Riešenie konkurenčnej doložky v pracovných zmluvách
Ahojte, dostal som ponuku do konkurenčnej firmy, ale v súčasnej zmluve mám podpísanú konkurenčnú doložku. Zaujíma ma, ako sa to rieši v praxi a či s tým mal niekto osobnú skúsenosť.
@anonym_autor No, ja by som to riešila s právnikom. Ono ty keď vo firme skončíš, tak cca rok by si nemal robiť u konkurencie a za to ti aj tvoj zamestnavatel platí.
Daj sitáciu konkurenčnej doložky zo zmluvy. Napríklad: Zmluvné strany sa v súlade s § 83a zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce dohodli na konkurenčnej doložke, na základe ktorej sa zamestnanec zaväzuje po skončení pracovného pomeru nevykonávať zárobkovú činnosť, ktorá má voči zamestnávateľovi konkurenčný charakter. Konkurenčná doložka môže byť dohodnutá najviac na 1 rok po skončení pracovného pomeru a zamestnávateľ musí zamestnancovi poskytovať peňažnú náhradu najmenej vo výške 50 % jeho priemerného mesačného zárobku.

@anonym_autor úplne normálne. Už tretí job čo mám som podpisovala konkurenčnú doložku. Išla som tiež ku konkurencii a nikto nič neriešil