icon

Problémy so zrakom a zamestnanie

tiper24
8. mar 2017

ake zamestnanie mozem vykonavat ked mam problemy so zrakom?

dominika6
8. mar 2017

@skyahiah
Ano aj tak sa da...len on sa pyta na konkretnu pracu tak ak ho kvoli zraku nemozu zamestnat tak c chranenej dielni je moznost

skyahiah
8. mar 2017

@dominika6 aha, jasne. predtym to vyznelo, ako keby sa popri ID dalo pracovat iba v chranenej dielni.. 🙂

janinah
8. mar 2017

máme v nemocnici ošetrovateľa,má nejaké zdrav. problémy a napr.nemôže dvíhať pacientov /to sa rešpektuje/a myslím,že aj nejaké peniaze okrem platu berie/ čiastočný invalidný?neviem presne/...a poznám jedného muža s epilepsiou,ten robí maséra

tiper24
autor
8. mar 2017

musim este absolvovat vysetrenie na ocnom nech mi daju spravu v akom stave to je aby som mal pre soc. poistovnu

marfka3
8. mar 2017

@tiper24 a ake problemy mas zo zrakom?ja mam tiez tazku krarkozrakost -10,5 a -9,5 a vysoky cylinder ☹....a po rodicovskej by som mala ist nazad do prace ale ocna mi zakazala sit a na operaciu nepojdem tej sa strasne bojim...neverim,ze mi odstrania vsetky dioptrie a ze sa to nevrati...

tiper24
autor
8. mar 2017

@marfka3 ja mam dalekozrakost a dioptrie o trochu mensie ako ty plusky, operaciu mi tiez neodporucili ze po case sa to moze vratit do stavu pred operaciou a ty si neziadala o inval. dochodok?

marfka3
8. mar 2017

@tiper24 to ma zatial ani nenapadlo....ocna ma uz dvarazy posielala na operaciu,ale som citala,ze taje vysoke sa tazko odstranuju a mam z toho panicku hrozu...ktivie ci by mi dali...

tiper24
autor
8. mar 2017

@marfka3 myslim ze ak by si mala spravu z ocneho z vysetrenia oci tak by ti mozno uznali ten invalidny, skusit mozes, a co sa tyka tej operacie tak to je riziko, moze to byt aj horsie po operacii resp. po nejakom case po operacii

marfka3
8. mar 2017

@tiper24 presne toho rizika sa bojim..ale to by mi musela aj ocna uznat nie?podla mna nebude ochotna mi napisat spravu,ked ma posiela na operaciu...aj rodit som musela cisarskz kvoli tomu aby som neoslepla☹ je to nanic ked mame zle oci

zuzana1291
8. mar 2017

@marfka3 Ja som mala 10 dioptriu a 8.5. Mam implantovane vnutroocne sosovky a vidim super. Najlepsia vec aku som si kedy dala urobit 😊

tiper24
autor
8. mar 2017

@marfka3 ved to taky co ma zdrave oci tak taky to nepochopi este ta zdrbne ze odrbavas

tiper24
autor
8. mar 2017

@zuzana1291 take nieco by sa zislo a kde ti to robili?

marfka3
8. mar 2017

@zuzana1291 a cylinder si tiez mala?a to je ine ze ako laserova operacia?

marfka3
8. mar 2017

som kukala cennik a jedno oko ze 1480e pre mna....☹ to je dost a plusove dioptrie 1060e

xoxolusik
8. mar 2017

@tiper24 helpdesk operator.. Mozu to robit dokonca aj postihnuti, studenti atd.. Nepotrebujes maturitu.. Videla som inzerat na profesii tusim

xoxolusik
8. mar 2017
tiper24
autor
8. mar 2017

tam zas treba anglicky jazyk a to neviem a vodicak tiez nemam

xoxolusik
8. mar 2017

Skus pozriet nieco podobne bez jazyka a vodicaku.. Je to praca v kancelarii.. Alebo nieco podobne na tento styl.. Moja kamaratka tu pracu robila a velmi si to chvalila a to ma aj recovu vadu trochu.. Zakoktava sa niekedy a hovori prilis rychlo.

Ja som ti len na ukazku chcela dat..

tiper24
autor
8. mar 2017

ok

xoxolusik
8. mar 2017

Idem spat.. Dobru noc 🙂

ninapat
9. mar 2017

Tak isto nie niekde za pocitacom ale tak predavacka alebo uz spominane call centrum to by sa aj dalo. Vsak su aj chranene dielne ktore maju vytvorene miesta pre ludi s istym telesnym postihnuti asi by som teda hladala take nieco a mozno nasporis na tu operaciu a das si oci spravit..

xoxolusik
9. mar 2017

@ninapat presne.. Oci sa daju operovat, aj moj brat mal operovane oci ked bol este maly chlapec a to bolo minimalne 30 rokov dozadu..vtedy to bolo nieco. V dnesnej dobe su lepsie moznosti, pristroje.. Len treba nasporit ako hovoris..alebo mozno este pozicka a potom splacat.. Ale je smutne kolko stoji zakrok, ktory by umoznil cloveku riadne fungovat naplno 😒 drzim palce @tiper24

zuzana1291
9. mar 2017

@tiper24 Robili mi to v neovizii, taky znamy lekar, teraz som zabudla meno 😊 vyslo ma to cez 2.000 eur.

tiper24
autor
9. mar 2017

@zuzana1291 ano pozeral som ich web 🙂

marfka3
9. mar 2017

@zuzana1291 amala si aj cylinder?teda astigmatizmus?lebo ja som kukala svoju diagnozu a 1480e jedno oko☹

tiper24
autor
9. mar 2017

ja mam cylinder + 2

zuzana1291
10. mar 2017

@marfka3 Ano ja jednom oku mam aj cylinder. To mi dali taku sosovku aj s tym.

maria123
12. mar 2017

na inv.zabudni,ja mam na oboch cca 10,minusy...navyse uz rok zakal sklovca,cize na jedno vidim prd-zahmlene videnie k tym doptriam atd atd,a este minus moj vyssi vek,pytala som sa na ocnom, doktorka jedna pochybovala,ze na toto s tymi diagnozami mam nejaky narok,druha zasa,ze skor ak by som mala jednu hlavnu diagnozu,kvoli percentam nejaku a k nej sa moze priratat ta moja ocna zalezitost do 10perc.,aby to bolo tych zo zakona 41perc.
na pracaku nie som uz davno,sama si platim zdr.ale je to fin nakladne,ukrajujem z rozpoctu rodiny,s tymi ocami uznic nenarobim,ani ten zakal nie je operovatelny a bude sa to este zhorsovat..pracu si s takymi obmedzeniami len tazko zozenies,i tetno rpispevok xkrat opravujem,lebo roobim kopec chyb,ale zas mlady clovek sa napr.moze lahsie uplatnit,tam,kde apr.maju nejake chranene dielne alebo nejake organizacie osob so znevyhodnenim ked su u vas a mozu poradit

tiper24
autor
12. mar 2017

@maria123 no ved to ze tazko robotu najst ale som expert na pc, mobily, tablety, viem robit s uhlovou bruskou a tak

tiper24
autor
12. mar 2017

@maria123 mohla si skusit aspon poziadat o invalidny