Reťazový pôrod a návrat do zamestnania
Ahojte, potrebujem poradiť. Počas TPP som otehotnela išla na materskú, kde som následne strávila 8 rokov, spolu 3 deti, vyšlo nám to ako reťazová MD alebo RD. Proste 8 rokov som bola doma neprerusene. Keď som bola oznámiť 3 tehotenstvo v práci mi naznačili (ja to chápem po toľkej pauze), že so mnou nerátaju a po konci tejto RD budem prepustenia. Problém je, že posledný syn sa narodil 1.aprila, do škôlky mi ho najskôr vezmú až v septembri. Tak potrebujem vykryť obdobie asi 5 mesiacov, kým by som sa od septembra zamestnala. To by mi vyriešilo aj problém kam dat na leto 3 deti 😁. Na úrad práce ísť nemôžem, s manželom sme založili firmu, kde som spolukonateľka, aj keď reálne nás oboch nedokáže zamestnať a uživiť. Skôr je to, aby som mu mohla bezproblémovo vybavovať všetky papiere. Zrušiť toto konatelstvo len, aby som mohla ísť na úrad mi príde drahé a veľa papierovaciek a zdá sa mi, za sa to musí 6 mesiacov dopredu. Viem, že z bývalého TPP mam ešte nárok na nejakú dovolenku z MD. Ale potrebujem poradiť čo ďalej.
Otazky:
Koľko dní mam nárok na dovolenku z MD v bývalom TPP? (Alebo ako inak to riešiť, nechcem byť potvora voči nim, boli naozaj veľmi fajn a nezdá sa mi to fér, ved som už viac doma ako som odrobila. )
Aké sú moje povinnosti voči bývalému zamestnávateľovi?
Aké sú moje povinnosti voči úradu prace po konci RD i keď nemám nárok na žiadne dávky?
Vraj sa dá na socialke do 6 rokov dietata nahlásiť starostlivosť o dieťa, viete o tom niečo? Co to pre mňa bude znamenať? Ako to funguje? Co je potrebne vybaviť?
Dakujem za každú radu