icon

Problémy s bývalým zamestnávateľom

15. jan 2020

Ahojte, potrebovala by som radu. K 1.septembru som ukončila staré zamestnanie kvôli zlým podmienkam. Pri ukoncovani pracovnej zmluvy sme so zamestnávateľom podpísali dohodu o tom, že mu budem každý mesiac posielať peniaze za to, že som mesiac predtým nedopatrením mierne poškodila pracovný nástroj. Tiež sme sa dohodli že faktúru z opravy stroja a zápis od škodovej komisie mi zašle na mail a taktiež mi zašle peniaze za stravné ktoré mi dlží za júl a august. Moje splátky odchádzajú pravidelne bez omeškania, ale on mi dodnes, ani po toľkých mesiacoch napriek môjmu urgovaniu nezaslal ani faktúru, ani zápis a ani peniaze, preto nemám chuť platiť mu niečo keď on nemá záujem plniť si svoje záväzky. Viete mi poradiť čo môžem robiť, ako postupovať?

eeffka
15. jan 2020

zajdi na najblizsi nspektorat prace s tym co mas a uvidis ako rychlo sa zacne komunikovat

mogaa
15. jan 2020

A prečo si nekomunikovala so starým zamestnávateľom že ti to neprišlo? Máš nejaký papier koľko máš platiť a celú sumu ktorú máš uhradiť? Ono škodu čo si spôsobila mu budeš musieť zaplatiť tak či tak, inak na teba môže podať trestné oznámenie za poškodenie veci a žiadať náhradu súdnou cestou.....ale určite by som trvala mať na papieri celú dlžnú čiastku + rozpísané splácanie a tiež by som trvala na to že chcem vidieť faktúru za opravu stroja....ale musíš aj ty komunikovať s ním, nie že prestanem platiť a hotovo.....vyzvi ho písomne alebo mailom s tým že pozastavuješ splácanie nakoľko nemáš preukázané akú škodu si presne spôsobila....

autor
15. jan 2020

@mogaa ved ja s ním práveze komunikujem, ale on na správy a telefonáty vôbec nereaguje... Už mi je aj hlúpe zakaždým mu písať a žiadať ho o peniaze a tie dokumenty...Na tej dohode mame sumu a aj rozpisane splatky... Ďakujem za radu skúsim mu poslať normálne doporučený list

fokuska
15. jan 2020

A preco ste do tej dohody nezakomponovali rovno aj tie stravne listky? Ze prislusnu dlznu sumu odratate od tej sumy co ty dlzis ty za opravu a splacala by si uz len ten rozdiel?

deti95060810
15. jan 2020

ja by som zašla za právnikom...keď napíše list právnik, budú sa inak ometať...😉

autor
15. jan 2020

@fokuska lebo som asi naivná... Ani by ma nenapadlo že niekto môže byť taký lakomec a ulakomi sa na pre neho pár eur... myslela som že to normálne pošle že to nebudeme komplikovane tu zmluvu a tak... nuž ale človek sa uči na vlastných chybách 🙈

@deti95060810 tak to asi aj urobím, nič iné pravdepodobne neostáva... Len som potrebovala vidieť uhol pohľadu aj od iných ľudí

fokuska
16. jan 2020

No to je veru skoda, lebo zamestnavatel su vsetko osetril v tej dohode a ty svoje naroky nie :(