Problémy s bývalým zamestnávateľom
Ahojte, potrebovala by som radu. K 1.septembru som ukončila staré zamestnanie kvôli zlým podmienkam. Pri ukoncovani pracovnej zmluvy sme so zamestnávateľom podpísali dohodu o tom, že mu budem každý mesiac posielať peniaze za to, že som mesiac predtým nedopatrením mierne poškodila pracovný nástroj. Tiež sme sa dohodli že faktúru z opravy stroja a zápis od škodovej komisie mi zašle na mail a taktiež mi zašle peniaze za stravné ktoré mi dlží za júl a august. Moje splátky odchádzajú pravidelne bez omeškania, ale on mi dodnes, ani po toľkých mesiacoch napriek môjmu urgovaniu nezaslal ani faktúru, ani zápis a ani peniaze, preto nemám chuť platiť mu niečo keď on nemá záujem plniť si svoje záväzky. Viete mi poradiť čo môžem robiť, ako postupovať?
A prečo si nekomunikovala so starým zamestnávateľom že ti to neprišlo? Máš nejaký papier koľko máš platiť a celú sumu ktorú máš uhradiť? Ono škodu čo si spôsobila mu budeš musieť zaplatiť tak či tak, inak na teba môže podať trestné oznámenie za poškodenie veci a žiadať náhradu súdnou cestou.....ale určite by som trvala mať na papieri celú dlžnú čiastku + rozpísané splácanie a tiež by som trvala na to že chcem vidieť faktúru za opravu stroja....ale musíš aj ty komunikovať s ním, nie že prestanem platiť a hotovo.....vyzvi ho písomne alebo mailom s tým že pozastavuješ splácanie nakoľko nemáš preukázané akú škodu si presne spôsobila....
@mogaa ved ja s ním práveze komunikujem, ale on na správy a telefonáty vôbec nereaguje... Už mi je aj hlúpe zakaždým mu písať a žiadať ho o peniaze a tie dokumenty...Na tej dohode mame sumu a aj rozpisane splatky... Ďakujem za radu skúsim mu poslať normálne doporučený list
A preco ste do tej dohody nezakomponovali rovno aj tie stravne listky? Ze prislusnu dlznu sumu odratate od tej sumy co ty dlzis ty za opravu a splacala by si uz len ten rozdiel?
ja by som zašla za právnikom...keď napíše list právnik, budú sa inak ometať...😉
@fokuska lebo som asi naivná... Ani by ma nenapadlo že niekto môže byť taký lakomec a ulakomi sa na pre neho pár eur... myslela som že to normálne pošle že to nebudeme komplikovane tu zmluvu a tak... nuž ale človek sa uči na vlastných chybách 🙈
@deti95060810 tak to asi aj urobím, nič iné pravdepodobne neostáva... Len som potrebovala vidieť uhol pohľadu aj od iných ľudí
No to je veru skoda, lebo zamestnavatel su vsetko osetril v tej dohode a ty svoje naroky nie :(

zajdi na najblizsi nspektorat prace s tym co mas a uvidis ako rychlo sa zacne komunikovat