icon

Riaditeľské voľno a zákonnosť nariadenej dovolenky v škole 8. mája

Dnes o 13:30

Ahojte, prosím o informáciu ohľadne sviatku/nesviatku... v škole dostali žiaci riaditeľké voľno a zamestnanci nariadenú dovolenku s tým, že im bude za tento deň normálne odčítaná dovolenka. Niekoľkokrát som si pozrela výklad od p. Micháľa (aj AI) a pochopila som tak, že kvôli sviatku/nesviatku by tento deň dovolenky stiahnutý nebol byť? Kde sa dokážem dohladať "pravdy " v tomto politickom chaose? Ďakujem za akékoľvek info.

Strana
z2
anonym_6b2bc0
Dnes o 13:33

Zamestnávateľ ti môže nariadiť dovolenku ak ju oznámi 14 dní vopred.

sorciera24
Dnes o 13:41

práveže to Mihal vysvetluje správne, je to nromalny prac. den, ciže bud pracujete so 100% príplatkom (na to školy nemaju penaize), alebo vám nariadi hromadnu dovolenku, čo môže a tá sa ti normalne odráta (kedže je to prac. den)

sorciera24
Dnes o 13:43
@anonym_6b2bc0

Zamestnávateľ ti môže nariadiť dovolenku ak ju oznámi 14 dní vopred.

@anonym_6b2bc0 dokonca sme vraj stale v krizovej situacii (ktora stale palti pre vojnu naUkrajine) a tam može nariadiť hromadnu dovolenku aj 7 dni pred......cele zle toto.....mna by len zaujímalo, komu tento chaos vlastne prsopel, co tento paškvil schválil...

hradnapani
Dnes o 13:49

Mihal najprv hovoril, ze dovolenka by sa nemala odratavat, ale potom co prislo nejake vladne usmernenie, tak aj on uz pise, ze dovolenka sa bude normalne odratavat.
A na AI sa nespoliehaj, ja uz som tam tolko hluposti nasla, ze to nepozeram uz vobec.

anonym_462f21
Dnes o 13:49
@sorciera24

práveže to Mihal vysvetluje správne, je to nromalny prac. den, ciže bud pracujete so 100% príplatkom (na to školy nemaju penaize), alebo vám nariadi hromadnu dovolenku, čo môže a tá sa ti normalne odráta (kedže je to prac. den)

@sorciera24 aj iní bežní zamestnanci pracuju za príplatok? Napr administratíva.

hradnapani
Dnes o 13:51
@anonym_462f21

@anonym_462f21 vsetci zamestnanci pracujuci v ten den maju narok na 100 % priplatok, nech robia cokolvek

anonym_759eb6
Dnes o 13:52

@anonym_autor isto budú mať žiaci riad.volno?Lebo toto nie je na to dôvod

anonym_759eb6
Autor odpoveď zmazal
sorciera24
Dnes o 13:54
@anonym_462f21

@anonym_462f21 samozrejme, je to sviatok (ale zároven to nie je den prac. odpočinku), ciže ked pracujes cez sviatok, mas 100% priplatok za ten sviatok

hradnapani
Dnes o 13:56
@anonym_759eb6
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_759eb6 a nemoze byt dovodom to, ze zriadovatel na tie priplatky proste nema? cize riaditelske volno z ekonomickych dovodov. Ved pre nic ine tie riad.volna nedavaju. Ak by to bol obycajny bezpriplatkovy den, tak nikto dovolenku a riad.volno neriesi. Obavam sa, ze v buducom roku to uz bude len obycajny den a bude po starostiach.

sorciera24
Dnes o 13:56
@anonym_759eb6

@anonym_759eb6 ak riaditel, zriadovetl nariadia hromadne čerp. dovolenky (pre nich najschodnejsia cesta), tak nemá kto učiť a je to dôvod na udelenie riaditel. volna...zacyklene, ale môže....

anonym_462f21
Dnes o 13:58
@sorciera24

@anonym_462f21 samozrejme, je to sviatok (ale zároven to nie je den prac. odpočinku), ciže ked pracujes cez sviatok, mas 100% priplatok za ten sviatok

@sorciera24 dakujem

anonym_624f6f
Dnes o 13:58

Ja som tak vďačná, že môj zamestnávateľ nevymýšľa chobotiny s dovolenkou, kvôli tomu aby ušetril na ľuďoch. My normálne pracujeme, ja mám ešte k tomu nocnu

anonym_462f21
Dnes o 13:59
@hradnapani

@anonym_462f21 vsetci zamestnanci pracujuci v ten den maju narok na 100 % priplatok, nech robia cokolvek

@hradnapani ďakujem. A zo zákona teda pracovať s príplatkom, vziať si dovolenku alebo niečo môže nariadiť zamestnávateľ, napr platené voľno. Áno?

biba_18
Dnes o 14:00

@anonym_462f21 zamestnávateľ môže nariadiť aj dovolenku

moonlight1210
Dnes o 14:00
@anonym_759eb6

@anonym_759eb6 mozno sa najde skola, ktora vyucovanie nezrusi. Ale pochybujem.

Keby vlada porozmyslala uz pri navrhu a ten priplatok jednorazovo osetrila, tak vsetci by normalne robili a deti by boli v skole.

Ale takto vacsina zamestnavatelov nechce platit za 1 den dvojnasobok platu (cim viac zamestnancov, tym vyssia suma dokopy). To uz radsej nariadi dovolenku, lebo vtedy za ten den dovolenky zaplati +/- to, co za bezny pracovny den (zalezi od priemeru na dovolenku, aky zamestnanec ma).

autor
Dnes o 14:05

S príplatkom nás robiť nenechali (povedzme si pravdu- nie sú peniaze na to), žiaci dostali riaditeľke voľno a teda my aj napriek tomu, že je to prekážka na strane zamestnavateľa musíme čerpať dovolenku. Bohužiaľ nemôžeme to pokryť náhradným voľnom, ani ošetreniami . Dokonca nie je zamestnavateľ stotožnený ani s OČR na ktorú má zamestnanec nárok, ak jeho dieťa je doma kvôli zavretej škole (dieťa 8 rokov). Začarovený kruh z dôvodu "perfektne pripravenej konsolidácie".

autor
Dnes o 14:07
@moonlight1210

Keby vlada porozmyslala uz pri navrhu a ten priplatok jednorazovo osetrila, tak vsetci by normalne robili a deti by boli v skole.

Ale takto vacsina zamestnavatelov nechce platit za 1 den dvojnasobok platu (cim viac zamestnancov, tym vyssia suma dokopy). To uz radsej nariadi dovolenku, lebo vtedy za ten den dovolenky zaplati +/- to, co za bezny pracovny den (zalezi od priemeru na dovolenku, aky zamestnanec ma).

@moonlight1210 áno som za. Buď normálny deň (žiaci v škole, ľudia v robote) alebo sviatok a všetci doma. Ale to by bolo asi veľmi jednoduché v tejto republike 😀

anonym_8ad235
Dnes o 14:07
@moonlight1210

@moonlight1210 my nebudeme mat riaditelske volno. 🙂

anonym_8ad235
Dnes o 14:08
@anonym_autor

S príplatkom nás robiť nenechali (povedzme si pravdu- nie sú peniaze na to), žiaci dostali riaditeľke voľno a teda my aj napriek tomu, že je to prekážka na strane zamestnavateľa musíme čerpať dovolenku. Bohužiaľ nemôžeme to pokryť náhradným voľnom, ani ošetreniami . Dokonca nie je zamestnavateľ stotožnený ani s OČR na ktorú má zamestnanec nárok, ak jeho dieťa je doma kvôli zavretej škole (dieťa 8 rokov). Začarovený kruh z dôvodu "perfektne pripravenej konsolidácie".

@anonym_autor do ocr ti nemoze kecat. To ti neschvalije, to len oznamis 😉

chocolate_cake
Dnes o 14:09

My máme voľno z dôvodu prekážky na strane zamestnávateľa.

martul
Dnes o 14:10
@anonym_autor

@anonym_autor prines očr a hotovo.

biba_18
Dnes o 14:11

ten hranatý potkan doteraz nevysvetlil čo týmto akože zamýšľali... čo ušetril štát a prečo je to tak ako to je...

anonym_f7085b
Dnes o 14:13

Ja robim v skole a presne takto znie nariadenie,ktore nam poslali. Budes cerpat normalne dovolenku. Skoly to maju inak ako sukromny sektor.

rozculena
Dnes o 14:15
@biba_18

ten hranatý potkan doteraz nevysvetlil čo týmto akože zamýšľali... čo ušetril štát a prečo je to tak ako to je...

@biba_18 som sa dobre zasmiala,že hranatý potkan,ale inak je to teda do plaču

anonym_0567f7
Dnes o 14:20
@chocolate_cake

My máme voľno z dôvodu prekážky na strane zamestnávateľa.

@chocolate_cake my to isté, z dovolenky nam to dolu nejde

autor
Dnes o 14:21
@anonym_f7085b

Ja robim v skole a presne takto znie nariadenie,ktore nam poslali. Budes cerpat normalne dovolenku. Skoly to maju inak ako sukromny sektor.

@anonym_f7085b škoda, že aj školy ide každá po svojom. Niektorí sú doma bez strhnutia dovolenky, niekto so strhnutím, niektoré majú tiež riaditeľské(študijné) voľno a dokonca niektorí robia za 100% príplatok. Proste totálny bordel a určite sa týmto Slovensko dostane z tých dlhov, ktoré má 🤔

sara07
Dnes o 14:22
@anonym_autor

@anonym_autor ked to mihal vysvetloval nebolo ešte usmernenie od ministerstva
vymysleli teraz toto
https://www.employment.gov.sk/files/system/menu...

sara07
Dnes o 14:22
@anonym_autor

@anonym_f7085b škoda, že aj školy ide každá po svojom. Niektorí sú doma bez strhnutia dovolenky, niekto so strhnutím, niektoré majú tiež riaditeľské(študijné) voľno a dokonca niektorí robia za 100% príplatok. Proste totálny bordel a určite sa týmto Slovensko dostane z tých dlhov, ktoré má 🤔

@anonym_autor to ako kde čo je na rozhodnuti zriadovatela a kolko maju /nemaju prachov

sara07
Dnes o 14:23
@biba_18

@biba_18 😂😂😂😂😂😂 vole som sa schuti zasmiala hranaty potkan 😍😍😍😍

Strana
z2