že za každú cenu treba byť kamarát nasilu s každým, ale keď si s niekým rozumiem, tak nevidím dôvod sa nekamarátiť aj mimo práce, len preto, že sme kolegovia... Nekalkulujem výhody/nevýhody, buď si sadneme viac alebo menej, mám aj veľmi dobré kamarátky z práce 😊

viestta
•
2. júl 2023

Ked si s niekym sadnem, je jedno ci je to kolega, sused alebo ktokolvek iny. S niekym si sadnam viac, s inym menej. Nasilu neudrziavam "priatelsvo" s nikym

biaa
•
2. júl 2023

Asi zalezi do akej miery. Prehodím s kolegami pár slov sko čo nove aký bol víkend a to je tak vsetko inak sa bavime o praci pre mna sú to kolegovia nie priatelia.

Ale mám kolegyne čo sa navštevujú normálne celé rodiny aj počas volnych dni ale pracuju spolu roky asi sa cítia aj v praci potom lepšie.

Ako proti beriem určite že to v praci môže takyto “priatel” tvoje súkromne veci trebars pouzit voči tebe

olimuc
•
2. júl 2023

Su ludia kt stretnes v praci a zrazu je to najlepsia kamaratka … ja som pred 13 rokmi odisla ale kamaratstvo ostalo … je to jedina vynimka, ostatni kolegovia prisli odisli, vztahy korektne ale nie prilis blizke

jana_eyre_2
•
2. júl 2023

Podľa mňa je fajn ak ľudia dokážu spolu normálne vychádzať a ak z toho vzíde priateľstvo je jedno či ide o kolegov, alebo kohokoľvek.. ja mám väčší tim v práci a s väčšinou si rozumiem, ale nemôžem povedať že sme priatelia.. ak by sme sa stali aj priateľmi tak by som bola rada.. takto je to skôr o tom, že sa vieme porozprávať a akceptovať čo je super.. nie však s každým, to je podľa mňa normálne.. čo mi je už proti srsti sú intrigy, ale tak s tým nič neurobím.. len to, že ich nerozsirujem ďalej ak sa nejakú dozviem..

mooonika1975
•
2. júl 2023

Nie, zásadne to nerobim, hlavne kvôli vysokej fluktuácii zamestnancov. Dosť si treba zvykať na každého osobitne, zaúčať ho, prispôsobiť sa a nie s každým zdieľať pomaly všetko.

sheila121
•
Odpoveď bola odstránená
•
muchotrafka298
•
2. júl 2023

Ja sa v praci snazim vyjst s kazdym podla moznosti. Po zlych skusenostiach z minulosti o sukromi nerozpravam. Velmi vseobecne temy. Videla som viackrat, ako sa velke kamaratstva v praci skoncili a ludia vytahovali osobne veci pri hadkach. Mam par kamaratov z prace, ale nie sucasnej.

andrea_82
•
2. júl 2023

Ja som momentalne na materskej, ale v byvalej robote sme boli strasne dobry kolektiv v kancelarii. Boli to kamosky a teraz mi chyba, ze nie som kazdy den s nimi.