Problémy so zrakom a zamestnanie
ake zamestnanie mozem vykonavat ked mam problemy so zrakom?
máme v nemocnici ošetrovateľa,má nejaké zdrav. problémy a napr.nemôže dvíhať pacientov /to sa rešpektuje/a myslím,že aj nejaké peniaze okrem platu berie/ čiastočný invalidný?neviem presne/...a poznám jedného muža s epilepsiou,ten robí maséra
musim este absolvovat vysetrenie na ocnom nech mi daju spravu v akom stave to je aby som mal pre soc. poistovnu
@tiper24 a ake problemy mas zo zrakom?ja mam tiez tazku krarkozrakost -10,5 a -9,5 a vysoky cylinder ☹....a po rodicovskej by som mala ist nazad do prace ale ocna mi zakazala sit a na operaciu nepojdem tej sa strasne bojim...neverim,ze mi odstrania vsetky dioptrie a ze sa to nevrati...
@marfka3 Ja som mala 10 dioptriu a 8.5. Mam implantovane vnutroocne sosovky a vidim super. Najlepsia vec aku som si kedy dala urobit 😊
som kukala cennik a jedno oko ze 1480e pre mna....☹ to je dost a plusove dioptrie 1060e
Skus pozriet nieco podobne bez jazyka a vodicaku.. Je to praca v kancelarii.. Alebo nieco podobne na tento styl.. Moja kamaratka tu pracu robila a velmi si to chvalila a to ma aj recovu vadu trochu.. Zakoktava sa niekedy a hovori prilis rychlo.
Ja som ti len na ukazku chcela dat..
Tak isto nie niekde za pocitacom ale tak predavacka alebo uz spominane call centrum to by sa aj dalo. Vsak su aj chranene dielne ktore maju vytvorene miesta pre ludi s istym telesnym postihnuti asi by som teda hladala take nieco a mozno nasporis na tu operaciu a das si oci spravit..
@ninapat presne.. Oci sa daju operovat, aj moj brat mal operovane oci ked bol este maly chlapec a to bolo minimalne 30 rokov dozadu..vtedy to bolo nieco. V dnesnej dobe su lepsie moznosti, pristroje.. Len treba nasporit ako hovoris..alebo mozno este pozicka a potom splacat.. Ale je smutne kolko stoji zakrok, ktory by umoznil cloveku riadne fungovat naplno 😒 drzim palce @tiper24
@tiper24 Robili mi to v neovizii, taky znamy lekar, teraz som zabudla meno 😊 vyslo ma to cez 2.000 eur.
@zuzana1291 amala si aj cylinder?teda astigmatizmus?lebo ja som kukala svoju diagnozu a 1480e jedno oko☹
@marfka3 Ano ja jednom oku mam aj cylinder. To mi dali taku sosovku aj s tym.
na inv.zabudni,ja mam na oboch cca 10,minusy...navyse uz rok zakal sklovca,cize na jedno vidim prd-zahmlene videnie k tym doptriam atd atd,a este minus moj vyssi vek,pytala som sa na ocnom, doktorka jedna pochybovala,ze na toto s tymi diagnozami mam nejaky narok,druha zasa,ze skor ak by som mala jednu hlavnu diagnozu,kvoli percentam nejaku a k nej sa moze priratat ta moja ocna zalezitost do 10perc.,aby to bolo tych zo zakona 41perc.
na pracaku nie som uz davno,sama si platim zdr.ale je to fin nakladne,ukrajujem z rozpoctu rodiny,s tymi ocami uznic nenarobim,ani ten zakal nie je operovatelny a bude sa to este zhorsovat..pracu si s takymi obmedzeniami len tazko zozenies,i tetno rpispevok xkrat opravujem,lebo roobim kopec chyb,ale zas mlady clovek sa napr.moze lahsie uplatnit,tam,kde apr.maju nejake chranene dielne alebo nejake organizacie osob so znevyhodnenim ked su u vas a mozu poradit

@skyahiah
Ano aj tak sa da...len on sa pyta na konkretnu pracu tak ak ho kvoli zraku nemozu zamestnat tak c chranenej dielni je moznost