Šéf ma nechce vyplatiť
Dobrý večer som zúfalá pracujem skôr teda pracovala som
V jednej nemenovanej reštaurácií. Chovanie otras sama som bola na celu reštauráciu čo by mi ani až tak nevadilo za všetko buzeracie šéf čistý alkoholik 🙂 vždy meškal s výplatou lebo nemal vraj na to čas nikdy zrátať hodiny všetkým 🙂 ponúkla sa mi lepšia práca tak som mu to pekne povedala nechcel má “pustiť” dokonca kolegyňa čo odišla 2 dni predomnou sa jej vyhrážal už jej osobnými vecami..mne nemá čo 🙂 odpracobala som si cely mesiac mala by som mat 700 euro a
Pre mna je to dosť nato aby som to nechala len tak nechce má vyplatit na správy nereaguje a nedá sa a ním dohodnut čo mám robiť ďalej ? Dá sa s tým niekam ísť ?.. ďakujem za všetky odpovede
Pokial mas riadnu pracovnu zmluvu tak mu zaslat list, aby vyplatit mzdu. Tam je lehota, 30 dni po tom co mas uvedene v zmluve. Potom mozes podat TO lebo nevyplatenie mzdy je tresny cin.
@pribinak no mám s ním aj správy mám aj čip od roboty ja som podpisovala zmluvu na dohodu len
@rebeka3333 ked máš len dohodu na pár hodín , tak na celú výplatu môžeš rovno zabudnúť, je povinný ti zaplatiť len to, čo máš v dohode
@rebeka3333 čiže nemáš pracovnú zmluvu ale dohodu o vykonaní prace. V nej máš uvedenú sumu na odmenu za prácu. Nerátajú s tým, že dostaneš viac.
Ved sa vyjadri presne aku zmluva máš, co je v nej uvedené. Je tu na MK skupina Pravne poradenstvo, tam môžeš dat fotku zmluvy a poradit sa. Začierni tvoje osobne údaje
Píšeš že si tam bola mesiac. A zároveň píšeš, že stále mešká s výplatami. To môžeš ako vedieť, keď si tam bola len mesiac? Od iných? Tak ako prvé odporúčam neoháňať sa tým, čo si počula. Za druhé. Mala si dohodu, ako si v nej mala dohodnuté skončenie dohody? Ak si tam nemala dohodnuté skončenie z jedného dňa na druhý, tak skončiť nemôžeš. Ani preto že ti nevyplatil hneď po skončení mesiaca mzdu, pretože na to má čas do konca mesiaca. Čiže z toho čo píšeš, nemáš na inšpektoráte práce zatiaľ čo riešiť. V tejto chvíli si to dokonca zrejme ty, kto porušil dohodu. Zrejme si toto nechcela počuť, pretože väčšina ťa tu bude chlácholiť že aký je ten zamestnávateľ sviňa. Ale povinnosti majú obidve strany a rovnako tak práva. Hoci ide o debilka.
Ešte k tomu úradu práce. Popri evidencii môžeš na dohodu odpracovať max 40 hodín ročne a mesačne zarobiť max 200 eur. Si si vedomá predpokladám, že ak by si oficiálne zarobila viac, rovná sa to vyradeniu z evidencie.
@ivkazba od mája som pracovala na dohodu a od júla má vraj dal normálne mi povedal len nedal mi nič podpisovať neviem uvidím neviem sa s ním spojiť nijako no veď uvidíme ale ratam s TM že peniaze neuvidím a že som robila mesiac zadarmo
@mondolina a s cim, keď jej nedal PZ?
@rebeka3333 aká išla takého našla....dá Ti to čo máš na dohode do budúcna máš ponaučenie.
Ak máš aplikáciu zdravotnej poisťovne v mobile vieš sa pozrieť kto za teba platí poistenie, ak by Ťa prihlásil bolo by to tam napísané, ak platí za teba úrad práce oklamal Tá.
Vraj..možno..tak, keď tvrdil, že budeš mať PZ prečo si na tom netrvala?šéfe je júl môžeme podpísať tu PZ?
@rebeka3333 vraj ťa dal normálne? Ako prepáč, ale ty máš koľko rokov? Nemôže ťa zahlásiť ako normálneho zamestnanca, ak si nepodpísala žiadnu zmluvu. Na to nepotrebuješ veľa, aby si tomuto rozumela. Navyše, píšeš, že si stále na úrade práce. Ak by si mala zmluvu, tak si povinná sa odhlásiť.
Žiaľ, veľa takýchto problémov vzniká aj preto, že ľudia sú ochotní prijať takéto správanie. Často je rovnaká vina na oboch stranách. Podnikatelia si dovolia len toľko, koľko im ľudia umožnia. Takže prijmi nové lepšie zamestnanie a toto ber ako ponaučenie.
Ahoj. Chod na inspektorat prace, dohodni sa s nimi aby prisli na kontrolu ked tam budes ,,pracovat,, - ak ta najdu ako cierneho zamestnanca sef z toho bude mat problemy.

@rebeka3333 kontaktuj inšpektorát prace. Dúfam, že máš riadnu pracovnú zmluvu