icon

Robíte niektorá na krátky a dlhy týždeň?

pimpulienka
11. aug 2013

Ked áno, ako to riešite s vašim dieťatkom. Kto je s nim ked vy tahate? Da sa to takto zvladnut? Ako vam vyhovuje takato pracovna doba? ake na nej ocenujete vyhody ci naopak sa vam nepacia nevyhody? Ďakujem.

veverina
11. aug 2013

Ja som takto robila roky,kym som ale este nemala deti,bolo to pre mna uplne super a ak ist po materskej do prace,tak jedine kratky dlhy tyzden...neviem si predstavit chodit denne do prace,takto ma clovek aj cele dni volna,moze si aj nieco naplanovat,ist k dr.,na vylet s rodinou,vybavit si co potrebuje.Tie dni v praci by som poprosila niekoho z rodiny aby mi vybral deti zo skolky,alebo manzel by ich vyberal,nejako by som si to zariadila,ale urcite je to ovela lepsie ako trcat cele dni v praci a prist domov a tam na cloveka caka druha sichta,no mna by ani zivot nebavil 😀 ved nie som kon aby som len drela 😅

povuma
11. aug 2013

moja sestra takto robí roky, má to aj výhody aj nevýhody, ale ak si mám vybrat trčat denne niekde od 9-18,00, tak toto je výhodnejšie, možno potiahneš denne viac hodín, ale potom máš celé dni volno, aj si povybavuješ, kým su deti v školke, ...sestre chodí pre syna priatel , alebo naši stražia cez víkend, v ten den, ked robí, ho vidí už len v posteli, ale zas má potom aj celé dni pre neho-kým bol školkar, nechala si ho aj cez den doma a spravili si výlet napr....ťažšie je to pri malých školákoch, trebba sa vopred dohodnut na tom, kolko a ako sa má učiť, aby to všetci dodržiavali....dnes si nenavyberáš, už nie je doba, kedy nástup o 6,00 a padla o 14,00....treba brať, čo je a nájst v tom tie pozitíva 😉

bianka0111
11. aug 2013

ja som takto robila 5 rokov...som rozvedená, a dokonca pracujem so svojím manželom takže, výhoda bola, že sme pracovali oproti sebe...no neskor mi to zmenili a to je horor..každe 3 týžden sa nám smena otočí a 2 týždne taháme spolu...vtedy išla do školky moja či jeho mama, sestra...proste vždy kto mohol...robit krátky-dlhý nieje zlé v tom, že aj cez týžden máš volno a vieš si dopredu naplánovat volné dni...no teraz ide dcérka do školy bude prváčka, a tato smena nepripadá v uvahu...chvalabohu sa mi podarilo otehotniet...takže budem doma, aby som sa jej venovala, a učila sa snou, ak by som neotehotnela, musela by som dat výpoved, a hladat niečo 8 hodinové...

salome_82
11. aug 2013

Úplne súhlasím s tým, čo napísala veverina + ja ešte pripomeniem aspekt peňazí - pri dlhom/krátkom týždni robíš aj cez víkendy a sviatky a za to sú príplatky. Dokonca aj nejaký ten nadčas sa pritrafil. Ten rozdiel bol cca 160 EUR oproti klasickej pracovnej dobe. Druhá vec je zastupovanie. Musíš rátať s tým, že niekto ochorie, pôjde na dovolenku, prípadne dá výpoveď a nebude ešte náhrada a budeš musieť zaskakovať. Takže to nebude vždy 5 a 2 dni. U nás v robote sme mali asi pol roka taký šialený. Aj prišli noví zamestnanci, ale sa im nepáčilo a potom bolo zrazu leto a dovolenky. Tri týždne som robila tak, že 5 dní v robote a 2 dni voľna. Bolo to vyčerpávajúce. Už aj tie peniaze mi boli ukradnuté, chcela som mať pokoj a voľno 🙂